Не не зборам јас тоа оружје да се употреби за да се крене војна, туку треба да се има бидејќи поради немањето оружје и наивноста на некои пацифисти Македонци, Албанците си земаат премногу за право, а кога ќе видат дека има имаме и ние оружје, и не сме голораки не би кревале толку врева.Воопшто зборам. Вооружени поедницни не се воен потенцијал. Тоа сакам да кажам. Треба организација, треба хиреарија. Треба некој да го поведе народот. Само да се вооружи народот, без никакво канализирање на таа сила и ќе се случи крвопролевање.
Зборам за било кој народ. Мора да се има кодекс. Впрочем контролата на вооружените поединци е и главен проблем кај Албанците.
Колку е добро, толку е и лошо. Замисли некој тежок афект имаш, те изнервира некој гадно или пак наркоман на криза, или па некого го отпуштиле од работа, а дома 2 деца му бараат јадење. И на крајот на краиштата немој да мислиш дека немаат Македонците оружје. По селата нема куќа без оружје. Само во урбано Скопје нема многу оружје според мене, додека околијата си е вооружена.Не не зборам јас тоа оружје да се употреби за да се крене војна, туку треба да се има бидејќи поради немањето оружје и наивноста на некои пацифисти Македонци, Албанците си земаат премногу за право, а кога ќе видат дека има имаме и ние оружје, и не сме голораки не би кревале толку врева.
Зборам после војната, меѓусебни престрелки што се случија од 2001 до сега. Имаше доста убиства интра-етнички.Албанците имаа воена хиерархија. Зборам дека УЧК имаше бригади, која секоја имаше свој командант, заменик командант, извиднички групи, јатаци за логистика, специјални групи за пренос на оружје, муниција и воена опрема од Албанија, минофрлачки тим, со еден збор имаа воена структура. Секоја бригада беше распоредена на таа територија каде и беше наредено од воениот штаб во Шипковица.
Јас поназад одговорив за мене, да бев толку тенок на живци до сега неколку пати ќе сум настрадал од нож или јас би го пратил некој во болница. Јас не се тепам, зашто за мене е тоа глупа работа, туку секогаш сум решавал на мирен начин некој проблем, без оружје или некое орудие. Избегавам тепачки и пробувам да ги одбегнувам, а сега ако некој си го бара нормално ќе се степам. Јас ако би имал оружје не би се силел со него или да се правам мафијаш на некој. За мене тоа е примитивизам. Јас сум голем љубител на огнено оружје, му се допаѓало на некој тоа или не или некој ме нарече психопат или будала, како може да сакаш оружје (посебно некој од пацифистиве на форумов), мене ич не ми гајле. Јас за оружје и слични работи поврзани со оружје, војска, воена опрема, зборам само со луѓе кои ги интересира тоа. А за тие што не сакаат да зборат за тоа, не ни спомнувам пред нив.Колку е добро, толку е и лошо. Замисли некој тежок афект имаш, те изнервира некој гадно или пак наркоман на криза, или па некого го отпуштиле од работа, а дома 2 деца му бараат јадење. И на крајот на краиштата немој да мислиш дека немаат Македонците оружје. По селата нема куќа без оружје. Само во урбано Скопје нема многу оружје според мене, додека околијата си е вооружена.
Тоа се обични бандити и квази мафијаши.Зборам после војната, меѓусебни престрелки што се случија од 2001 до сега. Имаше доста убиства интра-етнички.
Кога ќе ги видиш случувањата и не забегавме од темата многу. Ѕвечка оружјето околу нас насекаде. Само да кажам дека не си помислив на тебе дека би напраил беља, туку зборев воопшто. И толку.Јас поназад одговорив за мене, да бев толку тенок на живци до сега неколку пати ќе сум настрадал од нож или јас би го пратил некој во болница. Јас не се тепам, зашто за мене е тоа глупа работа, туку секогаш сум решавал на мирен начин некој проблем, без оружје или некое орудие. Избегавам тепачки и ги одбегнувам, а сега ако некој си го бара нормално ќе се степам. Јас ако би имал оружје не би се силел со него или да се правам мафијаш на некој. За мене тоа е примитивизам. Јас сум голем љубител на огнено оружје, му се допаѓало на некој тоа или не или некој ме нарече психопат или будала, како може да сакаш оружје (посебно некој од пацифистиве на форумов), мене ич не ми гајле. Јас за оружје и слични работи поврзани со оружје, војска, воена опрема, зборам само со луѓе кои ги интересира тоа. А за тие што не сакаат да зборат за тоа, не ни спомнувам пред нив.
Но многу забегавме од темава.
Dobro sto donese i komentari od Albanci (preveden na Makedonski jazik ) deka kolku pati pisuvavme nie Albancite deka tie "ANA ,i "AQOEIENDIOR" ne se nisto drugo osven internet ratnici sto na nieden Albanec dosega ne im se poznati ,a bas zato i bevme ponizuvani u ovoj forum .Малку е глупав преводот ава се фаќа суштината дека се осудува таков ултиматум и за таква група првпат слушаат
Па мислам дела имаше поназад во темата постирани коментари од Албанци кои пишувале на интернет страници и слично кои си играат мајтап со овие AKTOSH, и им служат за потсмев.Dobro sto donese i komentari od Albanci (preveden na Makedonski jazik ) deka kolku pati pisuvavme nie Albancite deka tie "ANA ,i "AQOEIENDIOR" ne se nisto drugo osven internet ratnici sto na nieden Albanec dosega ne im se poznati ,a bas zato i bevme ponizuvani u ovoj forum .
A povekemina mislat deka se ne-Albanci .
http://shqipmedia.com/portal/me-propozim-te-bdi-se-llazar-elenovski-ambasador-ne-belgjike/Dobro sto donese i komentari od Albanci (preveden na Makedonski jazik ) deka kolku pati pisuvavme nie Albancite deka tie "ANA ,i "AQOEIENDIOR" ne se nisto drugo osven internet ratnici sto na nieden Albanec dosega ne im se poznati ,a bas zato i bevme ponizuvani u ovoj forum .
Генти, немој да мислиш дека вие Албанците не сте манипулирани од вашите. Кај вас компактноста на населението кога е во прашање наоѓање кривец меѓу Каурите, ве прави најманипулиран народ на Балканот. Не е ни чудо што кај вас се шират тези дека АНА и тие другите се Каури. Но реалноста кажува нешто друго. Додека беа само тепачките некако луѓето си викаа ајде, ќе помине и веднеа глава. Но сега се прелеа чашата. На вас е сега дали ќе одите понатаму или ќе се приберете.Dobro sto donese i komentari od Albanci (preveden na Makedonski jazik ) deka kolku pati pisuvavme nie Albancite deka tie "ANA ,i "AQOEIENDIOR" ne se nisto drugo osven internet ratnici sto na nieden Albanec dosega ne im se poznati ,a bas zato i bevme ponizuvani u ovoj forum .
Ova "AKTOSH" se pojavi koga 5-mina mladi gi ubijaa pred nekolku dena , porano nema nikoj slusnato za ovie ..Па мислам дела имаше поназад во темата постирани коментари од Албанци кои пишувале на интернет страници и слично кои си играат мајтап со овие AKTOSH, и им служат за потсмев.
Ova e tocno sto si napisal , samo ne raberam zasto decava , vo ovoj slucaj "balistite "gi mesate u politika ?Генти, немој да мислиш дека вие Албанците не сте манипулирани од вашите. Кај вас компактноста на населението кога е во прашање наоѓање кривец меѓу Каурите, ве прави најманипулиран народ на Балканот. Не е ни чудо што кај вас се шират тези дека АНА и тие другите се Каури. Но реалноста кажува нешто друго. Додека беа само тепачките некако луѓето си викаа ајде, ќе помине и веднеа глава. Но сега се прелеа чашата. На вас е сега дали ќе одите понатаму или ќе се приберете.
Балистите си продолжија стара песна. Пак има провокации уште гробовите не им се оладија на децата. Тука на форумот се збори дека сме ви окупирале територија, ако се вратиш неколу страни наназад. Значи не е баш све измислено. Некој од вашите го турка тоа. Невзат излезе со име и презиме за Илирида, и во Тирана и во Тетово. Невзат е оснивач на првата партија на Албанците во независна Македонија која беше во коалиција со власта неколку години. Не е било кој. Не видовме осуда од ваш политичар.
Кај нас кога Љубчо излезе со теорија за поделба на територии и население (што е најекстремен излет на Македонски политичар) тоа значеше за него крај на кариерата. Значи не е до нас проблемот. Ние имаме желба, имаме трпение, имаме толеранција. Вие влегувате веќе во фаза отворено да барате територија од РМ. Ваш политичар бара отворено поделба на РМ. Тоа не е соживот, тоа е повик на војна.
Значи не им служат за потсмев туку ги подржуваат или.............?"и им служат за потсмев"
Moguce ...
Ova "AKTOSH" se pojavi koga 5-mina mladi gi ubijaa pred nekolku dena , porano nema nikoj slusnato za ovie ..
"и им служат за потсмев"
Moguce ...
--- надополнето: 27 април 2012 во 00:14 ---
Ova e tocno sto si napisal , samo ne razberam zasto decava , vo ovoj slucaj "balistite "gi mesate u politika ?
Ako gleame realno , mislam navivacki , pa kolku i kakvi povici od strana na makedonskite klubovi u MK slusavme ?
Да не ја спомнеа Грција во ултиматумот можеби ќе помислев дека се сериозни, но сепак има веројатност во Македонија некој да се повика на таа "Интернет Армија", ќе разбереме за неколку денаOva "AKTOSH" se pojavi koga 5-mina mladi gi ubijaa pred nekolku dena , porano nema nikoj slusnato za ovie ..
"и им служат за потсмев"
Moguce ...
Neznam decko , jas rekov deka ovie grupi ne gi znaat Albancite uste toj den , prelistaj gi stranicite .. Sekoj go pisuva toa sto go misli , negovo pravo e toa tuku jas ti velam deka ovie grupi sto gi vidovme u internet ovie denovi , se = 0 ,mislam ako se Albanci sto sumnjam .Значи не им служат за потсмев туку ги подржуваат или.............?
I ne samo "Grcija" , tuku i SrbijaДа не ја спомнеа Грција во ултиматумот можеби ќе помислев дека се сериозни, но сепак има веројатност во Македонија некој да се повика на таа "Интернет Армија", ќе разбереме за неколку дена