Фан клуб: РК Пелистер

Z

ziko bt

Гостин
Сме тепале со Пролет во гости 5,6 разлика...
Воделе и со 10 разлика нашите...
Не е лошо..со оглед дека Пролетарците се незгоден противник.....
Го враќаме поразот(непланиран)од Куманово дома...
Ако можи барем да се фати место во Европа.......:D
Подобро да играме во Челинџ купот,барем ќе имаме шанси да поминиме некое коло....
Ако завршиме 4ти ке играме Челинџ?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Абе никој нема пишано или јас не видов дека во купот играме со Вардар?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Оти некое коло да поминиме?
Да земиме некој играч можиме далеку да стигниме
Ко ќе видиш ова година екипи од Грција, Израел играт полуфинале .... зошто да не и ние

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Денес во 16-30
Рк Вардар Про - РК ПЕЛИСТЕР

Z

ziko bt

Гостин
46-36, повеќе пишав во нашиот фан клуб :)
Во глобала то беше то само глеам си ги измешал Бутино со Чантурија...Ко шо почна фуриозно мечо на 15та минута си реков 60-40 ке не победите :D
Бутино кладе 10+ гола и сварно греота за чоеко шо не ни го клават во поширок список за репрезентација,мада според мене заслужва да биди второ репрезентативно лево крило,класа си е дечкото,и според мене во скоро време ако случајно се исполни нешто од муабетите за јак Пелистер,само тој и Чантурија заслужват да останат во составо,друго се треба да се пушти да си бара друго чаре...
По мое спрема утакмицата во Битола сеа изигравме поарно,тука треба да му се заблагодарат нашите на слабите голмани на Вардар,чиста срека шо то дебелото не бранеше иначе ваљда ке не сакатеа.Паднавме до то ниво да се радваме шо изгубивме само со десет разлика,ама шо да прајме ко немаме ни одбрана ни напад ни ништо,само со 10играчи допатувале во Скопје од кој 3ца прекомандувани од Пелистер Ј. шо беа.Тосето камен беше и ко шо пратев убо на нашите голмани му требаа 20 минути за одбрана да напрат,и после некако Божиновски собра 6-7.Се на се рутинска победа на Вардар со пола сили играње не плеснаја,ако запнеа можеа и да не 'силоват'.Единствено добри крилата,со 2те крила цела утакмица се изигра,Везенио,Чурлевски и Папата такоџе,а Иве се менваше со тој пикеро и 18ка лев бек,ама тие изиграја по неколку минути па и немаше време да покажат нешто.Редно е да има промени макар и да играт само децата шо играт во Пелистер Јуниор пошто вака ке не шлака кој ке стигни...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Не ми е јасно зошто имавте само 3 резерви а од позади на трибина седеа младинците на Пелистер. Зошто не им се дава шанса на помладите, кога секако ќе загубевте?
Сеедно дали 10 или 20 разлика...
Бутино е Недановски?
Не сум ги смешал, за Чантурија зборев сигурно, он е десно крило :D
Мада во право си и Недановски даде многу голови, сигурно крилата имаа дадено повеќе од пола од головите...

Z

ziko bt

Гостин
Не ми е јасно зошто имавте само 3 резерви а од позади на трибина седеа младинците на Пелистер. Зошто не им се дава шанса на помладите, кога секако ќе загубевте?
Сеедно дали 10 или 20 разлика...
Бутино е Недановски?
Не сум ги смешал, за Чантурија зборев сигурно, он е десно крило :D
Мада во право си и Недановски даде многу голови, сигурно крилата имаа дадено повеќе од пола од головите...
Па ваљда не беа пријавени за утакмицата,ама господ знај шо мислат Заре и Кире,поарно да ги клаеја тие младите на клупата да играт цело полувреме место да ги играт Папата и Иве.Претпоставував дека не ги смеша ама по мое Недановски си изигра симултанка и покажа дека е играчиште и покрај него Чантурија си изигра стандард утакмица.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
На крај Петриќ и Иве се изгушкаа, ќе се залапаа уште малку :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom