Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Ако има нешто што е лошо за човекот, и од него да стане ѕвер, тоа е само религијата, посебно исламот. Терај и ти кај што си тргнал, исламот само во бездната ќе те однесе.
a sto te tera sega da me napagaas i da ne navreduvas, i sverski da se odnesuvas,

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
jas ja znam vistinata i veruvam vo toa nasptoriti tebe sto ne ja znaes vistinata , vistinatae onaa sto sto go objavi do negovite verovesnici taa objava e onakva kako sto mu se objavi na muhamed..a .s ista mu e objavena i na noe i na abraham i na ismail i na jakub i na mojsej i na isus ,vozviseniot Allah vo sura el maida veli a tebe o muhamed,, ! ti objavivme kniga sama vistina da gi potvrdi knigite pred toa objaveni i nadniv da demne.
Ти си жив пример за успешна пропаганда, која трае со векови.
Никогаш не се сомневаш во тоа што го засадиле во тебе уште како дете и слепо продолжуваш.
Моментот кога ќе почнеш да читаш, да се образуваш, да напредуваш, ќе биде моментот кога полека ќе ја сознаеш вистината, за твојата и другите религии.
Дотогаш ќе ти се смеат и подбиваат тука на форумот и пошироко.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
a sto te tera sega da me napagaas i da ne navreduvas, i sverski da se odnesuvas,
Кај виде ти ѕверско однесување од мене? Ти ѕверски се однесуваш кон се што не припаѓа на твојата вера и пропагираш ислам како единствена исправна религија. Тоа можеш во џамија кај тебе.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Кај виде ти ѕверско однесување од мене? Ти ѕверски се однесуваш кон се што не припаѓа на твојата вера и пропагираш ислам како единствена исправна религија. Тоа можеш во џамија кај тебе.
sverski se odesuvas so toa sto me navredi od religiski aspekt, eveja tvojata izjava,и од него да стане ѕвер, тоа е само религијата, посебно исламот. ,. toa e vasiot ateisticki duh;)
--- надополнето: 3 мај 2012 во 19:07 ---
Моментот кога ќе почнеш да читаш, да се образуваш, да напредуваш, ќе биде моментот кога полека ќе ја сознаеш вистината, за твојата и другите религии.
.
abe celiot mozok si nema sto.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
abe celiot mozok si nema sto.
Гледаш, тука е проблемот. Кога ќе ти снема факти, преминуваш со навреди.
Но што да правам јас, тоа е последица на исламистичката пропаганда. Целта е поединецот да се направи што е можно позатуцан и моментот кога ќе снема аргументи (а тоа се случува многу брзо), преминува во лични напади.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 19:15 ---
za da jas veruvam treba da ja doznaam taa vistina ,, jas ja zapoznav i ja znam i cvrsto sega veruvam vo taa objava , sto mue upatena na covekot od boga.
Така е, воопшто немој да се сомневаш дека некој со тоа си ја исполнил својата цел, на тој начин што те убедил во нешто што му треба на некој.
Ти реков почни да читаш, има илјадници ко тебе кои веруваат во ист број на пропаганди напишани долго пред тебе да почнат да ти ја полнат главата со глупости.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
sverski se odesuvas so toa sto me navredi od religiski aspekt, eveja tvojata izjava,и од него да стане ѕвер, тоа е само религијата, посебно исламот. ,. toa e vasiot ateisticki dug;)
Од религиски аспект? Богати? Ма шта ми наприча. Дали ти реков тебе дека си ваков онаков или нешто поврзано со тебе? Со твојата фамилија? НЕ. тогаш што се буниш.
Ти ме навредуваш цело време од атеистички аспект, пренесувајќи некои твои верувања како вистини, а не се. Убаво ти кажав верувај си во што сакаш ама пропаганда у џамија, овде не.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Гледаш, тука е проблемот. Кога ќе ти снема факти, преминуваш со навреди.
Но што да правам јас, тоа е последица на исламистичката пропаганда. Целта е поединецот да се направи што е можно позатуцан и моментот кога ќе снема аргументи (а тоа се случува многу брзо), преминува во лични напади.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 19:15 ---

Така е, воопшто немој да се сомневаш дека некој со тоа си ја исполнил својата цел, на тој начин што те убедил во нешто што му треба на некој.
Ти реков почни да читаш, има илјадници ко тебе кои веруваат во ист број на пропаганди напишани долго пред тебе да почнат да ти ја полнат главата со глупости.
Ти реков почни да читаш, има илјадници ко тебе кои веруваат во ист број на пропаганди напишани долго пред тебе да почнат да ти ја полнат главата со глупости.[/quote]

a zosto ti poedinecot go navreduvas i akoe mozno go pravis pozatucan, so toa sto mu velis da cita , ne bidi tolku siguren vo toa, ne go potcenuvaj poedinecot so koj govoris ne bidi sam bendisan raznovidnato mislenje e boatstvo od koe treba zaednicki da se crpi pravata vistina.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
a zosto ti poedinecot go navreduvas i akoe mozno go pravis pozatucan, so toa sto mu velis da cita , ne bidi tolku siguren vo toa, ne go potcenuvaj poedinecot so koj govoris ne bidi sam bendisan raznovidnato mislenje e boatstvo od koe treba zaednicki da se crpi pravata vistina.
А зашто ти го потценуваш па туѓото мислење и туѓата вера или невера? Како се однесуваш кон другите така и ќе се однесуваат кон тебе.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
Едуцираноста на еден член се познава од неговото напишано.
Ти постојано пишуваш исти работи, постојано копираш од други сајтови и членови. Едуцираноста изгледа не ти е јака страна. Се обидуваш само да ќариш некој поен за исламот, но твојата слаба едуцираност го има спротивниот ефект.
Затоа ти викам, почни да читаш да не гледаш вакви ( :pos: :tapp:) икончиња на твоите цитати.

Еве почни на пример со тоа како правилно да користиш тастатура. Ако ти треба помош за литература само кажи.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
А зашто ти го потценуваш па туѓото мислење и туѓата вера или невера? Како се однесуваш кон другите така и ќе се однесуваат кон тебе.
i jas vikam taka kako ke se odesuvas taka i ke odnesuvat i so tebe seta diskusija sto ja vodam so vas e bevredna , voopsto ne go pocituvas sogovornikot pa kako baras toj tebe da te pocituva koga vo tebe gleda nesiguren govornik koj vo sekoj post nastojuvas da go navredis da go obezvrednis i da go ismeees sogovornikot so koj govoris

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
i jaz vikam taka kako ke se odesuvas taka i ke odnesuvat i so tebe seta diskusija sto ja vodam so vas e bevredna , voopsto ne go pocituvas sogovornikot pa kako baras toj tebe da te pocituva koga vo tebe gleda nesiguren govornik koj vo sekoj post nastojuvas da go navredis da go obezvrednis i da go ismeees sogovornikot so koj govoris
Ај врати се назад и види кој провоцираше јас или ти? И го навредуваш моето неверување, а јас не еднакво туку дупло ќе ти вратам

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Ај врати се назад и види кој провоцираше јас или ти? И го навредуваш моето неверување, а јас не еднакво туку дупло ќе ти вратам
mene voopsto ne mie bitno dali ti veruvas ili ne veruvas, eveja tvojata izjava,и од него да стане ѕвер, тоа е само религијата, посебно исламот. ,. toa e vasiot ateisticki duh.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
mene voopsto ne mie bitno dali ti veruvas ili ne veruvas, eveja tvojata izjava,и од него да стане ѕвер, тоа е само религијата, посебно исламот. ,. toa e vasiot ateisticki dug.
И што не е точно во таа изјава и што е навредливо тука? А тој болдот што е? Гледаш ли ти што си ставил во потпис? Ај врати се назад и види кога почна нашата конверзација ти што рече. Во најмала рака треба да се извиниш и да не се рчкаш кај што не ти е место. Ќе те потсетам пак, прочитај си го потписот.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Se raboti za dve kulturi/civilizacii koi nuzno se postaveni da bidat konta edni drugi, toa potpadja pod principot na Heraklit deka se nastanuva kako posledica na sudir i nedorazbiranje, za sto svedoci samata realnost, vo taa smisla neophodno e da ima sudir i nedorazbiranja ne zaradi drugata strana tuku zatoa sto dvete strani se postaveni taka za da mora da ima sudir.

M

Muranyi

Гостин
Дали е нормално и во духот на верата еден Муслиман да се дере како неандерталец,да крши автобуски станици,да заплашува деца и бабички,да подржува убиство на 5 невини цивили?Кој е ставот на Муслиманите неалбанци во врска со денешниот испад на Алкаеда енд компани?Дали ги подржувате,дали ги осудувате?Дали џамијата во Јаја Паша е извор на вахабизам и дали таму оџата ги учи луѓето да излезат на улица и да бранат убијци?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom