Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Можеби се наши и се кријат во Македонија да видиме

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Можеби се наши и се кријат во Македонија да видиме
И да не се овдешни, морале да добијат овде логистика.Ако биле странци сигурно не го одбрале случајно езерото, некој им кажал кај е најдобро за незабележано да заминат и доволно касно да бидат приметени жртвите.

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
И да не се овдешни, морале да добијат овде логистика.Ако биле странци сигурно не го одбрале случајно езерото, некој им кажал кај е најдобро за незабележано да заминат и доволно касно да бидат приметени жртвите.
Okej но сепак не е исклучено да се наши бидејќи лесно може да се види на граница кои луѓе излегле од Македонија во тој период и после тоа.

Мислам дека се тука ,уверен сум во тоа

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Okej но сепак не е исклучено да се наши бидејќи лесно може да се види на граница кои луѓе излегле од Македонија во тој период и после тоа.

Мислам дека се тука ,уверен сум во тоа
Дел се сигурно овдешни, а можно е и цела група да е од тука.Особено според моите 'слушнав' моменти, ама ај да не ја ширам со такви муабети.Мене ми е чудно едно нешто, премногу е очигледно колата да е наместена кај Блаце, можно да сакале овдешните да наведат на погрешни траги.Исто симптоматично е дека колата е пронајдена на скоро исто место со таа користена за грабежот на ПроКредит Банка.Не знам дали се тие фаци фатени, ако се, ништо страшно и нив да ги протресат малку.

А ако се странци сигурно не користеле легален граничен премин.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Дел се сигурно овдешни, а можно е и цела група да е од тука.Особено според моите 'слушнав' моменти, ама ај да не ја ширам со такви муабети.Мене ми е чудно едно нешто, премногу е очигледно колата да е наместена кај Блаце, можно да сакале овдешните да наведат на погрешни траги.Исто симптоматично е дека колата е пронајдена на скоро исто место со таа користена за грабежот на ПроКредит Банка.Не знам дали се тие фаци фатени, ако се, ништо страшно и нив да ги протресат малку.
Не се фатени...

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475

А ако се странци сигурно не користеле легален граничен премин.
Тоа е само финта со колата колку да се направи фама.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Него една работа ме мучи, доколку целта била меѓуетнички тензии а гледаме дека нема, дури може да се рече дека случајов постигна контраефект. Дали повторно ќе се обидат за да си ја остварат целта.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не се фатени...
Наводно се.Пола/пола.Двајца се во бегство.Само и овде чудно, бизнисмен би ограбувал банка за 50.000, а 5 милиони нудел кауција...
Некоја + информација?!
Во секој случај овие двајца можат да ги потресат малку, можда ќе испаднат некакви ситници...
По осум години затвор за обвинетите за грабежот на Прокредит

Во судницата беа само двајца од обвинетите..​

Осум години затвор за првообвинетиот Флорим Малоку, исто толку за Авдиљ Тахири и Идриз Рустеми, и пет години за Бислим Тахири, за грабежот на Прокредит банка што се случи пред 10 месеци во центарот на Скопје. Пресудата ја слушнаа само двајца обвинети - косовскиот милионер Малоку и скопјанецот Бислим Тахири, додека Авдиљ Тахири и Идриз Рустеми се во бегство.. Малоку понудил 5 милиони евра за да се брани од слобода до правосилноста на пресудата, но судот го одбил...
Малоку и Тахири за време на судскиот процес кој се водеше од одделот за организиран криминал, тврдеа дека полицијата направила грешка и дека не се виновни. Малоку наброја имот, фабрики, згради и скапи возила кои ги поседува за да му укаже на судот дека не би ограбувал банка за како што рече, „само 50 илјади евра“ колку што е пленот од грабежот.
Според обвинението, во групата која го изведе спектакуларниот грабеж имало и други разбојници, но останаа непознати за полицијата и за истрагата..​
11.02.2010, 12:39

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Познат ДНК профилот, но не и убијците

На полицијата и е познат ДНК профилот на убијците кои го извршија петкратното убиство кај Железарското езеро, но се уште нема осомничени.
Според експертите доколку ДНК профилот добиен од доказите не се совпадне со оној од пронајдениот автомобил, тогаш ќе биде потребна помош од странски датотеки.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ќе собереш све можно од селава и градов, ќе работите дваес четири / седум и ќе се совпадне со некој. Идете до крај бе, вака никад нема да се совпадне ако чекаат.

М

Мартин`

Гостин
По осум години затвор за обвинетите за грабежот на Прокредит
Да не се одмаздуваат поради тоа што го осудиле овој Малоку ? и намерно колата да ја оставиле на исто место со цел да пратат порака за што се убиствава преку тој знак до МВР и општо Македонија, инаку милионер а да ограбува за 50.000 евра ? :eek:

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Да не се одмаздуваат поради тоа што го осудиле овој Малоку ? и намерно колата да ја оставиле на исто место со цел да пратат порака за што се убиствава преку тој знак до МВР и општо Македонија, инаку милионер а да ограбува за 50.000 евра ? :eek:
Aма интересно како ги спечалил тие милиони.Бивши косовски полицаец, член на ОВК, соработник на германската тајна служба БНД и наводно на УДБА (логично, татко му бил исто српски цајкан на Косово, па после и синот...).На судењето се зборувало дека ДНК на Флорим Малоку е подметната во возилото, шо би отворило уште две прашања:
- Како нашле ДНК на странски државјанин, ако таа не е во нашиот регистар, како шо слушаме после петкратното убиство?
- Дали типот по некаква случајност имал македонски исправи, па така му нашле/подметнале ДНК?

Неговото судење можно е да е местено поради причина шо истата таа БНД после водела истрага против него, Чеку, Харадинај кланот и слични за нивните бизниси.Најверојатно им откажал послушност после некој период, па во соработка со нашиве безбедносно-криминални служби му го средиле ова, Германците мирни - нашите поголем терен за работа.
Ако мислиш на некаква одмазда поради ова, па да им натоварат на безбедносните служби неспособност...некако тешко веројатно е, ама се е отворено, овде освен шпекулации ништо јавни корисно од МВР немаме.
Интересно е и дека овие носеле полициски панцири во грабежот, а претпоставки имаше и за Смилковци случајот дека убијците носеле полициски униформи, значи не е тешко да набават.Само ни тогаш не се најде евентуална полициска логистика.

Член од
15 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
61
Интересна случка како е фатен главниот од ПРОКРЕДИТ банка бидејќи избегале сите на Косово, дали знае некој или јас да ја прераскажам.

Kajgana Shop

На врв Bottom