Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
И да прашам, сеа читам дека ќе важело со договор од 2 години вклучен од 1 мај, значи треба да одам на лице место да го продолжам договорот, или автоматски од таму ќе ми го продолжат?

Автоматски ги добиваме новите бенефиции, и јас сум на истиот пакет и ме интересираше па им се јавив по тел. Девојчето што работи таму ми рече дека нема потреба ништо ние како постојани корисници да правиме, ни нов договор на 2 год ни ништо (доколку е поминат договорот услугата си продолжува, месец за месец, со право на раскинување кога сакаш). Единствено ако сакаш промена на пакет (пр. од Call&Surf во 3Max), ондак треба да тркнеш до салон и да направиш миграција.

Лично сум задоволен од новиов 3Max Start, 8 Mbit и 300 GB лимит ми е таман за моите потреби.
Со здравје да си ги користиме новите брзини и лимити :)

Ај па до година пак ќе им се жалиме :pos:

Единствено ако сакаш промена на пакет (пр. од Call&Surf во 3Max), ондак треба да тркнеш до салон и да направиш миграција."

Абе ајде? Да направиш миграција имаш три начини. Да се јавиш на 171, преку онлајн барање или да одиш во некој од салоните.. :)

Луѓе значи аман сите вие што се праите јаки корисници на интернет па малку било 300 гига, па не било неограничено незнам ти што. И еден тера да ви пуштат вие пак :гомце: ќе јадете. Според мене редно беше што го зголемија интернетот, јас сум на 3 Макс старт и пресреќна сум што ќе имам 300 гига, иако знам дека и повеќе од доволно ќе биде.

И да прашам, сеа читам дека ќе важело со договор од 2 години вклучен од 1 мај, значи треба да одам на лице место да го продолжам договорот, или автоматски од таму ќе ми го продолжат?
Автоматски нема да ти го продолжат, ти ќе треба да си го обновиш преку телефон или во салон.

Луѓе значи аман сите вие што се праите јаки корисници на интернет па малку било 300 гига, па не било неограничено незнам ти што. И еден тера да ви пуштат вие пак :гомце: ќе јадете. Според мене редно беше што го зголемија интернетот, јас сум на 3 Макс старт и пресреќна сум што ќе имам 300 гига, иако знам дека и повеќе од доволно ќе биде.

Секој за себе, ок е ти да си задоволна со 300 но не е ок да кажеш дека и за сите други доволно е тоа, секој што сака повеќе дека претерува, сите интернетот не го користиме за исто, некој го користи само да слуша песни на youtube и листа facebook и не ни знае да потроши повеќе, не знае да го искористи.
Некој го користи за работа, од интернетот живее и му е потребен поголем трафик и брзини, еве ти го мојот случај за 6 месеци колкав трафик имам

Btg8z.jpg

Секој за себе, ок е ти да си задоволна со 300 но не е ок да кажеш дека и за сите други доволно е тоа, секој што сака повеќе дека претерува, сите интернетот не го користиме за исто, некој го користи само да слуша песни на youtube и листа facebook и не ни знае да потроши повеќе, не знае да го искористи.
Некој го користи за работа, од интернетот живее и му е потребен поголем трафик и брзини, еве ти го мојот случај за 6 месеци колкав трафик имам

Btg8z.jpg
За работа, ќе си платиш, и мене ми треба бензинот за работа па не ми го даваат гага. Не дека не се лопови Тхоум, али ако ти заработуваш, не ти е проблем да платиш 3-6.000 денари за интернет, особено кога зависиш само од Интернет.

Толку ли никој нема информации за Call&Surf пакетот дали има промени.

Толку ли никој нема информации за Call&Surf пакетот дали има промени.

Рекоа T-Home од 1-ви мај (утре) ќе има информации за сите нови пакети. Само не знам од кај му е информацијата на shutdown дека и за C&S ќе имало неограничен нет, (макар бил и 150GB) ако е така супер!

Тие што користат 3макс старт 30 гб за 1799.Какви промени ќе има од први?и дали треба да се иде во некој од салоните или автоматски од први се мења?

Тие што користат 3макс старт 30 гб за 1799.Какви промени ќе има од први?и дали треба да се иде во некој од салоните или автоматски од први се мења?
3макс старт сега ќе биде неограничен нет(300гб) и 1499 денари

За сите корисници на Call and Surf.
Се јавив вчера и дечкото ми кажа дека ќе има измени и за нашиот пакет, само не знаеше точно дали ќе биде 300gb или помалце, рече за тоа да се јавам на 171 и ми спомна некакво барање дека требало да се поднесе.

За сите корисници на Call and Surf.
Се јавив вчера и дечкото ми кажа дека ќе има измени и за нашиот пакет, само не знаеше точно дали ќе биде 300gb или помалце, рече за тоа да се јавам на 171 и ми спомна некакво барање дека требало да се поднесе.
А за обичните МаксАдсл Старт ќе има нешто или?

За работа, ќе си платиш, и мене ми треба бензинот за работа па не ми го даваат гага. Не дека не се лопови Тхоум, али ако ти заработуваш, не ти е проблем да платиш 3-6.000 денари за интернет, особено кога зависиш само од Интернет.
Бизнисот е нели да имаш поголем профит, зашто во Близу кога имам супер брз интернет и неограничен за 1 000 денари, да им дадам на Телеком 5 000 за бизнис пакет.

Btg8z.jpg

A sto rabota e taa sto ti treba Ogromen limit? Ili za rabota racunash kinenje filmovi vo HD igri i slicno ?

A sto rabota e taa sto ti treba Ogromen limit? Ili za rabota racunash kinenje filmovi vo HD igri i slicno ?

Кренал овој сервери сигурно. :D

Ај да не идеме оф-топик, баш ќе биде добро Call&Surf да имаат попуст. И онака немаат логика и овие што ги понудија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom