Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сакате да не се бранат?
Абе ајде...
Викендов во Струмица се играше финале на купот во одбојка - мажи. Струмица-Шкендија се играше.
И дојдена навивачка група од Тетово... и до тука е се ОК.
Свири химната, оваа група не станува на химната. Од чиста култура, кога си присутен на нешто официјално, каде се интонира некаква химна, чија и да е, се станува. Тоа е одраз на цивилизираност, на достоинство. Овие не станаа на химната на НИВНАТА држава. Немам соодветен израз како да ги наречам таквите.
И, нормално, народов почна да ги навредува на национална основа. Знаете она со гениталиите поврзано со националноста на навредуваните изречена во пежоратив...
И веднаш официјалниот спикер предупредува со закани за празнење на салата од публика и прекин на мечот.
Дури нивниот тренер во текот на вториот сет се закануваше со повлекување на екипата (лицемерие пар екселанс) поради тоа недолично скандирање. А што на куров не свика по бандата негова на трибините кога требаше да станат? Или, јас не треба да бидам навреден? А?
Е сега, очекувате некој да излезе и да ги осуди овие уапсениве? Ма нееее.... тоа нема да се случи никогаш. Тие се секогаш по дифолт невини. Тие се секогаш жртви.
Затоа, ова што се случи на Смиљковско езеро не е случајно. Си имаат они агенда која не ја остварија 2001, иако нашиве предавници потпишаа капитулација во Охрид, па си велат еве шанса...И нека не мудросерат тука некои како се тоа е намештаљка. Гревчиња... онака ничим изизвани ги испоапсиле.
Што мене така не ме уапсат?

Жал ми е да го констатирам ова, ама соживот НЕМА. Нека покажат јавно, јасно и недвосмислено дека Македонија ја сфаќаат како нивна држава, еднаш Аљи или Мендух да ги видам во позадина да обесат и едно македонско знаме, еднаш некој да излезе со јасна и недвосмислена осуда...

Нека ни е Господ напомош. Сите нам.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
А уствари и мн лоша Полиција имаме...

Луѓето ни на излет не отидоа денес, кај најдоја денес да ги фатат :/ Утре нивните фамилии пред влада да бараат оштета и ослободување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Они се од чесна фамилија.. Мислам они се нечесни, ама фамиите им се чесни.. мислам.. уф...
Па како не се чесни, фризер бил пред џамија, ниту видел нешто ниту чул, си стрижел само.
Гледаш ги разбудиле, го земале, а не бил крив. Така им текнало да го земат, да ги стриже другите во Идризово.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Мене не ми е јасно само едно. Зошто не се направи една полициска акција, да се раздрма обрачот околу Скопје, во кој на сите ни е јасно какво население е населено. Којзнае колку нелегално оружје ќе се најде со една ваква акција.

F

fantomX

Гостин
Да ама тоа што ти го предлагаш не е нормално, не е човечки... Сега ќе речеш а убиството беше човечко дело? Да не беше... Ама и да жртвуваш цели фамилии не е човечко... Може да имаш еден будала во фамилија и заради него сите ќе страдаат? Ако така се решавале конфликти, досега сите мртви ќе бевме.
Не е човечки, апсолутно. Ама вакви креатури не се луѓе. А дрвото за да не расти пак, се сече од корен.

Веројатно најсоодветно решение е смртна казна во правниот систем. Само дека сме созреана држава за толку сериозна работа, за жал не сме.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Мене не ми е јасно само едно. Зошто не се направи една полициска акција, да се раздрма обрачот околу Скопје, во кој на сите ни е јасно какво население е населено. Којзнае колку нелегално оружје ќе се најде со една ваква акција.
така наводно се влошуваат меѓунационалните односи...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.643
Поени од реакции
35.190
Кај ни замина Дарди??
Сигурно е во контакт со ‘‘Разбуди се‘‘ и кај да е ќе се огранизираат сега протести, ќе се пишуваат писма до меѓународната заедница дека се врши притисот и дека тие немаат никакви права, уапсениве се всушност ‘‘жртвени јагниња‘‘, полицијата им го подметнала оружјето, книгите, униформите, тие кутрите ништо незнаат, тие баш се залагаат за соживот:свиркам:.

Па добро бе, дали ќе доживеме еден Албанец да каже ‘‘Да се осудат најстрого сторителите на било какво убиство‘‘, без разлика од која вера, нација се,
Ако убијците беа Македонци, верувам дека многу луѓе ќе беа згрозени и ќе наидеа на осуда, а не да се правиме на луди и да измислуваме приказни.
Убијците не се луѓе, туку МОНСТРУМИ. затоа најстрого треба да се казнат.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Чисто информативно, кои мислеше дека се убијци? Се плашеше од вистината или стварно мислеше дека се некои други? Јас бев 100% сигурен дека се македонски муслимани, кои не се турци, бошњаци и слично, а тоа ме наведува директно на вас албанците, бидејќи сме виделе слични убиства од албанци.
Ne drzi voda moeto mislenje deka sum nikoj i nisto kako prvo , vtoro , ako se storitelite radikalni vehabisti , sto jas ili nekoj Albanec ima so niv zaednicko ?
So niv nie sami imame poveke problemi otkolku vie , a zega e toa potvrdeno.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
А уствари и мн лоша Полиција имаме...

Луѓето ни на излет не отидоа денес, кај најдоја денес да ги фатат :/ Утре нивните фамилии пред влада да бараат оштета и ослободување
Се знае тоа, метод Гостивари - 5000 евра по глава, за страдањето што го претрпеле овие кутри убијци на деца.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не е човечки, апсолутно. Ама вакви креатури не се луѓе. А дрвото за да не расти пак, се сече од корен.

Веројатно најсоодветно решение е смртна казна во правниот систем. Само дека сме созреана држава за толку сериозна работа, за жал не сме.
Смртната казна ги попречува нашите аспирации кон НАТО и ЕУ :pipi:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не се вахабисти. Има од УЧК слики на клиповите што апла се гледа дека се од Косово структури што бдееле тука во Македонија секако организирано и со крајна цел во случајов.
Сега им е замрсено дека се вахабисти, ако беа вахабисти КАДЕ беше МВР да ги упаси уште на протестите пред неколку месеци во Стуга? Зарем не знаеја дека има Муџахедини...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ајде нарачателот се вика *џингл* ...?

Член од
15 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
61
Бидејќи овие 20 души ке бидат доживотно осудени. Претставуваат добра работна сила без пари, да го пробиеме патот Скопје-Прилеп позади водно. Ланците за нозе копачите на рамо и кај и да е за 20 години ке направат пат за да се оди до Прилеп за 15мин. Ова е моја сугестија како да го поминуваат времето во затвор.

Kajgana Shop

На врв Bottom