Верувам во...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Odi na prvoto moe mislenje na ovaa tema..... str 7....mislam deka ke razberesh
Ти реков, фурните се за тебе. Мислиш дека делата на Ошо се најпаметното нешто што е напишано? Твое мислење, верувај си во тоа. Твое право. Не ни читаш што ти пишувам, само колку да се кажело нешто.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Оди и имај секс со девојката бре, не туку ми дели сликички со ѕвезди и планети. Да видиш ти ап, пдф, дооел и све што ќе ми ти текне.
Оди испукај и го семето на животот во љубовта на твојот живот и заборави на Ошо и замарањето со мене... :)
Ајде одам јас да уживам во ѕвездите и да верувам во Бабалон и Хаосот ;)

И послушај ме за ова, најди жена и задоволи ја твојата страст за соединување со универзумот. Ќе ми се опуштиш ако не друго.
Јас си тантрам доволно ти не се секирај за мене за се се има време и за ѕвезди и за планети и за секс туку најдобро е ако го комбинираш тоа:ROFLMAO:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти реков, фурните се за тебе. Мислиш дека делата на Ошо се најпаметното нешто што е напишано? Твое мислење, верувај си во тоа. Твое право. Не ни читаш што ти пишувам, само колку да се кажело нешто.
Brz si mnogu....mi kazuvash shto e za mene a shto ne e....
a najpoveke od se, sakam koga mi kazuvaat shto jas mislam...
a i mrzliv si..odi na str 7 na ovaa tema procitaj go moeto mislenje vo shto veruvam...posle ke diskutirame na temata...dali sum vo pravo ili ne.....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Brz si mnogu....mi kazuvash shto e za mene a shto ne e....
a najpoveke od se, sakam koga mi kazuvaat shto jas mislam...
a i mrzliv si..odi na str 7 na ovaa tema procitaj go moeto mislenje vo shto veruvam...posle ke diskutirame na temata...dali sum vo pravo ili ne.....
Кој ми зборува за мрза, направи линк од твојот пост, не биди толку мрза. Без причина не кажувам кому што му треба. Патишта има многубројни, бирај мудро.

На ова мислеше?
http://forum.kajgana.com/threads/Верувам-во.41827/page-7#post-4900900
:pos: дал да се смеам или да плачам?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кој ми зборува за мрза, направи линк од твојот пост, не биди толку мрза. Без причина не кажувам кому што му треба. Патишта има многубројни, бирај мудро.

На ова мислеше?
http://forum.kajgana.com/threads/Верувам-во.41827/page-7#post-4900900
:pos: дал да се смеам или да плачам?
Da placesh najverojatno.....samo 2-3 citata ispod go ima moeto mislenje konkretno na temava...eve...
Inaku ...konkretno na temava...jas veruvam vo svesta kaj covekot.....
edinstveno "neshto" kaj covekot na shto moze da se "raboti".....
so pomosh na zapoznavanje na samiot sebe i so pomosh na zacvrstuvanje na voljata, moze da ja postigne celta i da se "kristalizira" svesta kaj istiot......

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Da placesh najverojatno.....samo 2-3 citata ispod go ima moeto mislenje konkretno na temava...eve...
Ти рече на 7 ма страна, биди конкретен кој пост затоа ти реков да направиш линк, бре што мрза...., после јас сум бил за плачење....ццццц.
Што се однесува до тој пост делумно си во право. Прво, верувањето е непотребно во целиот исказ (поработи малку на интерпункциите). Свеста ја имаме сите (барем скоро), на свесноста можеш да работиш. Но сепак истото не значи дека си станал „човек“. За тоа треба повеќе труд пријателе. Треба да станеш свесен за нештата.А да се верува е многу лесно.
Затоа и ти реков дека ти можеш цела мудрост да ја научиш наизуст од старо египќаните до денес. Џабе ти е.

А што се однесува до знаењето е сосем друг муабет. Ајде сега кажи ми, знаеш ли? Кога ќе станеш свесен дека не знаеш ништо, тогаш си постигнал нешто.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти рече на 7 ма страна, биди конкретен кој пост затоа ти реков да направиш линк, бре што мрза...., после јас сум бил за плачење....ццццц.
Што се однесува до тој пост делумно си во право. Прво, верувањето е непотребно во целиот исказ (поработи малку на интерпункциите). Свеста ја имаме сите (барем скоро), на свесноста можеш да работиш. Но сепак истото не значи дека си станал „човек“. За тоа треба повеќе труд пријателе. Треба да станеш свесен за нештата.А да се верува е многу лесно.
Затоа и ти реков дека ти можеш цела мудрост да ја научиш наизуст од старо египќаните до денес. Џабе ти е.
E sega vidi ti za kogo trebat furni leb...na mene ili na tebe..
Prvo.....ti mislesh deka svesta ja imame site,i tuka se slagam so tebe do nekade..Prashanjeto e kolku si svesen za samiot sebe vo tekot na denot......tvrdam deka ne poveke od 10 min
Vtoro......Trebe da si svesen za samiot sebe...ostavi gi na strana neshtata....samo na toa moze covek da "raboti" ...na samiot sebe, ako saka nekoj vnatreshen napredok i da ja zajakne svesta

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
E sega vidi ti za kogo trebat furni leb...za mene ili za tebe..
Prvo.....ti mislesh deka svesta ja imame site,i tuka se slagam so tebe do nekade..Prashanjeto e kolku si svesen za samiot sebe vo tekot na denot......tvrdam deka ne poveke od 10 min
Vtoro......Trebe da si svesen za samiot sebe...ostavi gi na strana neshtata....samo na toa moze covek da "raboti" ...na samiot sebe, ako saka nekoj vnatreshen napredok i da ja zajakne svesta
А што реков јас? Аман бе пријателе читај што пишувам, и не е точно 10 мин. многу повеќе ќе да е. Од пракса ти кажувам. и Нешатата сме и ние самите, како дел од сето (целото).
Ај сега трк по фурната.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А што реков јас? Аман бе пријателе читај што пишувам, и не е точно 10 мин. многу повеќе ќе да е. Од пракса ти кажувам. и Нешатата сме и ние самите, како дел од сето (целото).
Ај сега трк по фурната.
i shto da ti kazam.....jas veruvam.....vo tvojta praksa
a da ne sakash i voda da ti donesam ...od rekata, so bambusot i riba....osven leb od furnata
ako imash argumenti ..kazi....a ne samo jas znam a ti trebe leb da jadesh?......taj ti e najak argument izgleda.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
i shto da ti kazam.....jas veruvam.....vo tvojta praksa
a da ne sakash i voda da ti donesam ...od rekata, so bambusot i riba....osven leb od furnata
ako imash argumenti ..kazi....a ne samo jas znam a ti trebe leb da jadesh?......taj ti e najak argument izgleda.
Не се замарај со членовите и нивните карактери, јас од тебе не видов никаков аргумент освен, дека ти знаеш се. Дури и нијансите успеваш да ги видиш во црно бело. И немој да ми веруваш, верувањето го затупува умот, поработи малку, нирваната не доаѓа сама.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не се замарај со членовите и нивните карактери, јас од тебе не видов никаков аргумент освен, дека ти знаеш се. Дури и нијансите успеваш да ги видиш во црно бело. И немој да ми веруваш, верувањето го затупува умот, поработи малку, нирваната не доаѓа сама.
dobri argumenti...dobri....duri i nirvana...(y)uste patot da mi go kazesh do tamu
do furnata go znam...sam go najdov

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Бог да чува, какво верување бе дете. Зборувам за искуствата
Cim se stremish prema nirvana...znaci veruvash vo nea...daleki si ti od ateist
Pak brz zaklucok....dete.....
aaaaaa okolu nirvanata...de prosvetli me i objasni mi shto znaci toj poim....ne mi e bash dovolno jasen.....

Kajgana Shop

На врв Bottom