Фан Клуб: Реал Мадрид

M

Mario Gómez

Гостин
Ништо и никој не треба да земеме од напад и средина. Особено не нападот, никако, го имаме најдобриот напад моментално. Само реновирање у одбрана, и тоа умерено...
Мое скромно мислење... Кој играчи не ви требаат...

Арбелоа не смее да е стартер, бавен е за бек, никаква подршка у напад, Рамос десен бек одма. Пепе не е играч за у Реал, никогаш не би го играл. Контрао е добар, ама го има флоп менталитетот у него, се познава одма. Кака одма аут. 11 милиони евра зема бе... :eek: И едно добро крило за ДајвМарија да му прае конкуренција, пошо Озил крило везе си нема. И за крај, никогаш не би прифатил Мурињо да е тренер у тим за кој јас навивам. Разбирам го обожавате, но не е тоа тоа... освоил шпанско? две полуфиналиња у ЛШ по ред? Секој просечен тренер со Роналдо, Озил и Бензема ќе го направи тоа. :)

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574

Арбелоа не смее да е стартер, бавен е за бек, никаква подршка у напад, Рамос десен бек одма. Пепе не е играч за у Реал, никогаш не би го играл. Контрао е добар, ама го има флоп менталитетот у него, се познава одма. Кака одма аут. 11 милиони евра зема бе... :eek: И едно добро крило за ДајвМарија да му прае конкуренција, пошо Озил крило везе си нема. И за крај, никогаш не би прифатил Мурињо да е тренер у тим за кој јас навивам. Разбирам го обожавате, но не е тоа тоа... освоил шпанско? две полуфиналиња у ЛШ по ред? Секој просечен тренер со Роналдо, Озил и Бензема ќе го направи тоа. :)
Значи сите играчи шо ни играат прва постава освен роналдо да ода АУТ, океј.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Аааа да, затоа Пелегрини го направи тоа... :)

Ти мислиш дека не би прифатил Мурињо да е тренер на Баерн. Еве, тоа е нешто ко пандан на ова со Ноер, многумина баварци го нејќеа нели дека е од Шалке, али еве сега сите го обожаваат.

Мурињо го мразат противниците, но луѓето околу него во клубот, неговите играчи и фановите го обожаваат. И во Реал многу беа скептични за него (значи ти зборам за Шпанци, од Мадрид) но сега истите викаат "Bernabéu a muerte con Mourinho".

За играчите од одбраната се согласувам горе доле. Не за Кака, он си е добар сезонава, добар ќе биде и уште една сезона, потоа ќе цепа у Анжи. Крило не треба, Каљехон е добра замена за Ангеле. Јебига, нема сега ко Сити да правиме, третата постава да биде појака од првата.

Не му требаат нови играчи на Реал во нападот, треба само мини-реконструкција у одбраната.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Абе луѓе губат две финалиња по ред, губат титули со промашен пенал остај приказните боби. арен си е мурињо и димарија имаат да дадат уште во тимот.

Него Игуаин според мене нема шо да даде повеќе. Не ми текнува друга алтернатива на играч ко Кун во моментов, али Кун као би легнал макар и за 90 миљ.
Ќе видиме долго е летото.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Абе луѓе губат две финалиња по ред, губат титули со промашен пенал остај приказните боби. арен си е мурињо и димарија имаат да дадат уште во тимот.

Него Игуаин според мене нема шо да даде повеќе. Не ми текнува друга алтернатива на играч ко Кун во моментов, али Кун као би легнал макар и за 90 миљ.
И јас мислам така. За жал. :(

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.901
Поени од реакции
30.824
И за крај, никогаш не би прифатил Мурињо да е тренер у тим за кој јас навивам. Разбирам го обожавате, но не е тоа тоа... освоил шпанско? две полуфиналиња у ЛШ по ред? Секој просечен тренер со Роналдо, Озил и Бензема ќе го направи тоа. :)
Заборави да кажеш дека е најдобриот тренер.
Титула во Португалија, Англија, Италија, Шпанија, Лига шампиони и купови.
Само да се хејтало бе.
Ако е толку лесно да се прилагодуваш на други играчи и друг начин на игра и така лесно се освојувало титули што не земе САФ или Венгер да водат други екипи, некои пак сменија милион екипи па пак немаат резултати.

M

Mario Gómez

Гостин
Ај речете дека не се двете утакмици на Баерн грешка на Мурињо... сите вие го критикувавте после првата и втората утакмица... заради пристапот кон играта... и сите вие го обожававте коа со истиот пристап ги тепа Барса на гости...
Мислам дека појше Мурињо остава впечаток со големиот речник и интересните интервјуа и е голем мотиватор... Мислам далеку од тоа дека не е голем тренер, но мене ич не ми се сфиѓа... И немој да мислите дека го мразам поради тоа што не тепа 2010 у финалето. Претерано е што вие и интерашите гледате како бог у него. Мурињо не го искористи ОГРОМНИОТ напаѓачки потенцијал во натпреварите со Баерн, греота е со тој тим да не напаѓаш и напаѓаш и напаѓаш без прекин. Реков тоа е мое скромно мислење, немора да се согласите, но јас стојам на зборот дека ако некогаш Мурињо биде тренер на Баерн, не гледам фудбал веќе.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Ова е тој, според мене погрешен став, кој владее кај многу фанови, а и кај дел од бордот. :)

Максимумот кој му се дава на играч у Реал е 4-5 сезони, освен за кантерашите. Демек, еве пет години овој е у клубов, направи што направи, дај да купиме друг. Eдна сезона ќе му опадне формата и доста му е...

Игуаин нема што повеќе да даде, но може и понатаму да го дава истото што го даваше до сега, голови. :D Toчно дека сезонава многу е паднат у формата, иако пак и таков има дадено преку 20 гола у ЛаЛига, точно е дека Бензема е подобар од него моментално, но така е подобро. Они двајца се одлично „вклопени“, двајцата имаат по 24 години, има уште многу пред нив, одличен тандем за ротација се. Кога ротираа редовно, видовме дека беше супер ефикасно.

Е сеа, и тој искажува некое си незадоволство, незнам зошто, нема причина за тоа. Он е у клубот од 18 години, овде се испече како играч, знае дека е обожаван од фановите.

Кун ич го нејќам! Не го сакав ни лани кога се шпекулираше со него. Ако има нешто што нам ни фали у нападот тоа е робусен шпиц, ала Љоренте, Дрогба... не Кун. :)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Мурињо е феноменален тренер....феноменален....

Но мое мислење е дека Реал Мадрид како клуб и институција е пофеноменален од него...И тука настанува конфликтот....

Интер ги зема во мизерија,правеше што сакаше со тотално одврзани раце,пари се буквално,само да испорача резултат....Во Челзи доби нова екипа,купена од салон,без традиција и историја некоја поголема,и имаше задача да ја среди по свој вкус и да донесе резултат во што успеа....

Но во Реал е поинаква работата...така бар јас гледам...Во Реал не е само да донесеш резултат,но важно е и како ќе го донесеш...Во Реал не се навикнати на трансфери како Мунтари и игра поставена со глупи играчи као Тиаго Мота кои имаат едноставна задача на теренот да копаат....Тука се и други личности во клубот кои имаа свое мислење и став против кое Мурињо не смее и неможе како сака да се понаша....

Тука е новиот предизвик на Мурињо....И мислам дека полека но сигурно добро се прилагодува,резултатите го говорат тоа...

Ова е само мое лично субјективно гледање на работите....

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072

Таман уште малце има репрезентации, па можеби Агуеро ке му фати место на Игуаин, па и Мурињо ке го забележи тоа. :) А можеби и не.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Бре, му прошло времето на Игуаин. Дај не тропајте, има само 24 године а вие викате дека му прошло времето?? Па играчи на 30 године се повапируаа бе, а не на 24 године. Нападот е и повеќе од добар и не треба ништо да се чепка таму, туку одбраната треба да се среди (десен бек, или евентуално централен па Рамос да иде десно, Варан на терен, а Пепе на клупа). Самите 109 гола во Ла Лига кажуаа за тоа каков е нападот.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.901
Поени од реакции
30.824
Моја желба е Кајл Вокер и толку. (y)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Мурињо е феноменален тренер....феноменален....

Но мое мислење е дека Реал Мадрид како клуб и институција е пофеноменален од него...И тука настанува конфликтот....

Интер ги зема во мизерија,правеше што сакаше со тотално одврзани раце,пари се буквално,само да испорача резултат....Во Челзи доби нова екипа,купена од салон,без традиција и историја некоја поголема,и имаше задача да ја среди по свој вкус и да донесе резултат во што успеа....

Но во Реал е поинаква работата...така бар јас гледам...Во Реал не е само да донесеш резултат,но важно е и како ќе го донесеш...Во Реал не се навикнати на трансфери како Мунтари и игра поставена со глупи играчи као Тиаго Мота кои имаат едноставна задача на теренот да копаат....Тука се и други личности во клубот кои имаа свое мислење и став против кое Мурињо не смее и неможе како сака да се понаша....

Тука е новиот предизвик на Мурињо....И мислам дека полека но сигурно добро се прилагодува,резултатите го говорат тоа...

Ова е само мое лично субјективно гледање на работите....
Па на некој начин и Реал беше у мизерија кога дојде Мурињо...

Две сезони без титула, шест сезони отпаѓање у осминафинале на ЛШ, многу собрани ѕвезди, недисциплина, измешани приоритети...

Точно е тоа дека од Реал се бара секогаш нешто повеќе... Но и Перез и фановите изгледа научија од грешките, од отпуштањето на Капело... И нив почна да ги засегааат резултатите а не играта со која е дојдено до нив, и трофеите.

Лани имаше свирежи на Бернабе, кога тимот водеше 2/3-0 по првото полувреме, и у второ дигаше рачна да одамрат играчите... Тотално идиотски потег од тие што свиреа, со оглед дека тој период Реал имаше наптревар на секои три дена и дека мораше да се здивне малку. Мислам дека и на почетокот на сезонава на еден наптревар, имаше нешто слично такво... но сето тоа се измени потоа, сега и публиката знае каква е ситауцијата, а и нема што повеќе да бара од тим кој го сруши рекордот на голови, од тим кој игра фантастичен фудбал за око, кој му носи резултати.

Мурињо не е глупав, знае дека неможе со Реал да игра како со Интер, но знае и дека неможе веднаш да наметне ултранапаѓачки стил и против посилните противници. Сето тоа го прави постепено, годинава успеа со пресингот, но за жал не успеа до крај со тоа. Дали поради заморот на играчите или поради друго, незнам... но факт е дека годинава, Реал игра страшен фудбал, најдобар заедно со Баерн сезонава.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Па на некој начин и Реал беше у мизерија кога дојде Мурињо...

Две сезони без титула, шест сезони отпаѓање у осминафинале на ЛШ, многу собрани ѕвезди, недисциплина, измешани приоритети...

Точно е тоа дека од Реал се бара секогаш нешто повеќе... Но и Перез и фановите изгледа научија од грешките, од отпуштањето на Капело... И нив почна да ги засегааат резултатите а не играта со која е дојдено до нив, и трофеите.

Лани имаше свирежи на Бернабе, кога тимот водеше 2/3-0 по првото полувреме, и у второ дигаше рачна да одамрат играчите... Тотално идиотски потег од тие што свиреа, со оглед дека тој период Реал имаше наптревар на секои три дена и дека мораше да се здивне малку. Мислам дека и на почетокот на сезонава на еден наптревар, имаше нешто слично такво... но сето тоа се измени потоа, сега и публиката знае каква е ситауцијата, а и нема што повеќе да бара од тим кој го сруши рекордот на голови, од тим кој игра фантастичен фудбал за око, кој му носи резултати.

Мурињо не е глупав, знае дека неможе со Реал да игра како со Интер, но знае и дека неможе веднаш да наметне ултранапаѓачки стил и против посилните противници. Сето тоа го прави постепено, годинава успеа со пресингот, но за жал не успеа до крај со тоа. Дали поради заморот на играчите или поради друго, незнам... но факт е дека годинава, Реал игра страшен фудбал, најдобар заедно со Баерн сезонава.

Дефинитивно....И затоа мислам дека додека го најде тој баланс и таа хармонија треба време...Барем во ЛШ тоа најмногу доаѓа до израз...

Впрочем тоа е и најголем предизвик на Мурињо до сега...

Kajgana Shop

На врв Bottom