Верувам во...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Е да, тоа го имам забележано многупати, посебно од луѓе кој се обидуваат во таа немоќ да ме убедат дека на дрвена арка долга 137 метри, собрало десет милиони животни, кој пловеле 150 дена.....и дека тие животни биле единствени преживеани од големиот потоп......во кој биле поплавени и сите растенија, а сепак и после 150 дена кога водата се повлекла, биле сеуште живи?!
Доста бе, тоа е метафора... барем кај некои христијански цркви. Некои веруваат дека тоа е во буквална смисла... Богот на христијаните е семоќен. Сам да се качиш на крст и да си син на самиот себе си и да велиш на себе си Татко татко зошто ме напушти... треба да си семоќен. Или луд или пак грците со нивното бедно преведување да зезнале бааги работи што ете денес се докажуваме како будали и се нервираме, остај друго. Ах....
Ама тоа на тема христијанство.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Доста бе, тоа е метафора... барем кај некои христијански цркви. Некои веруваат дека тоа е во буквална смисла... Богот на христијаните е семоќен. Сам да се качиш на крст и да си син на самиот себе си и да велиш на себе си Татко татко зошто ме напушти... треба да си семоќен. Или луд или пак грците со нивното бедно преведување да зезнале бааги работи што ете денес се докажуваме како будали и се нервираме, остај друго. Ах....
Ама тоа на тема христијанство.
Ааааа....епа ок тогаш, а јас помислив дека се работи за луѓе кој во својата немоќ, велат нешто од типот - абе лактите на тогашните луѓе биле подолги! :pos:

С

Само Човек

Гостин
Е да, тоа го имам забележано многупати, посебно од луѓе кој се обидуваат во таа немоќ да ме убедат дека на дрвена арка долга 137 метри, собрало десет милиони животни, кој пловеле 150 дена.....и дека тие животни биле единствени преживеани од големиот потоп......во кој биле поплавени и сите растенија, а сепак и после 150 дена кога водата се повлекла, биле сеуште живи?!

Ај погоди што ми велат кога ќе им дадам формула за пресметување волумен? :)
види во прашања за христијанството . Немало десет милион и арката била поголема. Во прашања за хритијанството е добро објаснето .Неписмени ги начекуваш па си виткааат опашка.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Абе ептен немоќ, ептен срамота ме фати...
Види, целиот саде страм се сторив.
Абе иди бегај оди таму верувај не туку ми мисли многу многу.
Што мислиш зошто го кажав ова кое што е за мали деца? Ха?
--- надополнето: 27 април 2012 во 00:14 ---

Да збориме? Уууууу :) За верата и знаењето?
Не благодарам, ќе ме изнервираш а не си до мене за да те удрам со чаша кафе.
Јас кажав многу конкретно човек=личност, а не Ум, Знаење, навистина не ме перцепираш.
Берѓаев велеше иде време кога, дали воопшто ќе се збори на оваа тема, личност(неќам да е во право).:(

С

Само Човек

Гостин
Ааааа....епа ок тогаш, а јас помислив дека се работи за луѓе кој во својата немоќ, велат нешто од типот - абе лактите на тогашните луѓе биле подолги! :pos:
па фосиилите покажуваат дека луѓето биле повисоки

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
види во прашања за христијанството . Немало десет милион и арката била поголема. Во прашања за хритијанството е добро објаснето .Неписмени ги начекуваш па си виткааат опашка.
Да бе, заборавив лактите на тогашните луѓе биле подолги.
А растенијава инаку - 150 дена под вода.....?! Чаре?:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Јас кажав многу конкретно човек=личност, а не Ум, Знаење, навистина не ме перцепираш.
Берѓаев велеше иде време кога, дали воопшто ќе се збори на оваа тема, личност(неќам да е во право).:(
Те перципирам, но не сакам да си го заморувам умот и да расправам, бидејќи ти си тој што нуди решенија, а јас сум „затворениот“. Мене ме мрзи да прашувам и да читам после што ти значи тоа Ум, што ти значи тоа Знаење, како е врзано знаењето со Умот, како со Разумот, како со духот итн итн...
Тоа нема крај. Преминува во... како беше зборот? Како беше? А да, бладање...
Темата е „Верувам во...“ ако заборавивте...
Секогаш кога има христијани се заборава темата... тоа е факт!
Не е верување.
--- надополнето: 27 април 2012 во 00:31 ---
Колку е слатко дететооооо, сонценце...

П.С. Уште 30 до 40 мин и ќе одите да спиете нели? Ме изморивте... :)

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Алооо! Верувам во...?:sleep:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Викам Алооооо :)
верувам во... сонот дека се исполнува на некоја друга планета... Зимбала.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Алооо! Верувам во...?:sleep:
Верувам дека никогаш нема да бидам у ситуација да морам да верувам.
Еве ти, што се љутиш.
--- надополнето: 27 април 2012 во 00:36 ---
Викам Алооооо :)
верувам во... сонот дека се исполнува на некоја друга планета... Зимбала.
Кое соѕвездие беше тоа?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Те перципирам, но не сакам да си го заморувам умот и да расправам, бидејќи ти си тој што нуди решенија, а јас сум „затворениот“. Мене ме мрзи да прашувам и да читам после што ти значи тоа Ум, што ти значи тоа Знаење, како е врзано знаењето со Умот, како со Разумот, како со духот итн итн...
Тоа нема крај. Преминува во... како беше зборот? Како беше? А да, бладање...
Темата е „Верувам во...“ ако заборавивте...
Секогаш кога има христијани се заборава темата... тоа е факт!
Не е верување.
[MERGETIME="1335479512"][/MERGETIME
Ок, се извинувам, Јас сепак Верувам во капацитетноста на "Личноста", поздрав.:)

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Се извинувам, но јас сепак Верувам Во... капацитетноста на "Личноста".Поздрав!:)

Kajgana Shop

На врв Bottom