И јас сум за протести.Само лошо е што организаторот на протестот е одговорен за целата група а никој не гарантира дека ќе биде мирен протест сепак тоа е маса на луѓе и тешко е да се контролира и затоа незнам кој ќе се согласи на тоа.
Бидејки очигледно е дека Вмро и Сдсм реагираат само на протести, конечен исход би бил протест. Кој не е за протести? На минатиот протест се дереа некој, НЕ КРШЕТЕ, МАКЕДОНЦИ СЕ ТИЕ. Па ние проблемот си го имаме од Македонците, шиптaрите нема да урлаат толку многу ако немаат подршка од Македонците. За ниедно национално прашање немаме одговор од Македонците. Многу ке размислам дали пак ке гласам за Вмро наредните избори, утре да има не би гласал за нив, а за Сдсм не ни размислувам.
А што викаш за организирањево на протести, тука си во право, многу ке наебе организаторот овој пат, освен ако организацијата не биде спонтана во повеке градови во државава. И јавно да се каже револтот. Ама ај оди намоли го татко ми да испадне на протест, те молам. И не е само тој таков.
Изјавата на Гоца дека протестите го успоруваат откривањето на убијците. Абе ајде, во Гостивар 10.000 народ не успоруваше ништо, а? Во Струга стотици улави кога симињаа и палеа МКД знамиња ништо не успоруваа тие, а? Тогаш немаа ли случаи со запалени цркви и претепани деца за решавање? Или само 200-300 деца македонци можат да успорат истрага? Ма немој не ме јеби бре!
Некој ке рече, види ги, се палат на протести. НЕ, не се палиме за протести и анархизам. Туку само тоа е начинот Владава наша да реагира!!!!!!! Мора нешто да се докрши, за да биде поправено. А кај нас многу работи се за поправање.
Пред некој ден во една кафана слушнав муабет од 5-6 македонци, така поднапиени.
Цитирам: "После одиме дома, зимаме лопатите и ке претепаме првиот албанец што ке го најдеме."
Верувајте, кога тогаш, макар и поднапиени, некој наш ке утепа шиптaр. Вајда уште тоа фали.