ZAZ во Скопје @ Универзална Сала - 28.05.2012

Ајде не зафркавај. 1000 денари да издвоиш, особено за музичар на кој му знаеш само неколку песни е многу.
За минималната плата од 8050 денари па е луксуз.
Јас чисто се сомневам дека Цеца или Чолич или кои и да се, ќе полнат арени со карти од по 1000 денари.
Па види вака, Џез музичари и гитаристи полнат сали по 20-30000... а сеа ти дали знајш какво соло ќе свири тој или која песна ќе ја свири е друга работа. Мене реално ЗАЗ и не ми се нешто посебно. НО, не го спомнав тоа... туку секогаш има на тема некој кој што мрчи за цената и квалитетот на бендот... АКО СТВАРНО сакаш да слушаш некој, ќе платиш и ќе слушаш... Луѓето во Белград, Софија и Атина одат на концерти поради тоа што стварно сакаат. :-) И После зошто немало големи имиња во Македонија ... е нема. Последно беше Jamiroquai ... и 1500 присутни :-) срамота!

Ајде не зафркавај. 1000 денари да издвоиш, особено за музичар на кој му знаеш само неколку песни е многу.
За минималната плата од 8050 денари па е луксуз.
Јас чисто се сомневам дека Цеца или Чолич или кои и да се, ќе полнат арени со карти од по 1000 денари.

Прашањето е каде ти живееш. Цеца го наполни Борис ( 15.000 карти за неполна недела) и чинеа точно 1.000 денари.

Не верувам додека не видам доказ. :)
Еве ти доказ:
Втор концерт на Цеца во Скопје.

To sum up: Цеца две вечери по ред ја наполни арената Борис Трајковски, со цена на карти од 800 и 1000 ден. Како беше изреката, додека има овци... Кога сме веќе кај тие овци, Аца Лукас доаѓа секој месец овде и истите тие овци му плаќаат влезница од 400 ден. Што значи дека не ти држи вода теоријата дека картите се премногу скапи за џебот на луѓето овде. Или тоа, или пак вреди да се даде 1000-ка само за песни од типот на Кад Би Био Рањен, а за други не.

Btw, не ја слушам Zaz.

Еве ти доказ:
Втор концерт на Цеца во Скопје.

To sum up: Цеца две вечери по ред ја наполни арената Борис Трајковски, со цена на карти од 800 и 1000 ден. Како беше изреката, додека има овци... Кога сме веќе кај тие овци, Аца Лукас доаѓа секој месец овде и истите тие овци му плаќаат влезница од 400 ден. Што значи дека не ти држи вода теоријата дека картите се премногу скапи за џебот на луѓето овде. Или тоа, или пак вреди да се даде 1000-ка само за песни од типот на Кад Би Био Рањен, а за други не.

IT'S A LIE! :place::place:

Јао јао, муко наша.

Е па ај бесплатни да ги прават концертите ако не...:cautious: За да се организира високо квалитетен концерт треба да се вложи доста, плус сите трошоци на групата/пејачот и нормално е дека нема цените да бидат 10 евра. 1000 денари за ѕвезда од светски калибар е ефтино дури. Не зборам сега конкретно за ЗАЗ, општо зборам, затоа што 1000 денари биле многу, а само за Ејми Вајнхаус во Белград беа околку 40 евра и тоа сите знаеме каков концерт беше тоа и што таа правеше таму.
1000 денари биле многу... јеа рајт. Ако сакам да отидам на омилен музичар, ќе собирам пари два месеци унапред ако треба, секоја недела по 100 денари ќе тргам на страна. Во други европски градови цени за концерт се движат и до 75 евра инаку.

Ја одамна не идам на форум од разни причини, ама сеа нешто сум испровоциран да пишам.

Значи споредби како „еј карта 1000 денара на 8050 денара минимална плата бла бла“ не држат вода. Ни воздух. Ма ни азот. Не е концерт за синдикалци овоа, не е концерт за технолошки вишок - ова е џез концерт, а на џез концерт не се оди за 50че. Кој сака да оди, нека си уштеди 1000 денара и нека си ужива.

И не ми барајте некоја афирмација на Заз, еден албум имала, ова она. Од кога стандардот за концерт тука е дискографија како на Аеросмит? Ако не ви се свиѓа, тоа е тоа, слушајте си друго и крај на муабет, нема што да се дрви толку.

Сите други што ви е скапо, кој ве е*е со извинение. Шо да ви праам сеа, да го поефтинам бензинот за на концерт да идете? Ако стварно сакате да слушнете нешто различно или ве привлекува Заз, стиснете малце газ и соберете 1000 денара (жити мајка, не е толку пари тоа, како за 200 евра карта да збориме).

Значи како што мама и тато кај вас дома на времето собирале пари со месеци да купат плоча од некој, така и вие ќе зберете по малце пари за да си идете на концерт. А мрчењето е без пари, како и обично.

И сега за да отидам на Заз јас ќе треба до крајот на месецов да јадам еднаш дневно, да ги откажам цигарите и да одам пешки до градежен а живеам во Аеродром...Ја почитувам Заз ама ако не фатам на спортска веројатно нема да одам...(а можно е па и да ги прифатам овие услови)

И сега за да отидам на Заз јас ќе треба до крајот на месецов да јадам еднаш дневно, да ги откажам цигарите и да одам пешки до градежен а живеам во Аеродром...Ја почитувам Заз ама ако не фатам на спортска веројатно нема да одам...(а можно е па и да ги прифатам овие услови)
Епа ако ти се иде СТВАРНО тогаш не е проблем никаков да се заштедат 1000 денари. Точачето за на факс тука веќе имаш 1000 денари колку што даваш за слободна.

Епа ако ти се иде СТВАРНО тогаш не е проблем никаков да се заштедат 1000 денари. Точачето за на факс тука веќе имаш 1000 денари колку што даваш за слободна.
Ама нема кај да го чувам точакот пошо зградата нема лифт а јас сум на 6ти спрат...И подрумот не е по стандарди за чување точаче...Морам со бус или па да не одам воопшто онака само дома да седам да се десоцијализирам да се исклучам од општеството

Ама нема кај да го чувам точакот пошо зградата нема лифт а јас сум на 6ти спрат...И подрумот не е по стандарди за чување точаче...Морам со бус или па да не одам воопшто онака само дома да седам да се десоцијализирам да се исклучам од општеството
Шверцај се во бус и готово.

Епа тогаш послушај ги и другите песни и ако стварно ти се допаѓаат онда иди на концерт да чуеш во живо како звучи. :)

Па друже никој не ти стаил пиштол на чело и ти рекол мора да идеш, ако имаш финансии иди ако не друг пат.

Не дека ја слушам цурава или ќе и идам на концерт, баш напротив, туку ова муабетиве за картиве највише ме иритираат кај нас коа ќе се почне дифулт муабетот за цените.

Еве пример, Орбитал доаѓаат на Скопје гори во јуни, цена на карта е 600 денара, што според мене за нив е преефтино, а истата вечер и Public Enemy се, цената е багатела, да ти е срам да се запишиш шо се вика. :)

А пред да се објави дека Орбитал ќе доаѓаат во Ск, планирав да идам во Белград да ги слушам за 3 пати поголема цена, и тоа само нив, а истата вечер и други настапуваат, а тие не ме занимаат ама баш ич. :) Значи стварно кога сакаш да чуеш некој артист/пејач/DJ/итн. на концерт тогаш нема мислење цената вака цената онака. Иди и не прашуј. :)

ланец и заклучи го :) А да можеш и да се шверцаш, башка у задње време многу пали фората „си ја забораив слободната“ пошто сите средношколци имаат бесплатни нема зашо да лажат. Само глеј ранец да носиш :D

Во план ми е да идам на Заз пошо песните и се стварно интересни. Плус, не значи дека ако е нова ѕвезда дека не вреди за парите за карта шо ќе се даат.
Одличен изведувач е и би сакал да ја слушнам и во живо.

Епа тогаш послушај ги и другите песни и ако стварно ти се допаѓаат онда иди на концерт да чуеш во живо како звучи. :)

Па друже никој не ти стаил пиштол на чело и ти рекол мора да идеш, ако имаш финансии иди ако не друг пат.

Не дека ја слушам цурава или ќе и идам на концерт, баш напротив, туку ова муабетиве за картиве највише ме иритираат кај нас коа ќе се почне дифулт муабетот за цените.

Еве пример, Орбитал доаѓаат на Скопје гори во јуни, цена на карта е 600 денара, што според мене за нив е преефтино, а истата вечер и Public Enemy се, цената е багатела, да ти е срам да се запишиш шо се вика. :)

А пред да се објави дека Орбитал ќе доаѓаат во Ск, планирав да идам во Белград да ги слушам за 3 пати поголема цена, и тоа само нив, а истата вечер и други настапуваат, а тие не ме занимаат ама баш ич. :) Значи стварно кога сакаш да чуеш некој артист/пејач/DJ/итн. на концерт тогаш нема мислење цената вака цената онака. Иди и не прашуј. :)
Абе да се Iron Maiden би дал и 3000...Пример за пантера да можам да ги гледам душата ќе си ја продадам ама за Заз не баш...Не дека не е добра девојката ама не ме запалила за да си дозволам 1000+ денари...Ако ме капираш..
А за точако да го заклучам пред зграда или во влез треба да сум психички неурамнотежена личност...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom