Прво, двојното убиство во Гостивар и петкратното во Железара немаат иста тежина. Жртвите кај Смиљковско езеро биле ладнокрвно егзекутирани и сето тоа било планирано однапред со месеци, увезени автомобили, непостоечки таблици, логистика од локални жители и обиди за прикривање... додека полицаецот сам се пријави и станува збор за двојно убиство во афект (или самоодбрана), не верувам дека од ќејф убил двајца
пред неговата ќерка. Тоа ни петкратните убијци не би го направиле, сигурен сум. Значи, од една страна имаме петкратно убиство, професионално извршено, од друга страна двојно убиство каде околностите сеуште се нејасни. Не е исто, затоа не споредувајте. Оставете судот да одлучи (за двата случаја важи ова).
Второ, читам коментари по јутуб, ја читам Kakazinha и другите членови муслимани и како што реков претходно, никако да признаат дека убијците се муслимани... Зошто секогаш вас некој ве мести? Еден член на подфорумот религија неодамна напиша дека СИТЕ бомбашки напади на блискиот исток се дело на ЦИА, а како доказ ми приложи епизода од Долина на Волците каде еден од ликовите е издрогиран од некојси странски агенти и наместен како бомбаш самоубиец...
Абееее
Не знам, не сте ми јасни... Нема да станете поголеми муслимани ако слепо негирате туку само поголеми бездушници. Нема Алах да ве награди со дополнителни поенчиња за тоа ваше слепо демантирање без никакви аргументи. Едноставно признајте, осудете и оградете се од учесниците и нивните поддржувачи... Не сте вие виновни што тие решиле да убиваат деца. Јас не сум ни христијанин, не сум ни македонец ама преку куров од вашите теории на заговор и постојано изигравање жртви.