- Член од
- 27 октомври 2008
- Мислења
- 1.680
- Поени од реакции
- 266
филм постветен околу санџак и српските јаничари
A kako znaes deka toj eden nema vrska so ubistvata stom tvrdis deka on nee so sigurnost znaes koj e.Па не треба линкови. Некои работи што се случуваат се дознаваат од нивните семејства и блиски луѓе. Не сите информации се објавуваат јавно.
Остај тоа што слушаш на вести. Си имаат они црна листа и само чекаат нешто да се случи , или ќе направат нешто вакво за да имаат прилика да ги уапсат. Не сакам сега да зборувам за работи што не се за во јавност. Не работам во мвр но еден од тие што се приведени го знам многу добро и неколку така индиректно (не се тие 5 осомничени што ги објавиле денес).
И ете за тој еден знам дека нема апсолутна никаква поврзаност со случајот но ете приведен е без никакви докази и причина..само затоа што се најдени "литератури"...не знаев дека да имаш книги за ислам дома е кривично дело и знак за тероризам. И по некоја случајност ИВЗ се мрази со "вехабисти" ..па они знаат кои се тие "вехабистите" што им сметаат комотно да крадат пари од муслиманите итн..ај да не го тупам ..има мн работи позади ова што не знае народот..поготово македонците.
Не реков дека сите се невини. Уапсиле околу 100 луѓе а викаат дека 20. И да муслиман сум....ваљда сеа и мене ќе ме сметаш терорист .
Да се разбереме и јас сум за да се фатат вистинските сторители..ама не сум и до толку малоумен да верувам буквално од збор до збор што ќе кажат овие од мвр. До пред една недела викаа дека сторителите биле некои про. ..се било испланирано убаво...и да...толку што биле професионалци не избегале од државата туку си седеле и се спремале за пикник за први 1 мај. И дете што има 10 год ќе му текне дека треба да избега некаде у пм после некое такво дело...до толку сите гледале филмови.
Moj bratuced Enis Hadzibulic igrase za MZT sega e u Rabotnicki,,kakve veze imaat sega navivackite grupi so sevo ova...Eve jas sum za Vardar i sto sega,,pa i tie sto se Sverceri pa normalno koga vlasnik na Sloga e Rafet Muminovic koj e isto Bosnjak.Да ми извиниш ама во Шверцери повеќе има Босанци и Турци одколку Ш*птари
Филм... Scary Movie двојката.Princ напиша:Ова испадна едно од најбаналните апсења било кога... Ослободени се неколкумина (тројца според моите досегашни информации), а еден од оние што ги бара министерката појма немал ни дека е баран. На работа е во странство и наводно ќе се врател во прва можна прилика.
Стварно доста бевте дежурни виновници, сигурно ви е смачено. И воопшто не се чудам ако има протест и гнев искрено би ме изненадило да нема. Кутрите вие Албанци, ќе ме расплачеш уште малку. Не ти е срам бе?Не знаеме со сигурност дали така рекол и дали навистина ќе се врати. Но ете ако случајно се врати и испадне дека е невин. Што тогаш? Никому ништо? Не, доста беа Албанците дежурни виновници. Не чудете се ако има протести и гнев. Не го сакам системот што не ме сака мене, јасно ко пасуљ.
Чудно, не прочитав дека сакаш да ја слушнеш верзијата на полицаецот во Гостивар, а ти секогаш ги слушаш обвинетите. Или селективно почна да ги слушаш?Princ напиша:МВР има грешено многу пати, затоа и не им верувам одамна. Како најголеми грешки на оваа гарнитура на МВР ќе ги спомнам:
- новинарот што се удави во кофа
- случај Мартин Нешковски
Ќе повторам, ако фациве што ги гледам на сликиве и што се уапсени се навистина сторителите - да скапаат и на овој и на другиот свет. Но бидејќи знам во која земја живеам, сакам првин да ја слушнам и нивната верзија. На обвинетиот му давам предност, јбг. Сметам дека не правам никаков грев, така се работи во демократки општества.
ок е бе пријателе ....за да нема заблуди објасни кој се всушност санџаклиите?Moj bratuced Enis Hadzibulic igrase za MZT sega e u Rabotnicki,,kakve veze imaat sega navivackite grupi so sevo ova...Eve jas sum za Vardar i sto sega,,pa i tie sto se Sverceri pa normalno koga vlasnik na Sloga e Rafet Muminovic koj e isto Bosnjak.
Ne tresi bezveze i ne ne stavaj vo ist kos so niv ok?
Така е плус Босанец не е член на UCK а уште помалку да се слика на позади албанско знаме и да се тепа за голема Алабанија!
Хахахха немаат никаква врска навивачките групи за темава ама за тоа што го пиша Везилка дека се мразат Босанците со брачата сакав да и докажам дека не е такаMoj bratuced Enis Hadzibulic igrase za MZT sega e u Rabotnicki,,kakve veze imaat sega navivackite grupi so sevo ova...Eve jas sum za Vardar i sto sega,,pa i tie sto se Sverceri pa normalno koga vlasnik na Sloga e Rafet Muminovic koj e isto Bosnjak.
Ne tresi bezveze i ne ne stavaj vo ist kos so niv ok?
Не, затоа што јас не водам потекло од Бугарија. А тебе семката од кај ти е уствари кога веќе лично го фаќаш муабетот?
Уствари не ме ни интересира.. Кога Босанци ти викаат да бегаш од санџаклии се ми е јасно..[/quote
Crnogorci koi go prifatile islamot....sega jasno ti e.
I ne smaraj druze,,dosaden si mi nekako.
Да се надоврзам на ова погоре:Јаки терористи,убија деца на начин кој секој може да го смисли...кога ке запалат брод без ниедна жртва,или кога ке дигнат банка во воздух притоа сите невини да ги заштитат тогаш ке кажам јаки терористи,идеалисти и исламски верници,радикалисти итн...вака се само платени кукавици кои себеси си се умислуваат за опасни... и во затвор нека даде господ нека ја изгубат невиноста,чисто да сфатат колку се всушност заебани терористи...
Ти па шо очекуваш од нив? Достоинство? Фер борба? Целата војна ја водеа надвор од секакви воени правила, со заседи користејќи ја слабата "уиграност " на АРМ тогаш. Да не сакаш тие да се саморазнесат на плоштад?? Они тепаат 10 на 1, ама уште 2-3 акции вакви и да видиме после. Императив е МРВ да не запре со акции вакви, да нема веќе терористи и мирно да живееме.Јаки терористи,убија деца на начин кој секој може да го смисли...кога ке запалат брод без ниедна жртва,или кога ке дигнат банка во воздух притоа сите невини да ги заштитат тогаш ке кажам јаки терористи,идеалисти и исламски верници,радикалисти итн...вака се само платени кукавици кои себеси си се умислуваат за опасни... и во затвор нека даде господ нека ја изгубат невиноста,чисто да сфатат колку се всушност заебани терористи...
Најјасно ми е. Нешто слично и јас ко да викав само што пола Санџак е во српска територија а и фаќа дел од косово каде што живее погоди кој?Crnogorci koi go prifatile islamot....sega jasno ti e.
I ne smaraj druze,,dosaden si mi nekako.
Vezilka e vo pravo,,eve jas ti potvrduvam kako Boshnjak deka nema nikakvo bratstvo megu Albancite i Boshnjacite....Boshnjacite se najmnogu ama apsolutno najmnogu povrzani so Turcite vo Makedonija zatoa sto imaat zaednicki mislenja i svakanja.Хахахха немаат никаква врска навивачките групи за темава ама за тоа што го пиша Везилка дека се мразат Босанците со брачата сакав да и докажам дека не е така