Помош, софтверски проблеми и совети

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Еј луѓе ме мрзи да ја барам темата хардверски проблеми, а и не знам ни дали е хардверски или софтверски проблем. Пред некое време исто прашував тука бидејќи лаптопот (Dell INspiron n7010) имаше некој проблем со блутут и после тоа ми се зезна цел компјутер. Е сега го имам истиот проблем. Денеска при пуштање си побара драјвери за блутутот и не можеше да ги најде. После некои 10мин ми се појави toaster.exe error и после тоа сите икони ми се изгубија и не можев да го рестартирам ни исклучам па морав преку копче. После пробав да го уклучам и се пушта до моментот каде што прави loading и застанува, а испушта и некој звуци ама многу тивки као тит, тит, тит ... што му е проблемот не ми е јасно. Пробав да влезам и во setup и во биос нејќе не реагира. Се заглавува таму и со звуциве. Што му е? Многу ми треба помош

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Еј луѓе ме мрзи да ја барам темата хардверски проблеми, а и не знам ни дали е хардверски или софтверски проблем. Пред некое време исто прашував тука бидејќи лаптопот (Dell INspiron n7010) имаше некој проблем со блутут и после тоа ми се зезна цел компјутер. Е сега го имам истиот проблем. Денеска при пуштање си побара драјвери за блутутот и не можеше да ги најде. После некои 10мин ми се појави toaster.exe error и после тоа сите икони ми се изгубија и не можев да го рестартирам ни исклучам па морав преку копче. После пробав да го уклучам и се пушта до моментот каде што прави loading и застанува, а испушта и некој звуци ама многу тивки као тит, тит, тит ... што му е проблемот не ми е јасно. Пробав да влезам и во setup и во биос нејќе не реагира. Се заглавува таму и со звуциве. Што му е? Многу ми треба помош
http://www.processlibrary.com/directory/files/toaster/64952/

M

Mr.InF3ction

Гостин
клик.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Напрај си систем рестор некој ден уназад, а ако тоа не е можно читај тука , ако не те мрзи ;)
Toaster.exe е дел од AOL, bloatware или како сакаш наречи го, ѓубре кое не ти треба. Прочитај го 25тиот пост како го решил без тој делот за систем рестор т.е напрај го ова ке треба да ти се среди:
Removed the Best Buy app
Uninstalled McAfee
Downloaded the McAfee removal tool and ran it
Downloaded MSE and installed it
Installed the Dell support tool, did a search for Dell updates (there were 36) and pulled all of them, and installed them.
Ran Windows Updates, all 74 of the first batch completed successfully, finally! I ran a few more update cycles, I think it did maybe 10 more or so.

H

HoT IcE

Гостин
Seems funny but..неможам да го избришам Windows Live Messenger, пробав и преку КП, и преку самата апликација, и џабе бе, голем инат, нејќе ни да проба..:icon_lol:
So I need help..:icon_mrgr:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Напрај си систем рестор некој ден уназад, а ако тоа не е можно читај тука , ако не те мрзи ;)
Toaster.exe е дел од AOL, bloatware или како сакаш наречи го, ѓубре кое не ти треба. Прочитај го 25тиот пост како го решил без тој делот за систем рестор т.е напрај го ова ке треба да ти се среди:
Removed the Best Buy app
Uninstalled McAfee
Downloaded the McAfee removal tool and ran it
Downloaded MSE and installed it
Installed the Dell support tool, did a search for Dell updates (there were 36) and pulled all of them, and installed them.
Ran Windows Updates, all 74 of the first batch completed successfully, finally! I ran a few more update cycles, I think it did maybe 10 more or so.
Воопшто не ми се пушта лап топот, стига до овде

Пишува F2 за Setup и F12 за Boot options ама јас стискам и ништо не реагира. И како што реков испушта некое тивко титкање.
Претходниот пат му направив factory reset ама сега неможам ни да влезам во биос или кај и да требаше

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Воопшто не ми се пушта лап топот, стига до овде

Пишува F2 за Setup и F12 за Boot options ама јас стискам и ништо не реагира. И како што реков испушта некое тивко титкање.
Претходниот пат му направив factory reset ама сега неможам ни да влезам во биос или кај и да требаше
Баш и не се гледа многу од сликата, според логото на делл и описот што го даваш вероватно си заглавен на boot screen и воопшто не ти се подига 7cata ? Ова е битно да се знае бидејки во првиот пост кажуваше за проблем со toaster.exe и некој блуетоот драјвери а сеа кажуваш друго.
Probaj Capslockot дали ке се упали ако го притиснеш на боотирање барем тастатурава да знаеме дали работи. Значи притисни еднаш CapsLock и почекај извесно време да се запали сијаличката, после притисни F2 и пак почекај да влезе во Биос без да притискаш било што друго. Можно е хард дискот да ти е нешто зезнат па ти се смрзнува цел систем на почеток. Ова со дискот го најдов тука и вероватно ти треба чек диск да направиш само до таму тешко да стигнеш преку хардот т.е без Win. Бутни некое бутабилно ЦД на почеток од 7ца или HirenBootCD, ако ти се подигне од ЦД-то тогаш100% имаш проблем со хардот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Seems funny but..неможам да го избришам Windows Live Messenger, пробав и преку КП, и преку самата апликација, и џабе бе, голем инат, нејќе ни да проба..:icon_lol:
So I need help..:icon_mrgr:
Пробај со Revo Uninstaller (PRO) а ако случајно и така не може, симни го пак Live Messenger, (ре)инсталирај го па после пробај да го избришеш.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Aj ako moze pomos mi iscezna language barot :pos: ona so stoe dole en/mk go nema,kako da go povratam vo zivot

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Aj ako moze pomos mi iscezna language barot :pos: ona so stoe dole en/mk go nema,kako da go povratam vo zivot
На taskbar десен клик toolbars па language bar штиклирај го а ако не си чепкал ништо тогаш напрај само restart

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Дечки извинете што се убацувам, случајно погледнав по темава и ништо не Ве разбирам како дигитрони сте :drk: без навреда.

Kajgana Shop

На врв Bottom