Wireless на статичен PC

• Креатор на темата Креатор на темата Skuters
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
6
Барам совет!!
Имам жичен интернет, а користам рутер за да можам да го пренасочам во безжичен зашто имам и ЛП.До скоро интернетот во статичниот ми одеше преку кабел од рутерот директно во него, ама го преместив компјутерот и сега да не влечам кабли низ цела куќа сакам на статичниот да фаќам од Wireless-от.Што би било подобро да користам дали од оние USB адаптери за Wi-Fi или нешто друго?
Совет од вас?
Благодарам.

Барам совет!!
Имам жичен интернет, а користам рутер за да можам да го пренасочам во безжичен зашто имам и ЛП.До скоро интернетот во статичниот ми одеше преку кабел од рутерот директно во него, ама го преместив компјутерот и сега да не влечам кабли низ цела куќа сакам на статичниот да фаќам од Wireless-от.Што би било подобро да користам дали од оние USB адаптери за Wi-Fi или нешто друго?
Совет од вас?
Благодарам.

УСБ земи си.

Барам совет!!
Совет од вас?
Благодарам.

Нема што друго, како што кажа ќе си купиш безжичен USB адаптер и тоа е тоа. Јас така користам, бидејќи имам друг десктоп компјутер на спрат. Ако имаш можност глеј адаптерот да ти е иста марка како рутерот. И сигурно знаеш дека никад нема да вадиш максимална брзина како со кабел.

Јас мислам дека треба да земеш нов ПЦ...:),шала на страна...според мене најдобро да земеш антенче кое се вградува во ПЦ-то за прием на вајарлес сигнал

Sent from my beautiful HTC Hero using Tapatalk 2

Мислам дека треба да си земеш рутер со Wireless ...

Каков рутер на PC? :pos::facepalm:
Да му е лаптоп, тогаш може рутер, ама усб не.
--- надополнето: 1 мај 2012 во 15:26 ---
Јас мислам дека треба да земеш нов ПЦ...:),шала на страна...според мене најдобро да земеш антенче кое се вградува во ПЦ-то за прием на вајарлес сигнал

Sent from my beautiful HTC Hero using Tapatalk 2

Е да, така може. Со антенче да си вгради на PC-то ќе може да си земе и рутер и така ќе си фаќа.

D-Link DWA-123 Wireless N 150 USB Adapter 610 den во АМЦ
Има и поскапи Philips, LG oколу 1500-2500 ден се, ама и овај ќе ти врши работа.
Или картичка WIFI-G-EAY (R1.00 PCI) ти е 1200 ден

Каков рутер на PC? :pos::facepalm:
Да му е лаптоп, тогаш може рутер, ама усб не.
--- надополнето: 1 мај 2012 во 15:26 ---

Е да, така може. Со антенче да си вгради на PC-то ќе може да си земе и рутер и така ќе си фаќа.

LOL абе доста со тој рутер, он више има рутер, го читате ли вие првиот пост?
Според мене антенче не е баш најдобро решение зашто ако компјутерот му е под маса или набутан до ѕид, може да има проблеми со сигналот. Вака со адаптерче може да си го намести кај сака.

Треба да земеш wireless мрежна карта на PCI или PCIE слот, во зависност што имаш слободно.

D-Link DWA-123 Wireless N 150 USB Adapter 610 den во АМЦ​
Има и поскапи Philips, LG oколу 1500-2500 ден се, ама и овај ќе ти врши работа.
Имаше и поефтини за 300-400 денари во Анхоч, неможам да ги најдам во ценовникот...
Во секој случај, права опција е вакво стикче. Лесна инсталација, мало за во случај да е забутан некаде компјутерот и доста добар сигнал фаќа. Јас моето го земав од Анхоч пред 2 години за 420 денари и тера без мака (y)

LOL абе доста со тој рутер, он више има рутер, го читате ли вие првиот пост?
Според мене антенче не е баш најдобро решение зашто ако компјутерот му е под маса или набутан до ѕид, може да има проблеми со сигналот. Вака со адаптерче може да си го намести кај сака.

Lol, кај наде пак компјутерот под маса или набутан во ѕид да му е? :pos: А да не му е соѕидан случајно? :pos:

Јас користам вакво
TP-Link_TL-WN721N_4-500x500.jpg

Барам совет!!
Совет од вас?
Благодарам.

Уште пред 4 години земав linksys рутерче и со него дојде usb адаптер. Си пасува одлично, па ако нешто мислиш успат и рутер да мењаш, можеш да се распрашаш за линксис рутерите што одат со адаптер.

Lol, кај наде пак компјутерот под маса или набутан во ѕид да му е? :pos: А да не му е соѕидан случајно? :pos:

Па мене и двата компјутери ми стојат под маса, од кои едниот е ептен во тесен простор зашто масата е прилепена до ѕид, а до неа има плакар, значи скроз е заблокиран. Ако стаам антена позади во некој од слотовите, јачината на сигналот ќе биде 0%. А вака со кабелче си го поврзувам адаптерот и го позиционирам кај сакам.

Совет од мене е да не се заебаваш со USB адаптерче, еден куп заебанции сум имал со нив, дури и самите продавачи ќе ти кажат дека не е најдобро решение ако сакаш да имаш стабилен сигнал на компјутерот... Јас истото го направив, а несакав да дадам премногу пари и отидов до Emimedia, земав PCI Wi-fi адаптер за 399 денари, го симнав најновиот драјвер за него, иако веќе си доаѓа и на USB постариот со кој си работи перфектно но е со дополнителен сервис, производителот е тенда и сум сосема задоволен со согналот кој е појак од на лаптопоите и телефоните по дома шо ги имам, а компјутерот е збрцан во ќош... значи ова ти е најевтино решение, и со најдобри резултати.. проверено 100%. Еве ти го катологот: http://issuu.com/biljanar/docs/emi-17_str1-4/2 на четвртата страна е картата некаде во средина мислам, како и да е, имаш милион продавници на емимедиа, имаат и најефтини стикови ако се решиш за тоа решение, ама сепак моја препорака ти е овоа, и најефтино! Инаку да не мислиш дека нешто реклама правам или било што, немам никаква врска со продавниците, туку од искуство лично.. :)

оф: можи некој да ми објасни како работа тие уезбина за вајфај?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom