Дечки абе нормално ли е операта да ми користи 350.000 К Меморија? со 2-3 отворени таба,со хром,мозила не оди повеќе од 100.000 ,а операта ми е полесна за користење,затоа ми е....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да си ми жив и здрав за твиков.Порано многу ја користев Опера, ама подоцна почнав со Chrome, ама овој отсекогаш ми е бил малку спор и сакав да се вратам на Опера, само едно не ми се допаѓаше, тоа што имаше маргина горе над табовите, за разлика од Хром кај кој табовите беа до самиот раб и селектирањето беше далеку полесно. Арно ама го открив ова
opera:config#Chrome%20Integration%20Drag%20Area%20Maximized
наместете го на 0 и готово.
Десен клик на лентата кај табовите - Customize - Appearance - од штиклирај Enable thumbnails in tabsДа си ми жив и здрав за твиков.
Да не знаеш уште и како да наместам да не ми ги издолжува табовите кога (случајно) ќе притиснам на таа линијата што е измеѓу нив и URL барот? По можност да ги затвара табовите дури и ако притиснам на таа линија.
Десен клик на лентата кај табовите - Customize - Appearance - од штиклирај Enable thumbnails in tabs
Ја откачив операта скроз.Едноставно ме нервира коа ќе ја упалам, ќе почнам да куцам, и оно ќе ми го избрише искуцаното, и све од поново.Исто така знае да се укочи скроз/крешне сама од себе.Немам екстензии такви ствари, и пак нервира.Сеа за сеа на фајрфокс.
Ова се дешава само ако имаш инсталирано [url='http://addons.opera.com/extensions/details/opera-adblock/]Opera Adblock[/url].
Барем кај мене е така... Морам да почекам секунда-две дур се пушти adblock и после можам да куцам url. Али се трпи тоа.
Хммм... Неам пробано многу екстензии, ги имам само Opera Adblock, YouTube AdsFree & YouTube downloader, и од нив 3 само кога е пуштена Opera Adblock ми се дешава тој баг. Можно е да се дешава багов ако екстензијата додава копче до google search bar-от на опера.не е само со тоа, со било која екстензија.Боље да чекам повеќе за да се упали скроз него да ме дупи.
Хммм... Неам пробано многу екстензии, ги имам само Opera Adblock, YouTube AdsFree & YouTube downloader, и од нив 3 само кога е пуштена Opera Adblock ми се дешава тој баг. Можно е да се дешава багов ако екстензијата додава копче до google search bar-от на опера.
Ај баш ќе испробам убаво и ќе пишам.
По дефолт на Опера е наместено со Ctrl + Tab да идеш на последниот отворен таб, а истото важи и за кога затвораш табови (според мене е далеку подобро вака отколку секогаш да иде на наредниот таб). Ако сакаш да го промениш ова, иди у Preferences -> Advanced -> Tabs -> When cycling through tabs with Ctrl + Tab и одбери по твоја желба.Во последно време почна многу да ме нервира Операва. Ја користам како втор браузер, прв ми е хром. Почна да кочи од време на време. Сега пробувам цтрл + таб, да преминам на следниот таб (како на хром што може)... не оди. Дали можда беше ова некоја опција што ја имам исклулено....
Ќе се вратам назад на фајрфокс :/
Да бидеме искрени уште од Opera 12 заостануваат малце за другите прелистувачи, али се надевам што побрзо да имплементираат целосна подршка за HTML5 HWA, WebGL и да ги подобрат перформансите со HTML5 и CSS, евентуално и да го подобрат искористувањето на меморијата при палење и гасење на табови, и многу брзо пак би се вратиле на врвот.Опера ми е прв пребарувач и секогаш ќе ми биде, освен ако не ја сјебат.