Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Македонскиот полицаец сам се пријави.

Овде не знам што е нејасно во изјавата на Јанкуловска. Ова е терористички акт. Националноста е небитна. Можно е вакви акции да се повторат. Затоа МВР ќе делува превентивно и репресивно за да спречи понатамошни слични акции. Без разлика на националноста на учесниците. Ова е дел од глобалната борба против тероризмот. Толку. Без интерпретации. Не знам од каде оваа желба сами да си пукаме во нога со глупи интерпретирања.
Како бе не е битна националноста што тресеш зелени, кога си видел во овие 20 години македонец да изврши терористички чин, туку кај и да има тероризам во Македонија и сл албанците се први ѕвезди и после етничката припадност не била битна што не отишле овие убијците да убиваат албанци ако не била битна етничка припадност, Било дел од глобалната борба против тероризмот дрн дрн јариња во 2001 имаа иделана можност да покажат како се справуваат во глобалната борба прорив тероризмот и видовме како се справија терористите станаа пратеници и министри стварно јака борба против тероризмот нема што(y)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Мислам дека 3јца од нив се директно обвинети за убиство.
ахам сега видов објавиле попширно за нив

Три лица од кои едното е на 27 годишна возраст, а другите две се браќа на 32 и 33 годишна возраст се директно осомничени дека го извршиле грозоморното убиство на 14-ти април кај Смиљковското езеро.

- Кривични пријави за тероризам се поднесени против пет лица. Од тие пет лица тројца се уапсени, а двајца се во бегство. Едно лице од двете кои се во бегство е директно осомничено дека учествувало во убиствата кај Смиљковското езеро, изјави министерката Јанкулоска.Ова денеска на прес-конференција го соопшти министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, која потенцираше дека по извршените службени разговори и врз основа на истрагата и обезбедените докази, МВР денес поднелo 5 кривични пријави за тероризам.

Таа потенцираше дека три од петте лица против кои е е поднесена кривична пријава за тероризам се директно осомничени за масакрот кај Смиљковксото езеро, додека другите две лица им помагале.

Тројцата директно осомничени со употреба на огнено оружје ги лишиле од живот четирите момчиња и рибарот со две автоматски пушки и еден пиштол, по што со веќе презентираното возило „Опел Омега“ го напуштиле местото на злосторството и се упатиле кон местото наречено Вражји вир.
Останатите двајца осомничени им помогнале илегално да ја минат границата...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Како бе не е битна националноста што тресеш зелени, кога си видел во овие 20 години македонец да изврши терористички чин, туку кај и да има тероризам во Македонија и сл албанците се први ѕвезди и после етничката припадност не била битна што не отишле овие убијците да убиваат албанци ако не била битна етничка припадност, Било дел од глобалната борба против тероризмот дрн дрн јариња во 2001 имаа иделана можност да покажат како се справуваат во глобалната борба прорив тероризмот и видовме како се справија терористите станаа пратеници и министри стварно јака борба против тероризмот нема што(y)
Ајде, можеш ти и цел рафал да си испукаш во сопствена нога. Ама Гордана не го прави тоа за среќа. (y)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Жими се уше сеа кажувам , ако има дадат на овие 4-5 години затвор , ќе запалам цело судство :coffee:
Туку остај ти 4-5 години туку да не ги амнестираат па после да ги гледаме во собрание или влада зошто нема да ни е првпат.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Јас мислам дека овие ќе се ослободат заради автентичното толкување на законот за амнестија.
Не е фер некој што убил 5 христијани да седи во затвор, а некој што дереше кожа на работници да се шета низ Скопје слободно.Пред се не е другарски од страна на судот и коалиционите партнери така да им направат на Албанците.
Правда за убијците на децата!!Под итно да се ослободат заради автентичното толкување на законот за амнестија .

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
asuhjk.png

Само погледнете ги Геровскава раса и Младенов со насловов... Гарантирам дека со толку жалење ја примиле веста дека се фатени гнасиве ... вика ..''како што ги нарече'' !! Па што се ако не се исламисти бе на ФБ имаш профили глеј им ги сликите мислиш у Сирија живеат а не кај нас да ти е*ам Фрфљото неписмено !!

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Колку јас ја разбрав министерката за 5 од нив е поднесена кривична пријава за тероризам од кој 2ца се во бегство (директну учесници во убиството). Другиве се во корелација со нив помагачи/соучесници организирана група/следбеници на истите.

Незнам колку знете или незнаете. Ако јас случајно се најдам во близина на убиство од некоја грмушка го видам и иако не ги познавам нити сум поврзан со убиецот и убиениот и си преќутам за тоа што сум видел, а покасно дознаат дека сум знаел а не сум кажал - јас/ти/тој е СОУЧЕСНИК (дури и сум/ти/тој виновен зошто не сум помогнал да спречам). Затоа милите и невини фацки на типовите не ми укажуваат дека се невини и тоа дека некој бил бербер,сопстевник на кафе и сл.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ајде, можеш ти и цел рафал да си испукаш во сопствена нога. Ама Гордана не го прави тоа за среќа. (y)
Гледам што прави Гордана има цензура на устата не смее да каже која етничка припадност се и дека се припадници на UCK а не исламисти така поубаво да звучи спрема албанците.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Како што прогнозиравме неколку души тука, така и беше во однос на албанците:
1) се знаеше дека беа албанци, дека убија по етничка основа
2) се знаеше начинот на одбрана од нивните сограѓани - по секоја цена да се бранат албанците (иако се убијци, луѓе кои утепаа 5 млади без НИКАКВА причина, освен тоа што биле Македонци)

Сега најново е дека тие знаеле кој е радикален исламист, кој не е, според тоа како бил облечен, значи МВР лажело...
Но, тоа е уште една лага од нашите лепотани албанци, кои сите искрено ги љубиме, а еве и зошто:

Според методите на Takfiri, тој што ќе убие неверник, се му се простува, тоа значи дека е дозволено да се „лаже„
и да се преправа (да се маскира) во „неверник„ вернкот, т.е. верникот (Shahid) да јаде месо, да пие алкохол, промискуитет, дрога, и така натака,
се е дозволено, ако на крај убие неверник, се ќе му биде простено. Тоа е дел од учењето.

Според тоа, сите претпоставки за тоа кој бил радикален, а кој бил бербер, се дел од ФАКТОТ дека албанците бранат се што е албанско (неважно дали се убијци, работат со белоробје, органи, дрога, итн) не е прв пат, не е последен, а не е ни најголем масакар (оваа лага излезе од медиумите) (Вејце, Мавровски работници, Карпалак итн.)
Не само што ги „бранат„ на зборови, туку и на дела.
Вршеа притисок за исти такви егзекутори (и пострашни дела кои имаат) да се ослободат, во Септември 2011 (пред 7-8 месеци)
Замислите која сигурност ја чувствувале убијците кога останале 17 дена во Скопје...
каде што ги утепаа децата, засолнети од албанци, хранети, чувани од нив. Дури и меѓу убијците има жители на Македонија, албанци.

Најновото бранење на убијците е дека:
1) албанци: „Мие албанците сочувствуваме и ние сакаме.. абе МНОГУ сакаме, да знаете како скаме...да ги најдеме убијците„
2) МВР: „Убијците се албанци од Арачиново, тука и си престојувале, родени, растени тука во Македонија. Пронајдени се секакви докази.„
3) албанци: „не се албанци, нема докази, лозја version 2, МВР ги утепа, не ние, уствари не МВР, србите. не..грците!„
4) албанци: „МИЕ сакаме да ги најдеме убијциите..сочуствуваме.....................„

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Гледам што прави Гордана има цензура на устата не смее да каже која етничка припадност се и дека се припадници на UCK а не исламисти така поубаво да звучи спрема албанците.
Да, де. Поубаво да звучи према Албанците. Гледаш како ја погоди поентата. (y) Прес-конференциите беа маестрални. И вчерашната и денешната. Тие што требаше да ја сфатат, ја сфатија пораката. Другите, и не мораат.

М

Мартин`

Гостин
За 5 вкупно е поднесена кривична пријава за тероризам, 3ца од тие 5 веќе се уапсени а другите 2 се во бегство ..
За останатите незнам но сигурно ќе има за некој од нив кривична пријава за помагање/логистика ..

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
За 5 вкупно е поднесена кривична пријава за тероризам, 3ца од тие 5 веќе се уапсени а другите 2 се во бегство ..
За останатите незнам но сигурно ќе има за некој од нив кривична пријава за помагање/логистика ..
Постои кривично дело помагање тероризам...и други слични кривични дела кај кои минимум е 4 години ја очекувам дека и најситниот помагач ќе лежи минимум 8...а после искачање од затвор се знае...сообраќајка...

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Да, де. Поубаво да звучи према Албанците. Гледаш како ја погоди поентата. (y) Прес-конференциите беа маестрални. И вчерашната и денешната. Тие што требаше да ја сфатат, ја сфатија пораката. Другите, и не мораат.
А што кур тогаш кога полицаец уби двајца хулигани од албанска припадност не го сокрија идентитетот на полицаецот да звучи поубаво спрема македонците и да направеше ваква спектакуларна пресконференција како сегашнава и тие што требаше да ја сфатат пораката ,како ти што твррдиш, до кога ќе важат двојни стандарди во оваа држава и на крај македонците да го кркаат подолгиот стап на крај

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.248
Поени од реакции
2.520
Има албанци во ЕБР 100% сигурен сум.
Јас како што знам нема Албанци во специјалните единици Волци, Тигри, ЕБР. Значи вклучувајќи ги и ЕБР. Инаку точно е другото што го спомна дечкото погоре дека ги има во наведените функции.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Според законот жените може да добијат 4-10 години исто и оние старците, а оние кои помагале во убиството 10-15 а на убијците 25 или доживотно. За жал смртна казна кај нас нема. :mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom