Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Па ок ако ги разбираш тие јазици, јас не разбирам баш Германски/Арапски, освен ако немаат англиски/српски превод?
Абе тие 200 ти се некодирани канали што можеш да ги имаш со најефтиниот и најобичниот сателитски ресивер, а ти уште превод бараш. Ама ај сега тука да запреме со тотал тв, после да не испадне темава да биде за тоталтв. :pos:
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:20 ---
Па ок ако ги разбираш тие јазици, јас не разбирам баш Германски/Арапски, освен ако немаат англиски/српски превод?
Епа тоа ти викам, тие канали не се за нас. :) Јас на тотал ги имам само каналите од пакетите на тоталтв, тие што се кодирани.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Јас имам dreambox 500S, сакам да земам HD ресивер и е 220 евра најефтиниот во Зора. Дали ми препорачувате некој друг модел на HD ресивер кој ќе ми отвара доста канали на HD ? :) Секако, да е поефтин од dreamboxot, иначе него би го зел без размислување...
VU+ solo, многу побргу работат од дримбоксот, секое wifi стикче работат на него, читат све живо и диво од USB
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:38 ---
dreambox e нелегална работа преку кој не можеш да ги пратиш програмите кои ги нуди Тоталтв
Dreambox е заштитено име на dream multimedia од Германија, работат на Linux оперативен систем. Е сега CS (ca*d sha*ing) е нелегална работа. А то шо мојт СЅ на дримбокс е друга работа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Арапски канали и германски кои не ти се кодирани на сателитска.
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:08 ---

Нема Спорт Клуб во ХД на дрим бокс
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:09 ---

Тотал имаш? :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:10 ---

А што има легално на светов?
Каков тотал? Дримбокс имам DM 800 HD со шеринг од еден приватњак, сите можни телевизии ги имам, дури и телевизиите на фудбалските клубови, ќе сум ја немала некоја од Тотал ТВ :)
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:49 ---
Прашањево ми беше повеќе меѓу тоталтв и dreambox subscription се мислев, зошто се одлучи на dreambox и колку отприлика плаќаш месечно?
Епа има многу повеќе канали, сликата е стакло, Скај Спортс фаќам како МТВ со собна, додека не зедов дримбокс не знаев дека ТВто може да извади онаква слика :) Тотал ТВ ако добро знам не ги нудат ваквите канали.

Е сеа јас плаќам годишно 200 евра ама не паѓајте во несвест зошто кај дечкото сам си бираш кои пакети си ги ставаш (сеа вака да се изразам), ако не те интересираат вакви канали ко фудбалските на клубовите, не мораш, ќе земеш поефтин некој и така, имаш од 50, од 80... :) Ако сака некој бројче од типов нека ми пише ПП.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Еве, сега јас имам едно прашање до сите вас. Значи како што кажав имам сателитска антена со мотор и тоталтв. Сакам сега на сателитската да ставам уште едно окце и да си ставам дрим бокс. Проблемот ми е сега дали ќе можам да гледам и тотал тв кога ќе ја свртам антената на друг сателит за дрим боксот? Има ли некое планче за да можам кога ќе гледам со дрим боксот на хотбирд во исти момент да гледам и тоталтв?
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:53 ---
Каков тотал? Дримбокс имам DM 800 HD со шеринг од еден приватњак, сите можни телевизии ги имам, дури и телевизиите на фудбалските клубови, ќе сум ја немала некоја од Тотал ТВ :)
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:49 ---

Епа има многу повеќе канали, сликата е стакло, Скај Спортс фаќам како МТВ со собна, додека не зедов дримбокс не знаев дека ТВто може да извади онаква слика :) Тотал ТВ ако добро знам не ги нудат ваквите канали.

Е сеа јас плаќам годишно 200 евра ама не паѓајте во несвест зошто кај дечкото сам си бираш кои пакети си ги ставаш (сеа вака да се изразам), ако не те интересираат вакви канали ко фудбалските на клубовите, не мораш, ќе земеш поефтин некој и така, имаш од 50, од 80... :) Ако сака некој бројче од типов нека ми пише ПП.
Ееее, па јас сакам фулл за 100евра. Како може така со све 200евра? Многу е. А сецка ли некогаш, ако никогаш не сецка тогаш алал да му се парите?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве, сега јас имам едно прашање до сите вас. Значи како што кажав имам сателитска антена со мотор и тоталтв. Сакам сега на сателитската да ставам уште едно окце и да си ставам дрим бокс. Проблемот ми е сега дали ќе можам да гледам и тотал тв кога ќе ја свртам антената на друг сателит за дрим боксот? Има ли некое планче за да можам кога ќе гледам со дрим боксот на хотбирд во исти момент да гледам и тоталтв?
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:53 ---

Ееее, па јас сакам фулл за 100евра. Како може така со све 200евра? Многу е. А сецка ли некогаш, ако никогаш не сецка тогаш алал да му се парите?
Не сецка никогаш, се изнагледав НБА на ESPN HD само сега не сум дома и се мачам со стримови :) Па и за 80 евра ги имаш Скај Спортс и останати супер канали само ние што сме дома спорт фанатици сите тоа е друго, не не глејте нас. :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не сецка никогаш, се изнагледав НБА на ESPN HD само сега не сум дома и се мачам со стримови :) Па и за 80 евра ги имаш Скај Спортс и останати супер канали само ние што сме дома спорт фанатици сите тоа е друго, не не глејте нас. :D
Пинк Плус фаќа? И дали го фаќа пакетот Calal + España на Astra 1KR 19.2E? Тоа ти е овој пакет: http://www.lyngsat.com/packages/dpastra.html

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пинк Плус фаќа? И дали го фаќа пакетот Calal + España на Astra 1KR 19.2E? Тоа ти е овој пакет: http://www.lyngsat.com/packages/dpastra.html
Абе ти што ме мислиш мене напамет да не ги знам каналиве? :D Ќе збрлавам таман работа напамет да знам што имам. Имам едно 30тина канали и тие си ги гледам. Немам ни време да гледам толку телевизија. Ти реков, не сум дома, да дојдам дома ќе видам.

А и од толку ѕверски канали ако гледаш Пинк Плус стварно не знам што да кажам.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Абе ти што ме мислиш мене напамет да не ги знам каналиве? :D Ќе збрлавам таман работа напамет да знам што имам. Имам едно 30тина канали и тие си ги гледам. Немам ни време да гледам толку телевизија. Ти реков, не сум дома, да дојдам дома ќе видам.

А и од толку ѕверски канали ако гледаш Пинк Плус стварно не знам што да кажам.
Кога ќе си дојдеш дома, кажи што пакети и канали ти отвара. Па ако си во можност стави и некој скриншот, да видат луѓето што е дрим бокс. :)

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
мајката? Еве јас имам дома дримбокс, пиши кои канали не можам да ги најдам и одма ќе те демантирам, само да дојдам дома.
Спортклуб програмите ги имаш?Сител,5 Плус:) и многу други

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Спортклуб програмите ги имаш?Сител,5 Плус и многу други
Ако веќе ги имаш Скај Спортс пакетите не знам што толку битно за СК ама да, ги има све ова.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
[quote="Zakonceto, post: 4963955, member: 51085"А што има легално на светов?[/quote]
зборот ми беше дека дримбоксот без шеринг ништо не вреди а шерингот е нелегален само е временско прашање кога тие програмите на Скај и на другите не ќе можат да се следат преку шеринг како што е случајот со Тоталтв

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Јас плаќам 4000 ден годишно и фаќам скоро се. Тотал тв не ги отвара,али друго се имам.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Јас плаќам 4000 ден годишно и фаќам скоро се. Тотал тв не ги отвара,али друго се имам.
исто фаќаш како и тој погоре за 200 евра,иначе нормално коштат околу 100 евра годишно,но зависи на кого ќе налеташ

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Од кај го зимаш шерингот?
--- надополнето: 2 мај 2012 во 06:10 ---
[quote="Zakonceto, post: 4963955, member: 51085"А што има легално на светов?
зборот ми беше дека дримбоксот без шеринг ништо не вреди а шерингот е нелегален само е временско прашање кога тие програмите на Скај и на другите не ќе можат да се следат преку шеринг како што е случајот со Тоталтв[/quote]

Па Скај ако сакаше уште одма ќе ја запреше картичката да оди на кардшеринг, пошто и он го користи истото кодирање како и тоталтв. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom