Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Абе ова шиптариве мн. технолошки развиени сите со ФБ профил.Да се квалификуваат како радикални треба радио да не користат.
Радикални жими тасета .................. некој чичко Шеик од Сауди Арабија им праќа доларчичи, па сакале нејќеле мора да глумат радикални Вехабии, инаку се најобични ебиветри ............. и немаат поим од Ислам како прво и не се Муслимани .................. сум имал пријатели Муслимани низ животот, ама немаат никаква допирна точка со овие убијциве, овие(јајоглавиве убијци) ќе да се некоја посебна врста ................. само една чиста и кратка постапка за овие јајуши ! :sick:

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
и јас го потврдувам тоа, пред некој ден еден од Житоше беше кај мене, кара врни и по албанци и по учк, и тој тврдеше дека се албанци убијците, тоа беше тамам ден пред да ги фатат!
Demek ,i na tebe i na Leandra ne vie po kejf da se Boshnjaci tuku mora da bidaat Albanci po vash kejf iako bese javno u TV SITEL koj sto bese i Minsterkata gostin ..
Sto se odnesuva do tie Bosnjaci sto ne mrzaat , kazi ni sto treba da praime za da" ne sakaat" deka nema da mozeme da spieme na raat od nivnata sekiracija :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Интересно на Сител стојат со презиме Исмаиловик а на Фејсбоок со Исмаили. Ова Латас и Ивона нешто не мафтаат.
Како Исмаиловиќ се водат на личните документи, ама тоа го сметаат за навредливо и остатоци од режимот на српскиот окупатор, па се претставуваат без придавката. Ништо ново за тие испрани мозоци.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Интересно на Сител стојат со презиме Исмаиловик а на Фејсбоок со Исмаили. Ова Латас и Ивона нешто не мафтаат.
http://www.facebook.com/agim.ismaili.3

Па уште овој последниов се оцерил, ко да го сликаат за матура.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 22:21 ---

Па уште овој последниов се оцерил, ко да го сликаат за матура.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
ФОТО) Осомничените терористи за масакрот

Kако директни извршители на петкратното убиство кај Смилковското езеро осомничени се Алил Демири (27), Африм Исмаиловиќ (32) и неговиот брат Агим (33)
Заедно со нив како логистичка помош биле 54 годишниот Фејзи Азири и 24 годишниот Рами Сејди. Тие им помогнале да стигнат до местото, да го извршат убиството, а потоа и да избегаат преку граница. Сите петмина заработија кривични за тероризам и се соочуваат со максимална казна затвор.

Во текот на акцијата Монструм, уапсени се тројца од оваа петорка. Уште на денот на свирепото убиство во Косово избегале двајца од убијците, 32 годишниот Африм Исмаиловиќ и 27 годишниот Алил Демири. За нивно апсење МВР побара помош од косовските власти.

Африм Исмаиловиќ

Агим Исмаиловиќ

Фејзи Азири

Алил Демири

Рами Сејди (24)

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=25D11F0C1B339D40BAF0069D9EF4281C

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
A sto e 21 Dekemvri togas?...Zosto togas Ministertvo za trud i socijalna politika vo nasava drzava im go priznava toj den kako neraboten...ili tie od ministerstvo isto mislat deka nemame Turci.

Aj da kazese nemame Kinezi,Filipinci,Indijci da te svatam...ali ok e care....sakam takvi likovi ko tebe sto umeat da me nasmeat.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
и
За ова тешко дека напунете џеб им фрлиле само колку да им замачкаат очи
--- надополнето: 2 мај 2012 во 22:09 ---

За ова тешко дека напунете џеб им фрлиле само колку да им замачкаат очи
имаш погоре видео некое од саат време од прилика. изгледај го и ке ти стане јасно. од арабија се финансираат одредени луѓе тука на балканот за да шират ислам. истите тие го признаваат шеријатот дрн дрн дрн..... да не навлагам длабоко у таа тема изгледај го видеото интересно е. има и за скопје и за косово и за босна и за турција..... и оној од ИВЗ го има кај нас што е... изгледај го слободно многу реално се покажани работите таму.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Demek ,i na tebe i na Leandra ne vie po kejf da se Boshnjaci tuku mora da bidaat Albanci po vash kejf iako bese javno u TV SITEL koj sto bese i Minsterkata gostin ..
Sto se odnesuva do tie Bosnaci sto ne mrzaat , kazi ni sto treba da praime za da ne " sakaat" deka nema da mozeme da spieme na raat od nivnata sekiracija :)
види сеа, ич не ми е гајле што сакаш ти, не ти е гајле што сакам јас, нити мене нити тебе некој не не праша што сакаме ние и што ни е по кеиф, факт е дека се проклети учки семето да им се сотре и шо сеа? ако ме прашаш мене за мојот кеиф, кеифот ми е никогаш да не се ни случеше ова!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175

Медиумите се продолжена рака на власта, тоа се виде баш во известувајнето за овој случај. Не за џабе во новиот извештај за слободата на медиумите сме во најдобро друштво со некој банана-држави од Африка. Иначе да не заборавам, Др. Латас и Ивона никојпат не лажат и плагиираат и извртуваат факти, ама баш никогаш. И да надополнам, значи каков човек е овој Латас го гледам денес на вести како ги брани Албанците како да му се браќа и сестри...еј тој Латас кој до вчера плукаше на све живо и диво што беше Албанско, посебно против тие од Косово па денес им е прв адвокат :facepalm:

Сакам да кажам: Можно е од Сител да ги имаат фалсификувани имињата, како потврда дека не е дака можат на пример да покажат некоја од личните карти од овие, нели државјани се на Р. Македонија.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
komentari pod vesta na utrinski vesnik
Gox Skopje, 02.05.2012 12:06:54
POGOLEMO KOLICESTVO ORUZJE !? Kako sto slusnav na nekoi vesti,toa bile duri 1 KALASNIKOV,4 PISTOLI I 1 BOMBA !? cccc ako e toa tocno,koja grupa od 20 RADIKALNI ISLAMISTICKI TERORISTI koristi TOLKU GOLEM ARSENAL NA ORUZJE ??? Sto pravat ??? Go predavaat kalasnkikovot od raka na raka po sekoj ispukan sarzer,za da moze da gi odmorat racete ??? Baska fateni na spienje u svoite domovi...Epten bezbedni i opusteni radikalni islamisticki teroristi,nema sto !!! DAJ BOZE DA GRESAM,AMA OVA OVDE MI LICI NA SCENARIO I REZIJA NA KOJA I HOLIVUD MOZE DA POZAVIDI !
Јован, 02.05.2012 12:28:26
Велите „Сторителите на масакрот” но имам едно прашање : дали е докажано или сега засега се само осомничени? Каде е презумпцијата на невиност? Внимавајте какви наслови користите луѓе : сè повеќе и повеќе сте склони на произволност во пишувањата без да бидете свесни дека ваквиот - аматерски начин на известување ве става во позиција на судии а не на известувачи...
nekoj, 02.05.2012 13:16:29
Kade se sega site onie sto tvrdea deka ne smeeme vednas da pretpostavuvame oti ubijcite bile Albanci? Treba da si go odgrizaat jazikot. A koj drug pravi vakvi primitivni raboti?
goce, 02.05.2012 14:31:03
nemoj da mu gi kriete licata tuku objavetegi so ime i prezime
kumanovec, 02.05.2012 15:35:41
Ubistvoto na mladite momcinja morase na nekogo da mu se pripise. Ne veruvam deka ovie islamisti imale ikakva vrska so ubistvoto. Goca se obiduva da si ja zadrzi foteljata po sekoj cena pa i po cena na ubienite. Kako ne i e sram i kako nema sovest. OSTAVKA.Kako moze mirno da spie jas ne razbiram. Se slozuvam so komentarite na drugite citateli. Ova e samo svrtuvanje vo druga nasoka.
miki, 02.05.2012 16:53:29
ISLAMSKI TERORISTI ?????Kako ne ubija 5 albanci od Tanusevci, ili Debar...Pa neli teroristite ne biraat.. Ama ovia se posebni. Jasno e deka mvr dava informacii da se socuva szivotot. No dali narodot im veruva/ ne. Ama mozda e taka podobro.Vo sekoj slucaj BRAVO za akcijata i edno golemo HA, HA, HA, FUJ , FUJ za formulacijata. A formulacijata e NE PO VRAT NEGO PO SIJA Veruvam vo formulacijata isto kolku deka deneska LIONEL MESI ce istrca vo prvi 11 vo kupot na makedonija za renova. N koj znae vo Makedonija Skopsko i se e mozno
citac, 02.05.2012 19:19:30
ova e akcija da se zatvorat eks vojnici na ONA nema vrska so radikalizam, profesionalni ubijci spijat mirno doma? sto pokazaa vo snimkite deka nasle amblemi od ona i telefoni so karticki lele kakva islamska organizacija, nesto se podgotvuva vo Makedonija
bb, 02.05.2012 20:02:37
i ne morase da se kaze se vo interes na istragata ,a nasiot narod ne e glup znae od kaj duva veterot,veruvav deka ke se otkrijat , cestitki i poddrska do mvr, a za vakvite monstrumi najstroga kazna ako e mozno smrtna

prviot komentar e dosta intereesen budi dosta somnez dali mozebi seto ova ne e rezirano ???

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Ti mozes da tvrdis sto sakas,pa mene prvi komsii vo Cair mi bea Turci bre sto zboruvas,verenicata mi e Turcinka....neznam samo kogo lazes sigurno ne mene.

A inaku za toa so prezime koe zavrsuva na IC...moj prv komsija tuka u Butel i poranesen kolega prezimeto mu zavrsuva na IC a e Albanec.
ne tvrdam jas...tuku cicko google
godina 1953 1961 1971 1981 1991 1994
Turci 203,928 131,481 108,552 86,591 77,080 81,615

http://lgi.osi.hu/publications/books/mmcpxyu/13.PDF
kako brgu umiraat ova turcive ....da cudis :) inaku so turskive serii ocekuvam rapidno da im se zgolemi brojot

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Sto se odnesuva do tie Bosnjaci sto ne mrzaat , kazi ni sto treba da praime za da" ne sakaat" deka nema da mozeme da spieme na raat od nivnata sekiracija :)
Друже, двајца од тие 20 нека бидат и Не-Албанци, што ти менува тоа? 90% учесници се Албанци, факт.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
prviot komentar e dosta intereesen budi dosta somnez dali mozebi seto ova ne e rezirano ???
Абе, не бидете глупи деца, оружјето го чуваат закопано, за кога ќе дојде „свадба„, другото е секој барем по едно оружје во секое време - тоа го фатиле.
Нема поента 5 души да носат 100 калашникови, што ќе им се? Земале 1, три пиштоли, за секој по еден, и тоа е тоа.

Ако почнат да пеат (ако им се пристапи со добар збор, затоа што добриот збор железни врати отвара, како во бродец) тек тогаш ќе го најдеме оружјето. Знаете кое оружје, така?
Кога „ДОВРОВОЛНО„ го предадоа 2001, за љубовта и соживотот...
Видете на Косово соживот на Србите, избркаа 200,000, вршеа вакви масакри секој ден како овој..
тоа е тоа, тие се тие луѓе. Најважно за нас е да цртаме срценце на образи.

Kajgana Shop

На врв Bottom