Ete nesto vakvo sakav da kazam pogore vo tekstot, samo ovde e podobro objasneto kade lezi zajakot http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=102665&kategorija=5Nema da ima vojna od tipot ti sto ja mislis, po ulici tepanje so oruzje palenje kuci etnicki cistenja... Veke sme vo vojna protiv ovie mracni sili od koga stapnavme na Iransko i Avganistansko tlo, decko nie sme vo vojna protiv islamskite fanatici, koj na svojte zeni im secat delovi od teloto ako poglednat na drugo mesto ete so takvi si imame rabota. Vo Evropa vklucitelno i vo Makedonija ova ne moze da projde, imase i obid vo Bosna pa celi sela gi iscistija za edna nok. S e razbira NATO stoj pozadi vakvite akcii, a nie defakto sme vo NATO koj vodi vojna protiv islamskiot fanatizam. Vo Makedonija i regionot gi ima vakvi mnogu bidejki ja koristat siromastijata kaj muslimanskoto naselenie i gi zaveduvat prvin so pomos najcesto vo pari a podocna so ideologija za ubivanje i omraza na se sto ne e fanaticno islamizirano, stradat i muslimanite stradat i hristijanite od vakvi ideologii. Zata bato ova treba od koren da se cisti zaso ke si imame problemi ne samo nie Makedoncite tuku i site narodi i religii kaj koj se infiltrirani ovie.........
@ Братот
Не знам само што толку се правиш паметен...
"Според МВР се работи за група од Скопје, следбеници на радикалниот ислам, а дел од нив биле на боиштата во Авганистан и Пакистан и се бореле на страната на Талибаните."
Или не, ова нема врска така? Знаеш ли ти колку имаше во учк од тие талибаните? И обратно.
Трте мрте, тоа е според МВР...@ Братот
"Според МВР се работи за група од Скопје, следбеници на радикалниот ислам, а дел од нив биле на боиштата во Авганистан и Пакистан и се бореле на страната на Талибаните."
Или не, ова нема врска така? Знаеш ли ти колку имаше во учк од тие талибаните? И обратно.
Меѓу дваесетината приведени во акцијата бил и извесен Фејзи Азири кој имал под концесија земјиште околу Смиљковското езеро.
Е сега ако памтам добро концесионерот на езерото (Македонец) уште првиот ден се жалеше дека постојано добивал закани (веројатно од овој со земјиштето?) поради тоа што ја добил концесијата на езерото. Малку чудно за да биде случајност?
Гордана Јанкуловска кажа дека цел им било да сеат страв, не да пробудат бес кај населението.do nekade si vo pravo
ama nemozime besot da go zadrzime vo sebe pa nekako na ovoj nacin go isfrluvame besot
@ Братот
Трте мрте, тоа е според МВР...
Ај види според досегашните факти и приложени докази како е...
Од останатите вести, магдоносот позитивно влијаел на крвиот притисок кај луѓето. Крајниот заклучок е дека магдонос е здраво да се јаде. Здраво магдоноос.Не знам трте_мрте, што може јас повеќе и подобро да знам кога ме убиваш у поим со вакви официјално официјални цитати од официјално официјални институции како МВР.
Немам друг избор освен да прифатам тоа што изјавиле, да ја искористам оваа прилика, најголем впечаток ми остави делот од изјавата на Јанкуловска кога неколку пати рече: Тие се следбеници на радикалниот ислам, кој е опасен и за христијанските и за муслиманските верници.
Еден поздрав на нашата министерка, свака и част, нема заебавање со држава!
Ах...дај ми го твојот фб профил и јас ќе те направам радикален за нешто...Па ја не би рекол ако им ги ѕирна профилите на ф.б јасно е дека се радикални исламисти. Не гледам кај моите пријатели муслимани видеа кај што се клањаат по џамии кај овие имаше десетици видеа. Ко да тој нема друга работа на ф.б.....
Колку талибани се родени и живеат во Чаир, Арачиново, Шутка, Отље(како и да е)....@ Братот