Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
Член од
21 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
58
Секогаш кога се внесуваат бројки во нешто IT SEEMS LEGIT, а што тие бројки означуваат тоа е друго прашање?
--- надополнето: 26 април 2012 во 17:37 ---

А зошто го викаат потсвесно? Ти значи имаш можност да влезеш во твојата потсвест тоа веќе станува свест? :)

Nemoj da go glumis Frojd. Potsvesta jasno dava znaci, makar i minimalni dali nesto te privlekuva ili ne. Ako e taka kako sto tvrdis, kako togas gi pravele ispituvanjata deka 90 i nesto % od zenite sakaat da bidat siluvani? Im vlagale vo potsvesta?

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Секогаш кога се внесуваат бројки во нешто IT SEEMS LEGIT, а што тие бројки означуваат тоа е друго прашање?
Мислам дека на повеќе од јасен начин ти кажав зошто бројките би биле веродостојни и што означуваат и зашто означуваат, а тоа што ти не си запознаен и не сакаш да го сфатиш и прифатиш самиот начин на кој се прибирани податоците и семинауки муабет е твоја работа. И како што ти стоиш на тоа дека кутрите мажи немаат што да прават кога некоја жена ќе ги испровоцира и после ќе каже НЕ, освен да не го испочитува нејзиното право и ја силува, јас стојам на тоа дека потајно, непотајно и секако, грото од жените не сакаат да бидат силувани. Точка и доста со статистикиве.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Nemoj da go glumis Frojd. Potsvesta jasno dava znaci, makar i minimalni dali nesto te privlekuva ili ne. Ako e taka kako sto tvrdis, kako togas gi pravele ispituvanjata deka 90 i nesto % od zenite sakaat da bidat siluvani? Im vlagale vo potsvesta?
Добро ај кажи ми ти конкретно на кои знаци налета и како тоа знаеш дека потсвесно несакаш да бидеш силувана? :vozbud:

Член од
21 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
58
Добро ај кажи ми ти конкретно на кои знаци налета и како тоа знаеш дека потсвесно несакаш да бидеш силувана? :vozbud:

Ne se dokazuva deka nesto ne sakas, tuku deka sakas...Isto kako vo sudnica. Ne se dokazuva nevinost, tuku krivicata.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.533
Потсвеста комуницира преку симболи (во сонот) и преку нагони (во јавето) со свеста кои ни "господ" не може да ги протумачи. Ако свесното случајно (а тоа е можно со халуциногени до некаде) продре во несвесното лесно може да полудиш затоа што тоа што ќе го видиш може да биде тотално спротивно од тоа што мислиш дека го знаеш, го сакаш или си.
Одтаму приказната, митот за Медуза дека ако ја погледнеш ќе се скамениш, па единствен начин е преку огледало...
Дека жените несвесно сакаат да бидат силувани е чиста теоретска претпоставка...

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Мислам дека на повеќе од јасен начин ти кажав зошто бројките би биле веродостојни и што означуваат и зашто означуваат, а тоа што ти не си запознаен и не сакаш да го сфатиш и прифатиш самиот начин на кој се прибирани податоците и семинауки муабет е твоја работа. И како што ти стоиш на тоа дека кутрите мажи немаат што да прават кога некоја жена ќе ги испровоцира и после ќе каже НЕ, освен да не го испочитува нејзиното право и ја силува, јас стојам на тоа дека потајно, непотајно и секако, грото од жените не сакаат да бидат силувани. Точка и доста со статистикиве.
Добро бе зарем сеуште неразбра дека сум запознает со психометрија и дека имам направено преку 10 такви истражувања? Го сфаќам добро начинот на кој се собираат податоците но не го прифаќам едноставно во овој случај не е точен! Проблемот е што ти неразбираш!
--- надополнето: 26 април 2012 во 17:47 ---
Ne se dokazuva deka nesto ne sakas, tuku deka sakas...Isto kako vo sudnica. Ne se dokazuva nevinost, tuku krivicata.
Уште еднаш знаците? Ако не ќути!

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Добро бе зарем сеуште неразбра дека сум запознает со психометрија и дека имам направено преку 10 такви истражувања? Го сфаќам добро начинот на кој се собираат податоците но не го прифаќам едноставно во овој случај не е точен! Проблемот е што ти неразбираш!
Тешко за тие за кои си ги правел истражувањата, пошто би требало да правиш разлика меѓу субјективното и објективното. Ти субјективно, врз основа на практиката твоја, одбиваш да прифатиш дека постојат жени кои не сакаат да бидат силувани. Јасно ми е дека теорија и практика се два различни светови, ама заклучоков твој тапа ти е. И олабај ме аман, мисли си дека сакаат да бидат силувани слободно, ама не соли памет на женски кои кажуваат дека не си во право.

Член од
21 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
58
--- надополнето: 26 април 2012 во 17:47 ---

Уште еднаш знаците? Ако не ќути!

Tipicen primerok na maz, koj ne saka da bide ignoriran, i vo vtor plan. A cesto e...Ne se zboruva taka na eden forum koj vazi za civiliziran.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Тешко за тие за кои си ги правел истражувањата, пошто би требало да правиш разлика меѓу субјективното и објективното. Ти субјективно, врз основа на практиката твоја, одбиваш да прифатиш дека постојат жени кои не сакаат да бидат силувани. Јасно ми е дека теорија и практика се два различни светови, ама заклучоков твој тапа ти е. И олабај ме аман, мисли си дека сакаат да бидат силувани слободно, ама не соли памет на женски кои кажуваат дека не си во право.
А зошто ти несакаш да бидеш силувана?

Член од
21 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
58

Dodeka ne vidi anketa na koja e istrazeno deka 100% od zenite sakaat da bidat siluvani, nema da se smiri.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.533
Плус многу тешко е да се докаже дали жените уживале/уживаат (доколку уживале/уживаат) во силувањето затоа што никоја нема да признае ни пред себе си ни пред "господ" дека се случило задоволство во одереден момент...

Kajgana Shop

На врв Bottom