ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Постари колеги да ве прашам,дали порано ставаа колоквиуми буквално еден после друг ден ? И дали некогаш имаат студенти побарано преместување зашто е збиен распоредот ?:)

Лошо ако е од 5ти , затоа што од апсолвентска се враќа на 1ви јуни :confused: А за есеите, кпп ќе се падне некој од поднесоците што ги има во копирница со тоа што ќе биде дадена фактичката состојба . гпп ќе падне една од трите тужби, значи дома си пишуваш пример за секоја од нив и ти се паѓа една , значи нема да има дадено фактичка состојба.. а тп ке објави неделава 5 случаи и еден од нив ќе се падне на есеј .. кпп ми изгледа така по сложено затоа што има повеќе поднесоци инаку не ништо сложено :)

http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=1478&mid=621&tabId=1&tabindex=0

Колоквиумите од 3 година ќе бидат у јуни:vozbud:

Граѓанско полагаме на 18 мај а ГПП поправен е на 21 јуни ТОП !!:)

Ние од политички 3та година, ќе се преселиме на правен тие денови. Пак збиен распоред, каде што за 1 недела 5 испити ќе полагаме. Срциња се.

http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=1478&mid=621&tabId=1&tabindex=0

Колоквиумите од 3 година ќе бидат у јули:vozbud:

Граѓанско полагаме на 18 мај а ГПП поправен е на 21 јуни ТОП !!:)

Даа баш сега го видов .. значи да си ги повлечам парите од апсолвентската :place:

А да не праша дали усно или писмено ќе се полага??

Даа баш сега го видов .. значи да си ги повлечам парите од апсолвентската :place:

А да не праша дали усно или писмено ќе се полага??

Појма неам како ке се полага сеедно ми е...
Инаку ако се полага по ново треба да се учи и од Практикум

Појма неам како ке се полага сеедно ми е...
Инаку ако се полага по ново треба да се учи и од Практикум

Па и претходно се учеше од практикум за испит, јас ги имам старите книги оваа тина ми рече дека може и од нив , се надевам нема да ме зафркне ..
--- надополнето: 24 април 2012 во 00:27 ---
Родна нов декан....рррррр:notworthy:

Озбилно ?

Па и претходно се учеше од практикум за испит, јас ги имам старите книги оваа тина ми рече дека може и од нив , се надевам нема да ме зафркне ..

Да де, помешав со Стварно. Стварно не се учеше од практикум за испит:)

ај да се буниме за распоредот:eek:

Општ дел граѓанско право треба ли да се учи за посебна правна способност?

Општ дел граѓанско право треба ли да се учи за посебна правна способност?
Ne, kolku sto razbrav jas toa e samo za onie na master... Proveri go silabusot, tamu tocno pisuva od koja do koja strana ne treba...

А кој датум ќе биде есејот по општ дел на граѓанско право ??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom