Верувам во...

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
What? :cautious:
Поконкретно од тоа што го цитираше од мене, нема.
Заради твоето размислување и го доби моето размислување.
Размислувањето што го кажувам е универзално, т.е. и за оние кои веруваат и за тие што неверуваат.
Без разлика дали сме верници, неверници, што и да сме, велам, ако се гледаме низ личносна перспектива сиве овие историски импликации(кои важат во сите општествени нивоа Вера, Наука, Култура...), се решаваат, а напротив со Умната, Интелектуална, Мисловна перспектива се иницираат и продлабочуваат.
Така да, не се чуствувај за прозван, ниту било кој, туку размислуваме како луѓе, Ок?(y)
--- надополнето: 26 април 2012 во 23:33 ---
What? :cautious:
Поконкретно од тоа што го цитираше од мене, нема.
Заради твоето размислување и го доби моето размислување.
Размислувањето што го кажувам е универзално, т.е. и за оние кои веруваат и за тие што неверуваат.
Без разлика дали сме верници, неверници, што и да сме, велам, ако се гледаме низ личносна перспектива сиве овие историски импликации(кои важат во сите општествени нивоа Вера, Наука, Култура...), се решаваат, а напротив со Умната, Интелектуална, Мисловна перспектива се иницираат и продлабочуваат.
Така да, не се чуствувај за прозван, ниту било кој, туку размислуваме како луѓе, Ок?(y)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Значи исто како она со пирамидата што ти поставив линк... :) поголемо знаење(Science) поголема вера(faith), и да, со здрав разум.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Значи исто како она со пирамидата што ти поставив линк... :) поголемо знаење(Science) поголема вера(faith), и да, со здрав разум.
Да го видов линкот, и тоа мислам дека спаѓа во вториот пристап, (човек=ум)?
А, да не мислиш дека е тоа решение - здрав разум? Ако можеш објасни.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Да го видов линкот, и тоа мислам дека спаѓа во вториот пристап, (човек=ум)?
А, да не мислиш дека е тоа решение - здрав разум? Ако можеш објасни.
Не можам да ти објаснам.
Не го познаваш научниот апарат и за џабе ќе кршам прсти и ќе барам математички формули за да се разбериме.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Не можам да ти објаснам.
Не го познаваш научниот апарат и за џабе ќе кршам прсти и ќе барам математички формули за да се разбериме.
Извини, дали ова(научен апарат=?) е привилегија само за ограничен, избран род?! Не си фер, јас нудам решение(може и не е), а ти потценувајќи ме, ме елиминира од Можноста. Дај нешто едноставно, please :cuc:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Извини, дали ова(научен апарат=?) е привилегија само за ограничен, избран род?! Не си фер, јас нудам решение(може и не е), а ти потценувајќи ме, ме елиминира од Можноста. Дај нешто едноставно, please :cuc:
Ете, на коленца... ова ме потсетува на едно: ХРИСТИЈАНИ!
Е не може. Заради едноставното се расипа умот на човекот. Се да е лесно, без мака. Каде бре така? (Ова имаше и рима што штима)!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
И уште еден христијанин кој што едвај чека да ми реплицира за нешто... осеќам во мојата лева града, тука кај срцевата чакра!

Верувам дека има добра реплика.

П.С. Имам чувство дека ме следат многу христијански секти по форумов. Јееееј.

П.П.С. Од ГРАНИТ се правени најдобрите обелисци и статуи на богови во Стариот Египет! Точно, божји камен ќе да е! (y) Тадаааам.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Ете, на коленца... ова ме потсетува на едно: ХРИСТИЈАНИ!
Е не може. Заради едноставното се расипа умот на човекот. Се да е лесно, без мака. Каде бре така? (Ова имаше и рима што штима)!
Пак ти христијани ?!
И тоа(едноставно) го реков за почеток, ме интересира.

П.С: многу си затворен, ми ја потврдуваш втората претпоставка.:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Пак ти христијани ?!
И тоа(едноставно) го реков за почеток, ме интересира.

П.С: многу си затворен, ми ја потврдуваш втората претпоставка.:)
Е што не си христијанин? :cautious:
Те навредува тоа што си христијанин?
Веруваш дека си посебен? Не веруваш дека си посебен? Веруваш во...?

С

Само Човек

Гостин
Нема појако да видиш како некој во немоќ вели, абе види не можам да објаснам, и да ти објаснуам нема да свати знаеш.Приказни за мали деца. Срамота за твоите 1500 мислења

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Е што не си христијанин? :cautious:
Те навредува тоа што си христијанин?
Веруваш дека си посебен? Не веруваш дека си посебен? Веруваш во...?
Не е тоа муабетот, но ако сакаш ќе збориме јас како Христијанин, а ти како :rolleyes:?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Нема појако да видиш како некој во немоќ вели, абе види не можам да објаснам, и да ти објаснуам нема да свати знаеш.Приказни за мали деца. Срамота за твоите 1500 мислења
Абе ептен немоќ, ептен срамота ме фати...
Види, целиот саде страм се сторив.
Абе иди бегај оди таму верувај не туку ми мисли многу многу.
Што мислиш зошто го кажав ова кое што е за мали деца? Ха?
--- надополнето: 27 април 2012 во 00:14 ---
Не е тоа муабетот, но ако сакаш ќе збориме јас како Христијанин, а ти како :rolleyes:?
Да збориме? Уууууу :) За верата и знаењето?
Не благодарам, ќе ме изнервираш а не си до мене за да те удрам со чаша кафе.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Е да, тоа го имам забележано многупати, посебно од луѓе кој се обидуваат во таа немоќ да ме убедат дека на дрвена арка долга 137 метри, собрало десет милиони животни, кој пловеле 150 дена.....и дека тие животни биле единствени преживеани од големиот потоп......во кој биле поплавени и сите растенија, а сепак и после 150 дена кога водата се повлекла, биле сеуште живи?!

Ај погоди што ми велат кога ќе им дадам формула за пресметување волумен? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom