Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Абе дете, емигрант кога преминува граници преку зелен појас до спасот на запад, појма нема, кој политички систем, војна, мир, колку ќе остане во која земја, дали ќе има или веќе има војна, итн, он плаќа да го носат до ветената земја...
Ти познаваш ли луѓе во Мкд, кои немаат што да јадат и кои немаат појма што се случува во Сирија? Јас познавам. И ако Македонија е Пакистан, а запад накај Сирија, такви луѓе ќе завршат у Сирија у сред војна. Капито?
Да одиш во друга држава и да не знаеш дека се војува?
Такви луѓе знаеш? Слушај, ај да си смениш друштво на време ти, не е убаво ова..
Тој случај го искористија тие истите што ги нарекоа бранителите „животинско царство„ и ја пласираа таа глупа пропаганда, која ја шириш, а минатиот пост кажуваше колку била убава вистината.

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Ич не е темата за тоа, ама гледам дека на оваа карта ќе се игра и идните протести за мир и толеранција ќе носат парола "НЕ за новите раштански лозја, НЕ за уште еден Ел Масри". Уште сега се почна и ќе се повторува доволно често за да ни влезе во системот и да не' разјадува сомнеж. Да се отвори бришан простор за Најчевисти, Секуловисти и остала багра да пишуваат за "глупото македонче од гоцевата раса кое наседнало на финтата на МВР и сега треба колективно да ги сноси последиците и осудата оти поддржало така грозоморно апсење на невини бербери и старци".
Симптоматично е како Вејце еднаш не се спомна на темава, а се затупи со кутрите рандом потепани пакистанци.
Демек акцијава била премногу добра за да биде вистинита. Ако цвикнеа некој, ќе беше премногу сурова. Ако ги затепаат малку за да признаат, ќе се вадат со Хабеас Корпус...
Не бе момче, не! Во пострамковна Македонија нема соживот со Албанците, а всушност за тоа што ме обвинуваш, тоа го пропагираат сите власти во Македонија и сега, а и во подалечно минато.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
96
Поени од реакции
61
da se razbereme ednas...znaci slucajot Rastanski lozja i slucajot El Masri se sosema razlicni od ovoj...Vo slucajot Rastanski lozja se ubieni pakistanski drzavjani, a El Masri mislam deka bese od Liban ili Sirija ne sum siguren...dodeka vo ovoj slucaj obvinetite se drzavjani na RM. znaci so toa sto se poistovetuvaat so radikalen islam voopsto nemora da znaci deka ovoj slucaj e slicen so rastanski lozja...dobro znaeme zosto ne sakaat da kazat direkno deka se albanci...ovie samo po nacinot na egzekucija potsetuvaat na vahabistite, a kako sto vidov po izgledot i oblekata mi Izgledaat Albanci a ne vahabisti

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Да одиш во друга држава и да не знаеш дека се војува?
Такви луѓе знаеш? Слушај, ај да си смениш друштво на време ти, не е убаво ова..
Тој случај го искористија тие истите што ги нарекоа бранителите „животинско царство„ и ја пласираа таа глупа пропаганда, која ја шириш, а минатиот пост кажуваше колку била убава вистината.
:D :ROFLMAO:

Ептен ме насмеа. Абе вие сите од центар сте и никогаш у живот не сте правеле муабет повеќе од два реда со луѓе од шутка или ајде дури и од арачиново... Еј се сетив, прашај ги оние што питаат у центар на семафорите, дали знаат што се случува у Сирија...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168

Ептен ме насмеа. Абе вие сите од центар сте и никогаш у живот не сте правеле муабет повеќе од два реда со луѓе од шутка или ајде дури и од арачиново... Еј се сетив, прашај ги оние што питаат у центар на семафорите, дали знаат што се случува у Сирија...
Ти сериозно веруваш дека Раштански лозја не беше политичка местенка и расчистување на сметки помеѓу Бошковски и Костов?

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642

Абе доста со таа Сирија, Сирија, секој пост Сирија ти е.
Ти кажувам дека ако се најдеш тука, не треба да си информиран за Сирија, гледаш пред тебе топови пукаат, што мајка бараш тука? Или на кратко, не биле невини емигранти.
Како овие што се емигранти што ги фатија (нели има и други освен од Македонија) такво нешто биле.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
е па гледаш, тука е најголемиот наш проблем и најголемиот поен кај нив.и двајцата заслужиле да ги папа мракот, ама со самото потенцирање дека ете, и шипацот добил као ете поголем ќотек од Македонецот, само си ги продлабочуваме проблемите едни со други, абе убиј ги од ќотек двајцата, и не ни спомнувај шипац, Македонец, грк и си завршил добра работа! а, приказната на тој другар ти ми личи на тој вицот за двајцата силовани, абе ме ебаа тројца мене, ама пак какво ебање на другиов му удрија....кај ебан, па уште му се и сити на другиов ебан..
Toa дека секој треба да си го земе делот за стореното, да, така е. А за приказната на другар ми, знам дека е вистина и знам дека го држеа албанецот плус цела ноќ, слушавме како го тепаат и сабајлето го прекомандаа некаде. Никој не се врати ни цивилката да му ја земе, ниту личните документи.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да, да... тие од Раштански лозја, сигурна сум дека биле само примерни туристи...(y)
Не знам што треба да се направи за да поверувате дека тоа се убиците? Секогаш има сомнеж и во најочигледните убиства, ама сигурно не ги поапсиле овие онака од ќеиф, туку имало причини и докази. Ама љубителите на заговори секогаш ќе наоѓаат изговори за да кажат дека не се фатени вистинските убијци. Исто ко што Тупак е жив, Елвис е жив, Бијонсе е масон итн... Conspirators gonna conspire.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
теорија на заговор е дека 20тина веќе години политичарите во државава му ја вадат душата на овој народ,си направија робови кои им градат пирамиди итн итн ??

воопшто не е тешко да фатиш 20тина пакистанци(или што и да се),да ги сликаш и да ги обвиниш за тероризам........такви лица кои пребегуваат кон европа (емигранти) врие на секој чекор

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
теорија на заговор е дека 20тина веќе години политичарите во државава му ја вадат душата на овој народ,си направија робови кои им градат пирамиди итн итн ??

воопшто не е тешко да фатиш 20тина пакистанци(или што и да се),да ги сликаш и да ги обвиниш за тероризам........такви лица кои пребегуваат кон европа (емигранти) врие на секој чекор
Уапсените барем неколку од нив ако не и сите се Албанци од Македонија.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Што ги мешаш политичарите, јас никаде не споменав политичари, аман веќе. Па до толку ли да сте опседнати со политика?
Да, немаат друга работа ќе наместат 20 емигранти... Пак ќе прашам, еве тебе сега конкретно: Што е потребно за да те убедат дека ги фатиле вистинските? Ако сакаш да направиш теорија на заговор, ќе направиш. Потребно е само малку фантазија. Тие 20 души да ти дојдат и да ти признаат дека се они, ти ако сакаш да веруваш дека не се тие, така и ќе направиш.
Фактите се тие, доказите се тие... ќе видиме понатамошната истрага што ќе донесе, но јас верувам дека се фатени. Лошите момци не ги фаќаат само на филмови. Тие што ја ограбија Прокредит пред некоја година ко што знам не ги фатија, барем не сите, не можеа и тогаш да наместат некој?
Аман со ова намештаљкиве, Холивуд вода може да носи.
Работава излага, по затвориве саде невини луѓе има.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Conspirators gonna conspire.
Не не.Тоа оди вака-constipators gonna constipate. :)

Има ли ново инфо за ова?Само ги вртат истите вести.Има ли друг напредок во операција Монструм?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Не не.Тоа оди вака-constipators gonna constipate. :)

Има ли ново инфо за ова?Само ги вртат истите вести.Има ли друг напредок во операција Монструм?
Пред истражен судија се...тоа е тоа за сега. А да и еден од уапсените е сопственик на интернет кафе во Чаир. Душа човек според неговите блиски, ама јас ко да не им верувам...

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Што ги мешаш политичарите, јас никаде не споменав политичари, аман веќе. Па до толку ли да сте опседнати со политика?
Да, немаат друга работа ќе наместат 20 емигранти... Пак ќе прашам, еве тебе сега конкретно: Што е потребно за да те убедат дека ги фатиле вистинските? Ако сакаш да направиш теорија на заговор, ќе направиш. Потребно е само малку фантазија. Тие 20 души да ти дојдат и да ти признаат дека се они, ти ако сакаш да веруваш дека не се тие, така и ќе направиш.
Фактите се тие, доказите се тие... ќе видиме понатамошната истрага што ќе донесе, но јас верувам дека се фатени. Лошите момци не ги фаќаат само на филмови. Тие што ја ограбија Прокредит пред некоја година ко што знам не ги фатија, барем не сите, не можеа и тогаш да наместат некој?
Аман со ова намештаљкиве, Холивуд вода може да носи.
Работава излага, по затвориве саде невини луѓе има.
кој ја води државата ?? да не добивме крал во меѓувреме ? кој ја постави мистер гордана за министер за внатрешни ? адекватна само за пиун во политиката

зошто исламисти ?? ако се дали треба да се изврши превентивно чистење ??

амнестијата што значеше ?? дали петкратното убиство е извршено од амнестирани ? значи не смеело да се дозволи на вакви личности да останат на слобода..........

работите се позамрсени отколку што изгледаат,обичниот народ треба да работи за безпари и да дава жртви И ДА ЌУТИ

Kajgana Shop

На врв Bottom