Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
И да прашам, сеа читам дека ќе важело со договор од 2 години вклучен од 1 мај, значи треба да одам на лице место да го продолжам договорот, или автоматски од таму ќе ми го продолжат?
Автоматски ги добиваме новите бенефиции, и јас сум на истиот пакет и ме интересираше па им се јавив по тел. Девојчето што работи таму ми рече дека нема потреба ништо ние како постојани корисници да правиме, ни нов договор на 2 год ни ништо (доколку е поминат договорот услугата си продолжува, месец за месец, со право на раскинување кога сакаш). Единствено ако сакаш промена на пакет (пр. од Call&Surf во 3Max), ондак треба да тркнеш до салон и да направиш миграција.

Лично сум задоволен од новиов 3Max Start, 8 Mbit и 300 GB лимит ми е таман за моите потреби.
Со здравје да си ги користиме новите брзини и лимити :)

Ај па до година пак ќе им се жалиме :pos:

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Единствено ако сакаш промена на пакет (пр. од Call&Surf во 3Max), ондак треба да тркнеш до салон и да направиш миграција."
Абе ајде? Да направиш миграција имаш три начини. Да се јавиш на 171, преку онлајн барање или да одиш во некој од салоните.. :)

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Луѓе значи аман сите вие што се праите јаки корисници на интернет па малку било 300 гига, па не било неограничено незнам ти што. И еден тера да ви пуштат вие пак :гомце: ќе јадете. Според мене редно беше што го зголемија интернетот, јас сум на 3 Макс старт и пресреќна сум што ќе имам 300 гига, иако знам дека и повеќе од доволно ќе биде.

И да прашам, сеа читам дека ќе важело со договор од 2 години вклучен од 1 мај, значи треба да одам на лице место да го продолжам договорот, или автоматски од таму ќе ми го продолжат?
Автоматски нема да ти го продолжат, ти ќе треба да си го обновиш преку телефон или во салон.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Луѓе значи аман сите вие што се праите јаки корисници на интернет па малку било 300 гига, па не било неограничено незнам ти што. И еден тера да ви пуштат вие пак :гомце: ќе јадете. Според мене редно беше што го зголемија интернетот, јас сум на 3 Макс старт и пресреќна сум што ќе имам 300 гига, иако знам дека и повеќе од доволно ќе биде.

Секој за себе, ок е ти да си задоволна со 300 но не е ок да кажеш дека и за сите други доволно е тоа, секој што сака повеќе дека претерува, сите интернетот не го користиме за исто, некој го користи само да слуша песни на youtube и листа facebook и не ни знае да потроши повеќе, не знае да го искористи.
Некој го користи за работа, од интернетот живее и му е потребен поголем трафик и брзини, еве ти го мојот случај за 6 месеци колкав трафик имам

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Секој за себе, ок е ти да си задоволна со 300 но не е ок да кажеш дека и за сите други доволно е тоа, секој што сака повеќе дека претерува, сите интернетот не го користиме за исто, некој го користи само да слуша песни на youtube и листа facebook и не ни знае да потроши повеќе, не знае да го искористи.
Некој го користи за работа, од интернетот живее и му е потребен поголем трафик и брзини, еве ти го мојот случај за 6 месеци колкав трафик имам

За работа, ќе си платиш, и мене ми треба бензинот за работа па не ми го даваат гага. Не дека не се лопови Тхоум, али ако ти заработуваш, не ти е проблем да платиш 3-6.000 денари за интернет, особено кога зависиш само од Интернет.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Толку ли никој нема информации за Call&Surf пакетот дали има промени.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Толку ли никој нема информации за Call&Surf пакетот дали има промени.
Рекоа T-Home од 1-ви мај (утре) ќе има информации за сите нови пакети. Само не знам од кај му е информацијата на shutdown дека и за C&S ќе имало неограничен нет, (макар бил и 150GB) ако е така супер!

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.514
Поени од реакции
4.396
Тие што користат 3макс старт 30 гб за 1799.Какви промени ќе има од први?и дали треба да се иде во некој од салоните или автоматски од први се мења?

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Тие што користат 3макс старт 30 гб за 1799.Какви промени ќе има од први?и дали треба да се иде во некој од салоните или автоматски од први се мења?
3макс старт сега ќе биде неограничен нет(300гб) и 1499 денари

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
За сите корисници на Call and Surf.
Се јавив вчера и дечкото ми кажа дека ќе има измени и за нашиот пакет, само не знаеше точно дали ќе биде 300gb или помалце, рече за тоа да се јавам на 171 и ми спомна некакво барање дека требало да се поднесе.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
За сите корисници на Call and Surf.
Се јавив вчера и дечкото ми кажа дека ќе има измени и за нашиот пакет, само не знаеше точно дали ќе биде 300gb или помалце, рече за тоа да се јавам на 171 и ми спомна некакво барање дека требало да се поднесе.
А за обичните МаксАдсл Старт ќе има нешто или?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
За работа, ќе си платиш, и мене ми треба бензинот за работа па не ми го даваат гага. Не дека не се лопови Тхоум, али ако ти заработуваш, не ти е проблем да платиш 3-6.000 денари за интернет, особено кога зависиш само од Интернет.
Бизнисот е нели да имаш поголем профит, зашто во Близу кога имам супер брз интернет и неограничен за 1 000 денари, да им дадам на Телеком 5 000 за бизнис пакет.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.524
Поени од реакции
874

A sto rabota e taa sto ti treba Ogromen limit? Ili za rabota racunash kinenje filmovi vo HD igri i slicno ?

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
A sto rabota e taa sto ti treba Ogromen limit? Ili za rabota racunash kinenje filmovi vo HD igri i slicno ?
Кренал овој сервери сигурно. :D

Ај да не идеме оф-топик, баш ќе биде добро Call&Surf да имаат попуст. И онака немаат логика и овие што ги понудија.

Kajgana Shop

На врв Bottom