Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ЕКСТРЕМИЗМОТ НА ВИДЕЛИНА
од Мишко Талески во Петок, 4 мај 2012 во 16:35 ·
Мишко ТАЛЕСКИ
Од џамија, право на насилни протести. Јаки верници биле.
Класичен доказ за солидаризирање со екстремизмот и убиствата.
Прашање беше само кога маските ќе паднат.
Кај беа барем да ги осудат убиствата на децата... но тие се Македонци, не Албанци.
Колку е ефтин животот на пет невини Македонци, а скап притворот на неколку крволочни кучиња. А, нели не била битна етничката припадност ?
Овие не сакаат соживот, овие не знаат за вера, толеранција, мир, разбирање... Да не се лажеме, да не бидеме во заблуда.
Македонците не смееја да протестираат за масакрот, ниту да се се соберат на некое место со молк да протестираат, иако дел се обидоа гневни да го исфрлат бесот од нив.
За другиве се е дозволено... и УЧК скандирање, и знаме на Саудиска Арабија (македонско никогап и ниту едно), за нив и убиствата се оправдани, оти не пуштија ниту глас за прерано згаснатите животи на Македонците... ќе повторам на Македонците...
На протестите се заканија со зборовите „Ќе се видиме во шума„... Браво !...
Само ја потврдија истрагата на МВР дека постоел радикализам, екстремизам. Најавија војна.
Нападнаа жена во автомобил лупајќи и на стаклата кај мостот Гоце Делчев, а таа целата избезумена во солзи како да си го видела судниот ден. Мажишта !
А, ни баеја како стрини како не треба да се истакнува националната припадност кога егзекуторот е Албанец, а силно медиумски треба да се кажува кога Македонецот влепил две шлаканици во автобус на албански тинејџер.
Зошто двојни аршини ? Зошто лицемерие ? Зошто слободата на егзекуторот е поважна од смртта на Цветанчо, Кире, Филип, Александар и Борче ?
Зошто се злоупотребува подадената рака на пријателство и соживот сиве овие години (Албанците само со Македонците живеат заедно, а со сите други се разделија) ?
Најголеми губитници секогаш биле изолираните, херметички затворените. После нема каење, нема жалење. Доцна е...
Политичката багра која им се накотила последниве години ги води во бездна. Лажејќи ги дека се жртви на сите балкански режими ги доведоа во ситуација да се одродат од сите, а тие да си ги наполнат криминалните џебови.
Жалосно што не функционира Кривичниот Законик за дела кои се однесуваат на поттикнување на насилства и рушење на уставниот поредок. Тоа требаше да почне да функционира уште во деведесетите години. Не се тие политички жртви, како што сакаат да се претстават. Тие се свесни деструктори на системи, работејќи на големоалбанските нацистички идеи.
За нив не треба да има простор во пратеничките клупи или во медиумите... Нивното место се знае каде треба да биде.
Едно е сигурно.. Господ гледа се одгоре. Гледа и бележи. Ќе суди, а тој правично суди.
Денес го славиме Гоце Делчев кој загина за оваа грутка света земја...
Денес го славиме Пере Тошев, убиен на истиот ден за македонската слобода и вековните идеали.
Денес ја славиме Васка Илиева, која почина на денот кога и големите војводи. Та и Васка е војвода оти со песна го убиваше душманот.
Но, не не оставија да го чествуваме како што доликува, како што заслужуваат.
Не сме од вар направени, иако варвараи не викаа...
Уште многу Гоцевци и Васки ќе роди оваа земја и нема никому да дозволи духот и непокорот на Македонецот да згасне.
Напротив тој е се посилен.. Кој ќе посегне по него, раката ќе му изгори. Ова не е ниту закана, ниту реторички испад.
Ова е ген, ова е традиција, историски континуитет. Кој душман влегол, жив не излегол ! Историјата го покажала тоа.
линк ?

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Lugje ajde neka pocne vojna i da se prijavam dobrovolec oti stvarno na kur vekje od ovie.Jebiga.24 godini sum ama mora da se umre nekako, neka barem da bide za tatkovinata.Stvarno sekoj den sledam sto se slucuva i ova gi mine site granici.
Gledam princ nogu mi se jaca i seuste ima faca da zbore tuka na temata pokraj site maloumni raboti koi negovite brakja gi pravat.Za takvi kako nego bi mu dal sovet - neka brat da se videme vo shumata OK ?Toa sakavte veruvaj za zal kje go dobiete oti ima takvi kako mene nogu u vaa drzava koi nemaat pari oti 30% odat na vas.Ima takvi kako mene istinski rodoljubci koi vekje im skurci i veruvaj edvaj cekat da polnat sarzeri so 7.62.Veruvaj ima mnogu takvi bezrabotni momci koi nervozno cekat podobro utre ali pokraj takvi kako vas podobroto utre nikako da dojde.Veruvaj ima takvi kako mene mladi na koi zivotot u vaa kriza im e napnat epten taka da ima mnogu koj da puka od kaj nas.Ali veruvaj ima i takvi koi i posle vojnata kje ve ebeme ... ozbilno ti vikam, ako pukne kje pukne ovoj pat fatalno.
Sekoj den se povekje sakam da pocne vojna i da se prijavam, ali edno me plasi.Deka vojnata kje mine za nekoj mesec, ako umram umram jebiga, ali me e strav deka site tie koi kje umreme za tatkovinata kje ni se sluci istoto kako vo 2001.Samo zatoa ne bi otisol vo vojna, ali posle ovaa slika so znameto zabodeno vo kola ne znam sto da kazam ....

SAKAM VOJNA !!!! EDVAJ CEKAM DA OTIDAM NA GRANICA DA SE PRIJAVAM MAME VI EBAM AUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аааееее..А после кој ќе прави бум бап бе брат?Седи мирен таму..
Или зимај Емписито,и у ров..Хахаха,таман нови звучни ефекти ќе можеш да снимаш.. :D

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
Го следам форумот веќе некое време и сега сакам да реагирам.

Нема потреба да се фрлаат камења и стапови на протестирачите. Оставете ги, нека дивеат. Нема каде да одат со овие ирационални барања. Радикализирањето и емотивните реакции кај македонците е единствената цел на организаторите. Гледајте ги со сожалување дивјаците и покажи ја така својата самодоверба и цврстината на вербата во држата.

Ова им е своевидна Лабудова песна, последна шанса пред да станат сосема ирелевантни. Издржете уште малку.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Воопшто не сум запрепастен за разлика од некои други на форумов кои ми мрчеа за соживот, за тоа дека и они биле луѓе, дека само поединци се такви бла бла, од секогаш знаев што им е целта и до каде води ова.
Некои луѓе неможев да ги сфатам дали со сила се правеа слепи за реалноста?
Дали им требаше сето ова за да сфатат кај живееме?
Секогаш се обидував да ја прикажам состојбата (http://forum.kajgana.com/threads/Иницијатива-за-рамноправност-во-ЈСП-дајте-ни-поддршка.54871/) , да потикнам да го кренеме гласот, да покажеме заби да РЕАГИРАМЕ, но секогаш некој друг од таму (испичкан) имаше да ми каже некоја "паметна работа" и да ме направеше будала, војна сум сакал тоа сум сакал.

Повеќе луѓе од нас би излегле на 11 мај на боб марлис деј или за протест за легализација на марихуаната отколку за децава што ни ги убија. Поголем срам.. незнам.

Доколку вака продолжиме мирно со спуштена глава за година дена ќе летне пола Македонија (официјално). .. во бутел се повеќе почнуваат да се преселуваат од тука.. нешто што многу ме разочара деновиве.

п.с поз до Дивајн со темата http://forum.kajgana.com/threads/Еден-за-сите-сите-за-еден.59968/

Б

Бат Елохим

Гостин
Воопшто не сум запрепастен за разлика од некои други на форумов кои ми мрчеа за соживот, за тоа дека и они биле луѓе, дека само поединци се такви бла бла, од секогаш знаев што им е целта и до каде води ова.
Секогаш се обидував да ја прикажам состојбата (http://forum.kajgana.com/threads/Иницијатива-за-рамноправност-во-ЈСП-дајте-ни-поддршка.54871/) , да потикнам да го кренеме гласот, да покажеме заби да РЕАГИРАМЕ, но секогаш некој друг од таму (испичкан) имаше да ми каже некоја "паметна работа" и да ме направеше будала, војна сум сакал тоа сум сакал.

Повеќе луѓе од нас би излегле на 11 мај на боб марлис деј или за протест за легализација на марихуаната отколку за децава што ни ги убија. Поголем срам.. незнам.

Доколку вака продолжиме мирно со спуштена глава за година дена ќе летне пола Македонија (официјално). .. во бутел се повеќе почнуваат да се преселуваат од тука.. нешто што многу ме разочара деновиве.

п.с поз до Дивајн со темата http://forum.kajgana.com/threads/Еден-за-сите-сите-за-еден.59968/
Она што сеуште ми остана не сфатено е како можеа Македонци да гласаат за претседател албанец. Со кој памет бе??? :tapp:Се турија во американски филм демек македонскиот осама (или обама беше) После виде дека на таа карта не се игра па се порадикачли. Не ми е поентата за политика да зборам, само со кој памет гласаа за куче што те лае?
Е од таквите си патиме. Широкогледи, слободоумни, далекогледи само што пред нос не си гледаат.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
This is the beggining of the end.

Кога нема реална политика, а само фарс и лаги, тоа е резултатот.

Целиот национализам во Македониjа се исцрпува со одбрана на името.

И ми е тажно за деца како Mista93 коj мисли дека отиваjки на фронт ке умре за татковината, а всушност ке умре за Груjио и неговите игри.
Ако имаше реална љубов ком татковината, наjнапред ке се мислеше за лугето во таа држава, па после за името.

Единствениот ВИСТИНСКИ патриот во Македониjа е Ljubco, ама тоj е многу напред за вас, не сте дорасли за него се уште. А и то е веке премногу касно за што и да е...

Good bye.
Ljubco Georgievski li ???? E sto mislis deka ne znam kolku ljubco bese prav ??? Aloooo ubavo pisuvav na temata kako treba da se brani edna drzava.Takvi kako Ljube i Ljubco bea edinstveni koi smelo zastanaa so vojskata nasproti gnidite.DA PRAV SI !!! No sto napravija ??? Vlegoa vo vojna za da ja zastitat drzavata ?? E koja e razlikata od togas do denes vo nas narodot.I togas bevme narod i sega sme narod.I togas si ja sakavme drzavata i sega si ja sakame.Edinstveno sto ne cini vo nea e vrvot koj ti go kaza Grujo toa kopile mrsno.NO ?!?!?! Jas nema da vlezam vo vojna oti mislam deka kje se resi problemot.NE!Ubavo znam deka problemot nema da se rese i deka kje napravam kjef na nekoi kopuci.Ali mene sto me boli kurot.Gi namraziv albancite bidejki se naj prostiot/gnasen i manipulativen narod.Zatoa kje vlezam vo vojnata oti gi mrazam oti se im dadovme kaj nas i pak prodolzuvaat da igraat igri na americkite kurvi koi imaat nekoj interes da go kontroliraat ova parce zemja koe e klucno mesto pomegu evropa i azija.Ali jas bi otisol vo vojna zaradi 4te deca koi umrea.Mozebi nekoi od tie deca nekogas da bese stisnalo LAJK na nekoja moja pesna .... Ete zaradi niv i takvite mladi deca koi umrea nazad vo 2001 kje umram i jas.NEma smisla. .. pickarsk i pederski e za mene da gledam da izbegam od vojnata na nekoj diplomatski nacin.NE BRAKJA !!!!! Ni ebaa mater so diplomatskite igri. Vreme e da dademe se od sebe ... mi skurci samo da gledam diplomatski resenija.Demek celata planeta e diplomatska, a na site strani vojni.Duri i koga nema vojni pak stradame.Zatoa brat, neka da ima vojna barem da znam deka sme bile na dnoto i da ne mi e krivo.
IMETO ??? ma me zabole za imeto be ...I onaka vekje nemame sto da izgubeme.Se plasam deka albancite kje stignat do Vardar ta utre da imam problemi da otidam i do Ohrid ebate.
Stom stigna do tamo rabotava, za mene vekje nema sto povekje da se izgubi.

I pak kje ti kazam.Kje vlezam vo vojna od maka deka ne ubivaat kako sakat, i si pravat kur tasak so nas kako sakat.Zalno e ... prvo treba da se pocne od Grujo pa posle kon albancite.Ali jebiga ... omrazata vo mene poslednite 4 meseca se digna tolku mnogu, sto mojot zivot vekje ne mi e mil.Mila mi e nivnata smrt plemeto nivno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Во албанија протести против монструм

Македонското Министерство за надворешни работи веќе ги извести колегите од Албанија да се преземат сите неопходни мерки за заштита на македонскиот дипломатски персонал и на објектот. Пред амбасадата веќе е поставено зголемено полициско обезбедување.

http://www.mkd.mk/29958/makedonija/monstrum-tirana-albanija-ambasada-makedonska/

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133

Мора да сватиме сите, дека нетолерантноста кон оние во нашите редови кои повикуваат на толерантност мора да ни биде на прво место. Тие луѓе од кои да се причини се тотално заблудени во некој имагинарен свет, а ширејќи го нивниот космополитизам, мултикулти, му даваат сила на непријателот и тој земајќи го тоа како слабост оди чекори напред за уште помаксимални барања, акции, напади, видовме и убиства, а нас не доведуваат во депресија, несплотеност и бегање од своите огништа.

Нема што да се очекува од државата, власта, партиите „наши“, единствено цивилниот отпор против злото може да го сопре злото. Методите за жал мора да бидат репресивни и слични на нивните. Мора да го сопреме процесот да не иселуваат и тие да прават чисти етнички населби, села, градови без Македонци, процесот мора да тргне во обратен правец и репресивните антимерки мора да бидат правени секојдневно, „коровот мора да се ископа во најраниот стадиум, инаку тревата ќе биде угушена, таму кај што ќе се наплоди коровот“.

Мора да разберете дека тоа е бруталната реалност. Ако не го разбереме тоа и не се преструктуираме, да знаете дека сме изгубиле.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин

И ми е тажно за деца како Mista93 коj мисли дека отиваjки на фронт ке умре за татковината, а всушност ке умре за Груjио и неговите игри.
Ако имаше реална љубов ком татковината, наjнапред ке се мислеше за лугето во таа држава, па после за името.

Единствениот ВИСТИНСКИ патриот во Македониjа е Ljubco, ама тоj е многу напред за вас, не сте дорасли за него се уште. А и то е веке премногу касно за што и да е...

Good bye.
Што се мувате по Македонски форуми цело време?Ве плаќа ли некој?Што е работава?

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Она што сеуште ми остана не сфатено е како можеа Македонци да гласаат за претседател албанец. Со кој памет бе??? :tapp:Се турија во американски филм демек македонскиот осама (или обама беше) После виде дека на таа карта не се игра па се порадикачли. Не ми е поентата за политика да зборам, само со кој памет гласаа за куче што те лае?
Е од таквите си патиме. Широкогледи, слободоумни, далекогледи само што пред нос не си гледаат.
Јас познавам македонски патриоти, па дури неколку националисти кои гласаа за Албанецот на претседателските избори.

ПОГОДИ ЗОШТО!

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
Во албанија протести против монструм

Македонското Министерство за надворешни работи веќе ги извести колегите од Албанија да се преземат сите неопходни мерки за заштита на македонскиот дипломатски персонал и на објектот. Пред амбасадата веќе е поставено зголемено полициско обезбедување.

http://www.mkd.mk/29958/makedonija/monstrum-tirana-albanija-ambasada-makedonska/
Преди време некоj тука викаше како албанците во Албаниjа били многу различни от тие во Македониjа. Дали можете да ме потсетите коj беше овоj гении на мисалта?

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288

Good bye.
бугарски патриот во Македонија - Љубчо......најголем......знаеме........

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503

Good bye.
Татар ај изгуби се од овде. Гледајте си во вашиот двор, уште малце и кај вас ќе се случува истото. Онаа нацистичката организација АТАКА напаѓаше муслимани пред џамија пред две години, така да во блиска иднина и кај вас ќе има пердашенње на Бугари.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Знаеш што е жално?Што пола и појше од бугарската популација се наши браќа по крв,Македонци...Ама ги побугарчиле тие жутоњите...Не сакам да ги пцујам,сепак ми се и тие браќа и сестри,ама ете...Исто како Егејците,и нив ги излажале..Тоа ти е.. -.-

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
Татар ај изгуби се од овде. Гледајте си во вашиот двор, уште малце и кај вас ќе се случува истото. Онаа нацистичката организација АТАКА напаѓаше муслимани пред џамија пред две години, така да во блиска иднина и кај вас ќе има пердашенње на Бугари.
Е па добро...штом такво размислување ти е нужно за утеха...

Жив и здрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom