Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Дечки, да ве прашам - ако извадам сега зелен картон и после месец дена ја регистрирам колата...ќе мора нов зелен картон да вадам после тоа?

Јас како што знам не треба, ама ми ја увртеа таа идеја во глава и си викам да прашам. :)
Mислам дека зелениот картон по ново дека важи до регистрација. Прашај 2 пати пред да извадиш !

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Mислам дека зелениот картон по ново дека важи до регистрација. Прашај 2 пати пред да извадиш !
Па ни на АМСМ сајтот не пишува така...

Ајде ќе се јавам ќе ги прашам за информации.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Најде во АМСМ да се крстиш , оди си во PSS бар тие имаат желба за работа

Флојдерка

Together we stand, Divided we fall..
Член од
7 април 2012
Мислења
336
Поени од реакции
340
Дечки, може ли некој убаво да ми објасни, како, кога, колку и т.н. можам да купам половен Мерцедес, ваков:
?

Гледам во последно време се доста застапени низ град, а и ми препорача еден дедо што е љубител на автомобили, поготово Мерцедеси.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Па ни на АМСМ сајтот не пишува така...

Ајде ќе се јавам ќе ги прашам за информации.
Зелениот картон важи ДО регистрација.
Значи, ако извадиш сега, а регистрацијата истекува за еден месец, истекува и зелениот картон за еден месец.
Најубаво, зелен картон со регистрација за да си важи таман една година.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зелениот картон важи ДО регистрација.
Значи, ако извадиш сега, а регистрацијата истекува за еден месец, истекува и зелениот картон за еден месец.
Најубаво, зелен картон со регистрација за да си важи таман една година.
Сега се јавив и прашав, дебилна работа. Мислев да идам надвор од земјава на 2 мај, ама немам време денес за да ја регистрирам колата иако ми истекува регистрацијата идниов месец...

Некои пак пријатели чекаат да им истече за 2-3 месеци и да извадат нов, а дотогаш одлагаат : )))

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Сега се јавив и прашав, дебилна работа. Мислев да идам надвор од земјава на 2 мај, ама немам време денес за да ја регистрирам колата иако ми истекува регистрацијата идниов месец...

Некои пак пријатели чекаат да им истече за 2-3 месеци и да извадат нов, а дотогаш одлагаат : )))
Отсекогаш бил зелениот картон врзан со автоодговорноста пошто е само нејзино проширување на важењето за надвор од границите на РМ. Единствено што е променето со последните измени е дека може само годишен зелен картон да се извади, ама некои осигурителни компании излегуваат во пресрет и вадат и за поефтино ако ти е при крај регистрацијата :) Јави се во компанијата кај што ти е автоодговорноста и прашај :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Отсекогаш бил зелениот картон врзан со автоодговорноста пошто е само нејзино проширување на важењето за надвор од границите на РМ. Единствено што е променето со последните измени е дека може само годишен зелен картон да се извади, ама некои осигурителни компании излегуваат во пресрет и вадат и за поефтино ако ти е при крај регистрацијата :) Јави се во компанијата кај што ти е автоодговорноста и прашај :)
Види ако имам време денес (не јас, татко ми треба да иде, а не е во Скопје), ќе ја регистрирам колата и ќе извадам годишен тогаш. Ама нема да има време, голема заебанција ми направија. Не е битно, боље што прашав и не се заебавме. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Види ако имам време денес (не јас, татко ми треба да иде, а не е во Скопје), ќе ја регистрирам колата и ќе извадам годишен тогаш. Ама нема да има време, голема заебанција ми направија. Не е битно, боље што прашав и не се заебавме. :)
Само не заборавај дека и денеска да ја регистрираш, автоодговорноста (а со тоа и зелениот картон) ќе ти почнува од денот кога завршува претходната. :)

hnv

Член од
14 ноември 2010
Мислења
91
Поени од реакции
14
Некој продавач за делови за Ланча Дедра ( или Фијат Крома ) 1.8 ие (1994)? Конкретно пумпата за масло. Ако се сеќавам беше некој од Радишани. За тел. број фала.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
http://www.pazar3.mk/mk/Listing#sortBy=DateDesc&ad_type=1&id_category=3016&id_location=4&ID_CarModel=272

Можете ли да ми кажете детали околу Спарков, дали вреди да се земе, колку е потрошувачката и дали е удобно и лесно за возење возило? :)
Малце висока цена е за такво возило 3000 и нешто евра не би дал за спарк. За потрошувачка испод 7-8 не е. Плус и клима летно време. Лесно е за возење ама нема скоро никаков багажник. Километражникот е на средина сите присутни да го гледаат :sneaky:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Малце висока цена е за такво возило 3000 и нешто евра не би дал за спарк. За потрошувачка испод 7-8 не е. Плус и клима летно време. Лесно е за возење ама нема скоро никаков багажник. Километражникот е на средина сите присутни да го гледаат :sneaky:
Е шо сега, треба километражата да се крие? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom