Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Толку ли не можеш да сватиш едноставна работа. ЈАС тебе ништо не ти наметнувам, ти наметнуваш цело време и дури се исмеваш или закануваш кои тие што не веруваат во истото што и ти. Имаш право да веруваш во што сакаш, И верувај си, не ме интересира, само немој да тврдиш дека ти ја знаеш вистината. Ти не ја знаеш, ти веруваш дека тоа е вистина. Сваќаш ли сега?
jas ja znam vistinata i veruvam vo toa nasptoriti tebe sto ne ja znaes vistinata , vistinatae onaa sto sto go objavi do negovite verovesnici taa objava e onakva kako sto mu se objavi na muhamed..a .s ista mu e objavena i na noe i na abraham i na ismail i na jakub i na mojsej i na isus ,vozviseniot Allah vo sura el maida veli a tebe o muhamed,, ! ti objavivme kniga sama vistina da gi potvrdi knigite pred toa objaveni i nadniv da demne.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
jas ja znam vistinata i veruvam vo toa nasptoriti tebe sto ne ja znaes vistinata , vistinatae onaa sto sto go objavi do negovite verovesnici taa objava e onakva kako sto mu se objavi na muhamed..a .s ista mu e objavena i na noe i na abraham i na ismail i na jakub i na mojsej i na isus ,vozviseniot Allah vo sura el maida veli a tebe o muhamed,, ! ti objavivme kniga sama vistina da gi potvrdi knigite pred toa objaveni i nadniv da demne.
Смешен си веќе. Ем знаеш ем веруваш. Не одат тие 2 заедно. Или знаеш или веруваш. Далеку си ти од знаење. Ти веруваш и верувај си.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
za da jas veruvam treba da ja doznaam taa vistina ,, jas ja zapoznav i ja znam i cvrsto sega veruvam vo taa objava , sto mue upatena na covekot od boga.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
za da jas veruvam treba da ja doznaam taa vistina ,, jas ja zapoznav i ja znam i cvrsto sega veruvam vo taa objava , sto mue upatena na covekot od boga.
:pos::pos: Браво браво. Ако ти си ја дознал, ќе ја знаеа сите и немаше потреба никој да верува. Се читаш ли ти што пишуваш? :tapp:

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
taa objava, bozja vistina od boga sekogas po sozdavanjeto na adam neprestano e dostavuvana do narodot preku bozjite verovesnici , za da gi potsetat lugeto i da veruvaat vo boga da se vratat na vistinskiot pat , taa vistiana e vistisnkiot bog e samo eden obozavajgo samo nego i pridrzuvajse kon negovite naredbi .nie sme pokorni kon boga i veruvame vo toa sto go objavil do negovite verovesnici,preku niv nie znaeme za taa objava i veruvame vo toa.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
eh samo koga lugeto bi razmislile za smrta i za bliskata sredba so nea? koga samo bi razmisluvale deka eden den ke moraat da umrat!, begaat od mislite sto gi zbunuvaat kako da sakaat da gi zatvorat ocite pred vistinata, i pred faktite koi se pred sekoj covek,

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Фактите се дека никој од смрта не избегал. и уште еден факт ќе ти кажам. ни ти ни јас и никој жив човек на светов не ја знаеме вистината.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
tokmu taka nikoj ne izbegal ,,. smrta e realnost za site sustestva na bog I OD NEA NE MOZE DA POBEGNE NIKOJ, VREMETO I MOMENTOT NA SMRTA NE MOZE DA GI ZNAE NIKOJ OSVEN BOG , DODEKA ONOJ KOJ TVRDI NESTO DRUGO E LAZGO, PO OVOJ ZIVOT DOAGA SUDNIOT DEN KOGA BOG KE GI OZIVI SITE SUSTESTVA KOI KE POLAGAAT SMETKA ZA SVOJATA RABOTA I ZA ONA STO GO PRIPREMALE ZA VREME NA OVOJ ZIVOT,ete jas ja znam vistinata sekoj ziv covek znae deka ke ima suden den , negovo e dali da veruva ili ne. veruvanjeto na sudniot den i ozivuvanjeto e edna od vistinite, i neophoden uslov na veruvanjeto na boga.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
tokmu taka nikoj ne izbegal ,,. smrta e realnost za site sustestva na bog I OD NEA NE MOZE DA POBEGNE NIKOJ, VREMETO I MOMENTOT NA SMRTA NE MOZE DA GI ZNAE NIKOJ OSVEN BOG , DODEKA ONOJ KOJ TVRDI NESTO DRUGO E LAZGO, PO OVOJ ZIVOT DOAGA SUDNIOT DEN KOGA BOG KE GI OZIVI SITE SUSTESTVA KOI KE POLAGAAT SMETKA ZA SVOJATA RABOTA I ZA ONA STO GO PRIPREMALE ZA VREME NA OVOJ ZIVOT,ete jas ja znam vistinata sekoj ziv covek znae deka ke ima suden den , negovo e dali da veruva ili ne. veruvanjeto na sudniot den i ozivuvanjeto e edna od vistinite, i neophoden uslov na veruvanjeto na boga.
Дали има живот и на другите планети во универзумов?
Ако има, што суд ќе биде тоа?
Замисли, повеќе од пола животни(тука спаѓаат и луѓето) ќе ги прати во пекол.....баш ме интересира што би одговорил Бог на прашањето, зошто го создаде универзумов таков како што го создаде. Ги создал за да се мачат во пекол...ццццццц

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
bog sozdade se na ovoj svet vo posebni formi vo razlicni vreminja i razlicni nacini i spored posebni pravila koi zavisat voglavno od negovata volja, se sto postoi postoi so polno znaenje na boga bideiki tie gi sozdal samiot , spored negovata volja i zelba,

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ништо освен болдот не ти е точно и далеку е од вистина, да не речам лага. Прикаски за големи деца. Не се залужај и себе си и другите. Верник си затоа што мораш а не затоа што сакаш.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Ништо освен болдот не ти е точно и далеку е од вистина, да не речам лага. Прикаски за големи деца. Не се залужај и себе си и другите. Верник си затоа што мораш а не затоа што сакаш.
sekoja druga diskusija so vas e bevredna ,, teraj kade sto si kinisal priatelce, jas sum vernik zatoa sto sakam da bidam vernik , veruvam od srce , covevkoto telo ima edno parce meso ako toa e dobro dobro e i celoto telo ako toa e loso loso e i celoto telo.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
sekoja druga diskusija so vas e bevredna ,, teraj kade sto si kinisal priatelce, jas sum vernik zatoa sto sakam da bidam vernik , veruvam od srce , covevkoto telo ima edno parce meso ako toa e dobro dobro e i celoto telo ako toa e loso loso e i celoto telo.
Ако има нешто што е лошо за човекот, и од него да стане ѕвер, тоа е само религијата, посебно исламот. Терај и ти кај што си тргнал, исламот само во бездната ќе те однесе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom