Како до првото „Те сакам“?

• Креатор на темата Креатор на темата DreamCoder
  • Време на започнување Време на започнување
Таквите како тебе (и јас спаѓам у тај тип) скратени се од големи уживања у животот , а и од болка . Ја лично го дефинирам страв од тоа да не не повредат, ама ја не сам Фројд па можно е и да е нешто друго. Solution некоја чаша повеќе и енџој.

Не би рекла дека таквите луѓе се скратени од болка. Многу е поголема болката кога знаеш дека си изгубил драга особа само затоа што не си искажувал доволно емоции. Со самото излегување од драгите особи од нашиот живот ние патиме. А уште поголема е болката кога човек знае дека самиот придонел да ги избутка сите останати од себе само затоа што има Кинески ѕид околу себе.

Ја првото искрено те сакам вечерва го изустив инаку имам повеќе пати кажано на некои ама на пијано хаха :)

Не би рекла дека таквите луѓе се скратени од болка. Многу е поголема болката кога знаеш дека си изгубил драга особа само затоа што не си искажувал доволно емоции. Со самото излегување од драгите особи од нашиот живот ние патиме. А уште поголема е болката кога човек знае дека самиот придонел да ги избутка сите останати од себе само затоа што има Кинески ѕид околу себе.

Да поголема е. Ама затоа е поретка.
Ретко стапуваме во врска а и ретко не повредуваат. Само како што кажа болката е поголема .

Дрмни некоја шљивка пред сусретот, и никогаш не заборавај дека си ти машкото и дека твојот збор е последен. Значи таа може да изводи цимоли и се лигави али вистинскиот маж со поглед скротува женка. Најголемо зло кое ни донесоа од америка покрај дроги видеоигри и сида е таа еманпицапија па сега помладите жени се убедени дека се рамноправни со мажите.
Ако се рамнопрамни нек потурнат регал сами ил нек манат килоипол крале марко за полсат ил нек штеловат вентили на стоедно.....
Да не ме разберат грешно јас не сум поборник на физичко малтретирање или тепање на жени без некоја добра причина, јас сум современо и шетано дете и мислам дека жената треба од почеток да се држи во психичка покорност и дисциплина ако сакаш да имаш среќен и мирен живот со неа.
Тоа е тоа добро им ја разбираш психата на жените, мора да ја држиш во психичка покорност ,како и да е колку и да ја сакаш ,ако сакаш да имаш срекен и мирен живот со неа .Ова да ви биде животно правило колку и да ја сметате за рамноправна да ја држите во психичка покорност....

Значи вака...ова може да се толкува на многу начини.Едни викат дека ако и кажеш ТЕ САКАМ се понижуваш,не е својствено за мажите , си ја газиш гордоста и уште многу мноогу други "глупости"...други пак тоа е добро,не е срамно да изразиш така љубов,па не е понижувашки и триста глупости,така да дечки терејте си така како шо ви налега на душата,така како што ви вика срцето ;)

Сакам да слушнам мислење како би ја победиле почетната трема кога ја сакате некоја.! Отварам доста Едукативна тема! :)

Колку ти е едукатвина темава не знам, ама се надевам ќе ти биде корисна! :smir:
Секој човек има потреба да знае дека е сакан. Мене зборот ми значи исто како и кога ќе покажеш љубов. Единствена пречка е кога другата страна нема да ми дозволи да покажам со дела колку навистина вреди моето „Те сакам!“ Доколку искрено чувствувам дека некого го сакам, не ми е тешко да му кажам, зш би ми било?! Другата страна треба да си одлучи дали ќе ми дозволи да покажам колку го сакам или нема да ми дозволи. Јас не кажувам „те сакам“ или „те љубам“ на секому затоа има и поголемо значење :toe:
Ако ја сакаш девојката искрено, тогаш нема што да му ја мислиш многу и да се плашиш да ја погледнеш в очи и да и кажеш дека ја сакаш.
Љубовта е многу убава работа која може да му се случи некому и затоа не гледам причина зашто би се плашел да ја признаеш гласно.

П.С. со поклон не се купува ништо, со збор се решава се`!

како би ја победиле почетната трема кога ја сакате некоја.! Отварам доста Едукативна тема!
Ааа, едукација. Зашто воопшто да и кажеш, да се доведуваш у незгодна ситуација. Ќути си, ќе знае...такви изливи не ти требаат ако си тремаџија...и чекај таја нека каже, да му се сневиди рамноправни сме, а? :raz:

Овде напишете ги сите ваши искуства со тоа како сте кажале на некого те сакам.
Искрено ме интересира на кое место после колку време на кој начин и се се се буквално се,и реакцијата на тој што ја прима веста и што се случи тотоа?:)

Искрено ме интересира на кое место после колку време на кој начин и се се се буквално се,и реакцијата на тој што ја прима веста и што се случи тотоа?:)

Тресни му искрено у лице и тоа е тоа. Ако заобиколуваш треба пет саати да кружиш. Боље земи кола и кружи на кружен ток, отколку да заобиколуваш. :D

На ФЕЈСБУК Седам Мастика Џвакам, У Пичку Матер Колку ТЕ САКАМ♥ !

го личи? или да го преформулирам

hehehe sovrsen nacin da mu kazam stvarno :icon_lol:
--- надополнето: 1 мај 2012 во 19:04 ---
samo jas bas ne veruvam deka bi mozela da mu go pratam ova:love:

Епаеднашсиседевметакаионмиречедекамногумесакаијасмногусеизрадувавијасмурековдекаијасмногугосакамепаионмногусеизрадувапаонпослеодрадостмиречедекаштомдвајцатасакаметребадаодимедајадеменештозаданеседимегладниитакајадењетобешемногуубавомисламдеканемапотребадакажамштојадевмештомтолкусакашдазнаеш :giggle:

Седевме на клупа во парк и се гушкавме. Таа беше првата што ми кажа дека многу ме сака. Јас и вратив на ист начин. Лесно е да се каже кога чуствувате дека и другата личност ве сака вас.

А не е попаметно прво да ја/го залапаш па после да му објаснуваш ?
И јас сум за тоа :D
Прво дела (не мора залапување, може варијации на тема, шо велат музичарите), потоа зборови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom