#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
65xwxt.jpg

Се додека, ни е поважно да шетаме кучиња наместо деца и да се курчиме на кеј по цел ден, од овој демотиватор посветло нема да ни биде.
Се на нас ни фали. Ни фали кола, ни фали стан, ни фали одмор по 2-3 пати годишно....
И затоа дека на нас ни фали се, а на другите ништо, ни отиде наталитетот у пичку матер.

и јас се согласувам со ова... Но како овде може да се копира линк од саканиот твит кој треба да постигне популарност, јас вчера копирав твитови за овде, но после ни сама не знаев да се снајдам, ни да ги најдам :D
Бооо најдов, еве вака ќе се стават твитови вечер за ретвит со линкче
https://twitter.com/#!/stipsburg/status/200197726397415424
Инаку за тие што незнаат до овој линк се стасува откако на твитот ќе му направиш expand и претиснеш на details (после само копи/пејст на линкот тука)

Untitled.jpg

ај да видиме колку ќе се снајдат Клик на линкот и ретвит

Се бара доброволец со познавање на германскиот јазик за превод на статија.

Ако има некој нека ме цитира.

za germanski jazik ako vi treba prevod slobodno obratetese na: gjorgji@gmx.at , inace inicijativave od vasa strana ke bide razgledana na sledniot sobir na mladinskata sekcija vo viena i ke ve izvestime za cekori i dela sto ke se prevzemat za informiranje na avstriskata mediumska i politicka javnost vo vrska so slucuvanjta vo Makedonija vo vrska so petokratnoto ubistvo i protestie posle toa.

Golem bratski pozdrav od Viena
Gjorgji

za germanski jazik ako vi treba prevod slobodno obratetese na: gjorgji@gmx.at , inace inicijativave od vasa strana ke bide razgledana na sledniot sobir na mladinskata sekcija vo viena i ke ve izvestime za cekori i dela sto ke se prevzemat za informiranje na avstriskata mediumska i politicka javnost vo vrska so slucuvanjta vo Makedonija vo vrska so petokratnoto ubistvo i protestie posle toa.

Gjorgji

Фала за понудата, веќе Copkar ни преведе што требаше. Околу иницијативата, пиши веднаш тука ако имате некаков резултат.

Gjorgji
Ајде охрабри малку таму, активирајте се и вие. Потребни сте.

Ајде охрабри малку таму, активирајте се и вие. Потребни сте.

bi ve zamolil da mi go ispratite standardniot tekst na makedonski, angliski i ako imate germanska verzija na gjorgji@gmx.at i normalno site vasi twiteri fb itn... da moze da se prosledi do avstriskata javnost itn...
inace vo viena se naoga sedisteto na OSCE, UN i red drugi internacionalni institucii...

bi ve zamolil da mi go ispratite standardniot tekst na makedonski, angliski i ako imate germanska verzija na gjorgji@gmx.at i normalno site vasi twiteri fb itn... da moze da se prosledi do avstriskata javnost itn...
inace vo viena se naoga sedisteto na OSCE, UN i red drugi internacionalni institucii...
Го запишав mail-от. Најдоцна до утре ќе ги добиеш сите материјали и сите линкови од наши групи.

Прво да ми извините може темава не е за овој пост ама морам некаде.
http://tocka.com.mk/1/66116/haradinaj-pusten-na-privremena-sloboda
Гледате ли дека и европа им дава поголеми права од нас,ајде ние да се дигнеме да направиме една акција како оваа
Јохан да ни го пуштат.Како што знам Харадинај беше осуден за дела многу потешки од Јохан
ЈОХАН ЈА БРАНЕШЕ ТАТКОВИНАТА!!!!!!!

Не е битно твитањето, битно е ретвитањето. :) Најдобро е само неколкумина што одлично владеат одреден јазик (англиски, германски, француски итн) да твитаат, а ние другите само ретвит и така секој spreadthetruth твит ќе се појави во топ твитс. Исто така е важно и да има други хаштагови, не само #spreadthetruth.

Пример #France radical islam spreads to Macedonia, protesters demand release of suspected terrorists -линк од блогот- #spreadthetruth.
50+ retweets и загарантирано прво место на топ твитс.

Не е битно твитањето, битно е ретвитањето. :) Најдобро е само неколкумина што одлично владеат одреден јазик (англиски, германски, француски итн) да твитаат, а ние другите само ретвит и така секој spreadthetruth твит ќе се појави во топ твитс. Исто така е важно и да има други хаштагови, не само #spreadthetruth.

Пример #France radical islam spreads to Macedonia, protesters demand release of suspected terrorists -линк од блогот- #spreadthetruth.
50+ retweets и загарантирано прво место на топ твитс.

Истото го кажував во неколку поста понапред.

Истото го кажував во неколку поста понапред.
Јас мислам дека најдобро е модераторите да ни дадат инструкции во еден пост и да ја заклучат темата до 21 часот, за да не се изгуби постот зошто темава е преактивна.

Еве давајте предлози кои твитерџии да бидат the first line of attack т.е да твитаат и предлози кои хаштагови да се користат, а во меѓувреме ние ќе продолжиме со спорадично твитање како распашана банда без команда. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom