Сатанизам

I

Iblis

Гостин
па да бе...:) Имав уствари еден период кога бев многу ствари....христијанин ама онака озбилен и фанатичен, сатанист, скиентолог, послем бев убеден дека се е матрикс, па медитирав и идев на консултации кај Пане Андов уредникот на шесто сетило....на крај станав скептик и атеист :P

бар сум искрен, пола ми се прашта:unsure:
Кој трип човече, кој ти беше шиткачот?

D

Daedalus

Гостин
На идеологијата се разбира, не мислам на трева или какви и да се бабароги.

ако прашањето ти е тоа што мислам дека е, сам си мењав мислења и стигнав до ставот што го иам сеа, од копање и барање, читање различни литератури. Обично сите литератури ми беа комплементарни и наоѓав поврзаности помеѓу содржините на истите, за да немам нешто како когнитивна дисонанца, кадешто различни идеологии во кои верувам се контрадикторни меѓу себе.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance

кога прв пут се сретнав со скептицизмот, ми беше тешко да фрлам у вода се што знаев за светот до тогаш, али гледајќи дека ставовите што ги имав не беа валидни, сакал нејќел на крај си станав скептик. И ондак то:)
--- надополнето: 29 април 2012 во 16:11 ---
Знаеш Сантанизмот е доста озбилна работа, начин на живот е.

не е баш до толку озбилно, тоест ништо од тоа не е сериозно ко што изгледа. Куп заблудени фаци веруваат у нешто за да им биде животот интересен. Тоа што го пишува како спиритуален сатанизам е безопасно. Колку што знам и другите форми на сатанизам ко Лавејанизмот и традиционалниот не се опасни. Единствена малце поопасна форма на сатанизам за која сум ја информиран е модерниот сатанизам, кај што има конзумација на дроги и слично...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ја сум за, сатанизам, отварање чакри, медитации и верувам дека кралицата на англија е гуштер:) и иам IQ помало од 60
--- надополнето: 29 април 2012 во 15:42 ---

ја кога бев копиљ и сакав да го доминирам светот:P
У секој пост спомнуваш IQ.......си имаш некоја мака младичу.
Ама еве кога сме таму, не е лошо да приложиш некој доказ за твојата интелигенција. Докторати и нешто слично.......
Иначе секоја будала може да се фали со коефициенти, иако има одредени правила(непишани) по форумите според кои тоа не е баш поштована работа ама.........ти си знаеш.
Пиши си под аватарот IQ 150

D

Daedalus

Гостин
У секој пост спомнуваш IQ.......си имаш некоја мака младичу.
Ама еве кога сме таму, не е лошо да приложиш некој доказ за твојата интелигенција. Докторати и нешто слично.......
Иначе секоја будала може да се фали со коефициенти, иако има одредени правила(непишани) по форумите според кои тоа не е баш поштована работа ама.........ти си знаеш.
Пиши си под аватарот IQ 150

докторат не е приказ за интелигенција....."имаш ΙQ помало од 70" =ГЛУП си....од сеа натаму ќе ти викам "имаш ΙQ помало од 70" си ок? Пошто најверојатно ме замараш нонстоп и ме квотуваш со глупи забелешки кои немаат никаква поента у дебатава и у другите дебати во кои ме квотуваш. Пробуваш да испровоцираш расправија која не е поврзана со дебатата, и пробуваш да ги искривуваш моите зборови за да добијат погрешно значење, константно во сите дебати го спомнуваш тоа дека сум бил сатанист и скиентолог и затоа врска неам што зборам, а не приложуваш ниту еден аргумент за твоите ставови. Се претставуваш као некој просветлен лик кој видел се и знае све, а тресеш глупоти, што укажува за тоа дека си "имаш ΙQ помало од 70" . Еве од сеа натаму место да спомнувам ΙQ, ќе ти викам дека си "имаш ΙQ помало од 70" , за да ме разбереш подобро. Ок?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
докторат не е приказ за интелигенција.....имаш ΙQ помало од 70 е културен израз за НЕ БИДИ ГЛУП....од сеа натаму ќе ти викам глуп си ок? Пошто најверојатно ме замараш нонстоп и ме квотуваш со глупи забелешки кои немаат никаква поента у дебатава и у другите дебати во кои ме квотуваш. Пробуваш да испровоцираш расправија која не е поврзана со дебатата, и пробуваш да ги искривуваш моите зборови за да добијат погрешно значење, константно во сите дебати го спомнуваш тоа дека сум бил сатанист и скиентолог и затоа врска неам што зборам, а не приложуваш ниту еден аргумент за твоите ставови. Се претставуваш као некој просветлен лик кој видел се и знае све, а тресеш глупоти, што укажува за тоа дека си глуп. Еве од сеа натаму место да спомнувам ΙQ, ќе ти викам дека си глуп, за да ме разбереш подобро. Ок?
Абе младичу......сатанист и скиентолог у комбинација, лоша работа. Нема спас за тебе, се трудам некако да видам дали може некако да ти се помогне. Ти го испиле умот тие индоктринации, сега си како цвеќе......како очекуваш нормална дискусија со тебе?
Како што реков, ако може некако да се спаси нешто, во тој дел сум расположен секогаш да помогнам.....од кај да знаеш, чуда се случуваат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Како што реков, ако може некако да се спаси нешто, во тој дел сум расположен секогаш да помогнам.....од кај да знаеш, чуда се случуваат.
Бреее....се месии и спасители кај и да се завртиш! :)

D

Daedalus

Гостин
Абе младичу......сатанист и скиентолог у комбинација, лоша работа. Нема спас за тебе, се трудам некако да видам дали може некако да ти се помогне. Ти го испиле умот тие индоктринации, сега си како цвеќе......како очекуваш нормална дискусија со тебе?
Ова е на пример опасен аргумент.....си научил нов збор?
Напредуваш....да не идеме офф топик....збори за сатанизмот конкретно, тоа е топиков...не бегај од темата...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Бреее....се месии и спасители кај и да се завртиш! :)
Што те чуди?
Ти кога би можел не ли би му помогнал?
Па нели сатанизмот беше околу тоа, сатаната му го дал знаењето на човекот за да му помогне. Каков би бил човекот ако не го следи примерот на сатаната?
--- надополнето: 29 април 2012 во 17:04 ---
Ова е на пример опасен аргумент.....си научил нов збор?
Напредуваш....да не идеме офф топик....збори за сатанизмот конкретно, тоа е топиков...не бегај од темата...
Самиот збор е аргумент, тоа да се чудиш :).
Иначе у превод е ставање у колосек.....ти што мислиш, дали некој со јако IQ :pos:........ би дозволил еднаш кога влезеш на колосек лесно да излезеш? Што би рекле старите со бабата и парата да се фати на коло.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Што те чуди?
Ти кога би можел не ли би му помогнал?
Па нели сатанизмот беше околу тоа, сатаната му го дал знаењето на човекот за да му помогне. Каков би бил човекот ако не го следи примерот на сатаната?
Ме чуди што целата таа добронамерност на крај завршува со расправии, навреди и омаловажувања.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ме чуди што целата таа добронамерност на крај завршува со расправии, навреди и омаловажувања.
Најлесно е некој да те разбере ако му зборуваш на неговиот мајчин јазик. Цела наука е да се открие на некого мајчиниот јазик, и да ги разбираш сите тие различни јазици. Требало најверојатно милиони животи.....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.146
Поени од реакции
12.128
Ок, темата ќе ја направите како вие се надмудрувате помеѓу себе кој го има последниот збор... како на другите да им е гајле за вашите расправии и мерење пениси. Одете во приватни пораки мудрувајте си колку сакате...
Дајте пишувајте во врска со темите на кои пишувате беседи... знаеме веќе кои сме, едни та исти одиме по вакви теми, што тролате сеуште...

Еве една добра книга од мене за вас. Насловот е Demons of the Flesh: The Complete Guide to Left-Hand Path Sex Magic
Исто така добра книга е и Nightside of Eden од Кенет Грант и неговиот ред ТОТО (Тифониски ОТО Ред).
Побарајте исто така за ONA (Order of the Nine Angels) или пак за Dragon Rouge.
Погледнете ги источните школи на левиот пат ( Vama marga )... паметно е да сте запознаени со работите...

Зборувам за левиот пат кој што, не е исто со детските играчки на металци и исфрустрирани младинци кои за да малку се чувствуваат битни и потребни наоѓаат во сатанизмот пештера во која ќе се кријат и ќе зборуваат радувајќи се на своето сопствено ехо.

Има разлика... имате еве линкови прочитајте и лесно ќе дојдете до заклучок.

D

Daedalus

Гостин
Ок, темата ќе ја направите како вие се надмудрувате помеѓу себе кој го има последниот збор... како на другите да им е гајле за вашите расправии и мерење пениси. Одете во приватни пораки мудрувајте си колку сакате...
Дајте пишувајте во врска со темите на кои пишувате беседи... знаеме веќе кои сме, едни та исти одиме по вакви теми, што тролате сеуште...

Еве една добра книга од мене за вас. Насловот е Demons of the Flesh: The Complete Guide to Left-Hand Path Sex Magic
Исто така добра книга е и Nightside of Eden од Кенет Грант и неговиот ред ТОТО (Тифониски ОТО Ред).
Побарајте исто така за ONA (Order of the Nine Angels) или пак за Dragon Rouge.
Погледнете ги источните школи на левиот пат ( Vama marga )... паметно е да сте запознаени со работите...

Зборувам за левиот пат кој што, не е исто со детските играчки на металци и исфрустрирани младинци кои за да малку се чувствуваат битни и потребни наоѓаат во сатанизмот пештера во која ќе се кријат и ќе зборуваат радувајќи се на своето сопствено ехо.

Има разлика... имате еве линкови прочитајте и лесно ќе дојдете до заклучок.

природата на дебатата може да оди во две линии. Едната дискусија може да биде за кредибилитетот на сатанизмот и реалноста на учењата на истиот, кадешто сатанисти и несатанисти ќе дебатираат за тоа дали сатнизмот е реален или не. Другата дебата ќе биде за конретни сегменти на сатанизмот, кадешто различни приврзаници на истиот ќе дебатираат за различни литератури и различни погледи за тоа што е сатанизмот и кое е "вистинското" учење од различните форми на сатанизам, дали сатаната е реално битие или е принцип и концепт итн...Ја повеќе ќе дебатирам рецимо за кредибилитетот на целиот сатанизам...:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.146
Поени од реакции
12.128
природата на дебатата може да оди во две линии. Едната дискусија може да биде за кредибилитетот на сатанизмот и реалноста на учењата на истиот, кадешто сатанисти и несатанисти ќе дебатираат за тоа и другата линија ќе биде за конретни сегменти на сатанизмот, кадешто различни приврзаници на истиот ќе дебатираат за различни литератури и различни погледи за тоа што е сатанизмот и кое е "вистинското" учење од различните форми на сатанизам, дали Сатаната е реално битие или е принцип и концепт итн...ја повеќе ќе дебатирам рецимо за кредибилитетот на целиот сатанизам и слично...:)
А како ти младичу доаѓаш до тоа дали нешто има или нема кредибилитет?
И воопшто ме разбира што напишав претходно во горниот пост?

Kajgana Shop

На врв Bottom