...
Доста, не мешај религија со политика, размисли малку пред да пишуваш. Ете го првиот проблем. Исламот Е политика и закон на исламска држава, или сакате да биде така.
Не бидува тоа и секој разумен го знае тоа. Секој сака слобода а не да биде ограничен. Како мислиш не-муслиман да дојде во таква држава? Како ќе почитувам јас нечиј бог кога не можам да го почитиувам ограничувачкиот закон кој што го понудил?
Како може мене да ме суди некој и да ја бара мојата смрт тврдејќи дека сум го навредил Мухамед или неговиот бог со тоа што го цртам?
Како може на еден бог да му препишува некој човечки особини, како навредувањето?
Како може еден сезнаен бог да биде навреден од мене?
Не бе брате, вие се навредувате, луѓето. Ве навредува нечија туѓа вистина и ве навредува што некој се исмева на вашите дрдорења кои никогаш нема да бидат реалност.
И за вас тоа е доволна причина да нападнете и да викате Алах е еден и да убивате. Тоа не е божја праведност, тоа е човечка желба за крв и егоизам ништо поеќе ништо помалку.
Ислам е ислам. Нема подгрупи и „финеси“.
Што бладаш со такви изјави за Либија, Египет и убивањето невини...
Па 2001 во Р.М. се кренаа муслимани и убиваа невини кои си ја бранеа слободата и ги штитеа невините кои не зедоа пушки.
Исламот е ислам. И бара државата да има такви закони. А тоа, не може да биде, против природата на човекот е да биде ограничен.