- Член од
- 31 јануари 2011
- Мислења
- 60
- Поени од реакции
- 47
https://www.facebook.com/events/356536771062765/ од настанот го видов.ај сега кажи која партија ти го спремила ова, па копи/пејст овде...
https://www.facebook.com/events/356536771062765/ од настанот го видов.ај сега кажи која партија ти го спремила ова, па копи/пејст овде...
Те разбирам што сакаш да кажеш и го дадов мојот одговор во принцип сум против овој најавен саботен протест од македонска страна. Прво треба да се види каков ќе биде нивниот протест. Второ реакцијата на МВР, па после ќе збориме. Иначе еве да те прашам ако во петок има нереди и глупости а потоа почне пак добро познатата албанска тактика ред протести, ред тепања по автобуси и по паркови што треба ние да правиме? Да седиме и да чекаме? Некогаш треба и малку дозирана против-акција...а за тоа кој што ќе каже одамна не се грижам додека ние се секираме кој што ќе каже, албанците направија две и пол држави, во бугарија и грција има фашисти во парламент, србија исто националисти еден куп, западна европа тој е трендот само кај нас промовираме лав пис енд хепинес...Кога поголема маса ќе се собере на протест, само еден краток фитиљ фали и се да отиде во бестрага... А всушност тоа е и целта на тие што ги организираа претходните протести. ДА МУ ПОКАЖАТ НА СВЕТОТ ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ УГНЕТУВАЧИ И ГИ МАЛТРЕТИРААТ ЕТНИЧКИТЕ ЗАЕДНИЦИ.
Ти нема да ги знаеш по име и презиме сите протестирачи на така наречениот спонтан протест, нели? Што му кошта на некој од другиот табор, само за сеир, да почне да крши и мава (најнормално сите ќе му се придружат) и ќе излезе ДОДЕКА НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ МИРНИ ПРОТЕСТИ, МАКЕДОНЦИТЕ БЕСНЕАТ!
бооо ко на деца од 1во одделение да објаснувам!
Модератори, бришење на темава. Ве молам.
Прашање кое треба да се одговара на широко. Краткиот одговор би бил во институционално организирање, не во толпа.Според тебе каде го гледаш решението ?
ццццццццццццццццццц кој сакаш да го организира бе? да ама митинг е најдобро организиран така? ти беше предходната година на митинг или ?4. Организаторот не покажува ниту сериозност ниту капацитет да го постигне тоа.
Mе утепа со фонтов очи извадив1. Да се најдат сите учесници во кукавичкотоубиство на петтемина Македонци кај Смилковското(Железарското) езеро и да им се досуди најстрога казна без можност за помилување, без разлика од која вера и националност се.2. Да се почне итна постапка за искоренување на вахабизмот од Македонија, и веднаш да се протераат сите оние кои проповедаат вахабизам.3. Да се осудат сите оние кои залудно сонуваат за Голема Албанија, сите оние кои чепкаат по Македонската земја, нашата вера и националност. Македонија не е на продажба. Македонија НЕМА да се дели. Да им се даде на знаење на сите политичари дека МАКЕДОНЕЦОТ веќе нема да трпи навреди и да слуша разно разни необразовани луѓе како и се закануваат на Македонија и Македонците.4. Протестот МОРА и ТРЕБА да биде МИРЕН. Не смее да се нанесува никаква штета, ниту пак да се напаѓаат нашите полицајци кои не бранеа во 2001 година.
Не бев. Ама изгледа ти си бил затоа знаеш. Прво протестот не е пријавен во МВР. Тоа значи дека МВР нема потреба да ангажира дополнително обезбедување. Второ, бидејќи не е пријавен, нема ниту редари. Така не се прави протест.ццццццццццццццццццц кој сакаш да го организира бе? да ама митинг е најдобро организиран така? ти беше предходната година на митинг или ?
А што да се замарам кога нема ништо да постигнам си живеам живот За кршење глави и други делови од телото не верувам а дека од таквите како тебе цвета државата тоа е сигурное заради таквите како тебе така наречени педерчиња ни пропаѓа државата но пази во петок некој да не ти ја скрши главата дека нашиве сограѓани не се културни како нас
Пријателе јас те разбирам што сакаш да кажеш и јас се согласувам со тебе, САМО што постои одредена доза на сомнеж кај мене а верувам и кај сите Македонци дека како прво целиов процес може да заврши неуспешно, може после 2-3, 5 години да има ревизија на процесов од политички причини (како што беше со случајот Сопот, или па да не потсеќаме на хашките случаи) и тн. а сето тоа би се случувало под притисок како и секогаш. Не се за џабе овие мајмунисувања на брадосаните, со вакви нивни храбро-идиотски протести и настапи веќе внесуваат сомнеж кај секого, во краен случај и обвинетите да бидат осудени и никогаш помилувани ќе останат сеќавањата за големи групи луѓе кои не се согласувале со таа пресуда. Поентата од муабетот ми е дека се наоѓаме во такво општество во кое за жал вакви работи се решаваат со ред закон, ред притисок (протест, закани и тн.) сега за сега ваквата пе*ерска игра ја гледаме од едната страна време е да почне и другата страна да се однесува така.Mе утепа со фонтов очи извадив
1. Полицијата си ја работи таа задача и на добар пат е тоа да го направи, има суд кој треба да донесе одлука дали некој ќе биде виновен или не, тоа се вика правна држава.
2.Со итна постапка бахабизам не се откоренува, тоа не е дупка на некоја улица која треба да се асфалтира.
значи досега иако седиме мирни и чекаме сепак светот не знае како угнетувачи. Што мислиш бе Мионир зошто јас 4 дена по ред јадам гомна на Твитер, оти немам друга работа? Не! За да дознае светот дека у цела ситуација ние сме ебена странка. Прво да го известиме светот како ни е нас. Ако има немири уште поарно (сега не велам некој да страда нели), но ќе имаме аргументи дека не се такви какви што се претставуваат. Прво треба да ја прошириме информацијата еј! Ако сакаш да помогнеш #spreadthetruth, не излегувај на протест. Клин со клин не се вади!!!Те разбирам што сакаш да кажеш и го дадов мојот одговор во принцип сум против овој најавен саботен протест од македонска страна. Прво треба да се види каков ќе биде нивниот протест. Второ реакцијата на МВР, па после ќе збориме. Иначе еве да те прашам ако во петок има нереди и глупости а потоа почне пак добро познатата албанска тактика ред протести, ред тепања по автобуси и по паркови што треба ние да правиме? Да седиме и да чекаме? Некогаш треба и малку дозирана против-акција...а за тоа кој што ќе каже одамна не се грижам додека ние се секираме кој што ќе каже, албанците направија две и пол држави, во бугарија и грција има фашисти во парламент, србија исто националисти еден куп, западна европа тој е трендот само кај нас промовираме лав пис енд хепинес...
А од кај си баш ти толку сигурен дека е пријавен? предходниот протест беше пријавен што мислиш ти?Не бев. Ама изгледа ти си бил затоа знаеш. Прво протестот не е пријавен во МВР. Тоа значи дека МВР нема потреба да ангажира дополнително обезбедување. Второ, бидејќи не е пријавен, нема ниту редари. Така не се прави протест.
JAS SITE VE SLEDAM A MENE NIKOJ AJDE SO CEKATE
Тоа е најдоброто решение, ама нашите политички партии немаат капацитет а ниту желба за такво нешто, тоа се потврдува низ изминатите 10 годПрашање кое треба да се одговара на широко. Краткиот одговор би бил во институционално организирање, не во толпа.
5000 radikale Islamisten protestierten heute in Skopje und forderten die Freilassung von 5 inhaftierten IslamistenТи пише дека само 7 луѓе следиш.
--- надополнето: 9 мај 2012 во 20:48 ---
Еве ова тактика успева во хаштагот #Germany еден наш твит стои меѓу првите.