Немало потреба. Скршија неколку стакла за кои ДУИ нема да им се налути и ќе ги поправи со парите на жителите на општина Чаир, и не истепаа никого.
Bезилка (те најдов), кажи ми за што беше протестот 1 ден откако се случи масакрот.
Незнам за што беше, не ни присуствував на истиот. Ти ги кажам јас можните варијанти, за што би можел да биде. Нели е едноставно на народот да му скурчи од сите ѕверства што ги правите и да излезе да го исфрли револтот? Значи, палите Цркви, рушите Цркви, тепате деца по автобуси, кога ќе влезете во автобус се понашате како стока, врв на сето беше ова што се случи последно. Малку ли е, кажи ми ти мене? Кажи ми, колку џамии ние вас сме ви запалиле? Кажи ми малку ли Албанци пљачкаат од Црквите во Западна Македонија? И немој да ми се правиш наудрен дека сето ова не се случува. Јасно ни е дека се случува тоа и многу повеќе. Значи, успеавте дури и мене да ме извадите од такт, а сум толку мирољубиво човече. Успеавте од мене да го извлечете она "Е доста е веќе!", замисли кај уште колку такви како мене сте го навлекле тој револт, кренале раце и рекле "Доста е". Кажи ми вие за што протестиравте денес ?
Немој да ми кажуваш затоа што ги прибрале некои на испрашување, и татко ми го прибраа пред некое време на испрашување, па јас не излегов градов да го запалам. Го испрашаа и си дојде дома човекот. Кој е проблемот? Нели е нормално при таков случај да се испрашаат сите кои се под сомнеж дека се било како поврзани со случајот? Ако се поврзани тогаш ќе се одговараат, ако не се, тогаш многу нормално дека ќе ги пуштат да си одат, како што и беше случајот. За што дигнавте толкава паника јас незнам. За инает правите светов да мисли дека овде во гасна комора ве чуваме.