♛ Монте Карло 2012 (Rolex Masters) ♛

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам оти али овој Симон ИЧ го нејќам. Се надевам Рафа утре ќе го смачка...

Како тргнало на Ноле лошо му се пишува со ваков тек на игра.
--- надополнето: 21 април 2012 во 16:08 ---
Отиде и Бердих:)

VamosRafa_2.jpg

Не бев во можност да пишам вчера...

Пост посветен на Мареј.:facepalm:
п.с Би требало Рафа да го смачка.

Aко помине Рафа во финале, не гледам утре Новак како би можел да го спречи, денеска кај ветерот му еба мамата на играта, па и кај него се осеќаше некоја нервоза, после долго време го акна рекетот од земја.
Како и да е 500+ поени има во контото, сеа ќе се бори за уште 500 и да ја зголеми разликата во однос на Рафа.
Шансите според мене се 60-40 за Рафа, можеби и поголеми :)
--- надополнето: 21 април 2012 во 18:33 ---
Задоволни сте од играта на Надал?
Јас искрено не, незнам утре како ќе одигра, ама денеска имаше мноогу голема среќа во освојувањето на поените, башка и Симон многу чисти шанси не искористи, ама тоа е разликата од тенисерите во самиот врв и овие како Симон, кој тешко некогаш да достигнат до Топ 5.
После тие не искористени 2 брејк шанси, од кој на втората требаше само да смечува, знаев дека отиде мечот у курац за него и тешко дека нешто повеќе ќе направеше.

Утре ќе бидат фокусирани и двајцата тенисери поеднакво на мечот, осцилации се видливи и кај двајцата, но финале е..

Задоволни сте од играта на Надал?
Јас искрено не, незнам утре како ќе одигра, ама денеска имаше мноогу голема среќа во освојувањето на поените, башка и Симон многу чисти шанси не искористи, ама тоа е разликата од тенисерите во самиот врв и овие како Симон, кој тешко некогаш да достигнат до Топ 5.
После тие не искористени 2 брејк шанси, од кој на втората требаше само да смечува, знаев дека отиде мечот у курац за него и тешко дека нешто повеќе ќе направеше.

Хммм, не знам оти така мислиш, јас мислам дека денеска Рафа наликуваше малку повеќе на оној Рафа од 2010, одколку на досегашните мечеви. Имаше среќа во неколку поени ама сепак...

Хммм, не знам оти така мислиш, јас мислам дека денеска Рафа наликуваше малку повеќе на оној Рафа од 2010, одколку на досегашните мечеви. Имаше среќа во неколку поени ама сепак...
Веруј да беше малце по стабилен Симон, немаше така лесно да помине Надал, да ги одиграше тие брејк топки како што треба, мечот немаше да биди завршен толку брзо.
Ама што е тука е, очекувано финале ќе гледаме утре, па подобро физички/психичкиот тенисер нека победи. За шансите се изјаснив погоре.
Тешка недела беше оваа за Новак.

И Новак и Рафа покажаа помалку од она што го можат. Само утре да не излезат вака разлабавени, дај да гледаме убав тенис. Уште од Аустралиа Опен не сме гледале убав меч.

И Новак и Рафа покажаа помалку од она што го можат. Само утре да не излезат вака разлабавени, дај да гледаме убав тенис. Уште од Аустралиа Опен не сме гледале убав меч.
Богами... Освен Иснер-Џокович добар меч досега немало.. На Мајами сите играчи влегоја разлабавени никаков беше турнирот за око... Овде исто така... Ветрот заебава, некни дождот исто, не баш квалитетен тенис.. Утре би требало да има нешто такво квалитетно.

Богами... Освен Иснер-Џокович добар меч досега немало.. На Мајами сите играчи влегоја разлабавени никаков беше турнирот за око... Овде исто така... Ветрот заебава, некни дождот исто, не баш квалитетен тенис.. Утре би требало да има нешто такво квалитетно.

Прееска се смеев кога Бердих се расправаше за условите на теренот со судијата, не знам дали им ја заслуша конверзацијата. Му вика на судијата, "ако не нареден пат да играме со шлемови?" И за тоа време здува ветер и црвеницата право во очи на судијата, па Бердих му вика: Ете гледаш како е.:pos:

Мастерсот во Мадрид ќе се одигра на невообичаена плава земја.

Ќе биде интересно да се види тоа :)

Иначе за играта на Рафа денеска, беше поагресивен во однос на минатите мечеви и можеби играше подобро но рано е да се зборува било што. Утре против Новак очекувам тежок меч. За сега само некои кладилници ги објавија коефициентите, еве ги :

odds.jpg

Ова е најдосадниот Монте Карло ever :tapp:.Финалево утре има шанса да го спаси турниров и ве молам Рафа и Новак направете го тоа пошто ништо не видов од тенис неделава.
До пред некоја година едвај ги чекав земјените турнири да дојдат, секој одигран поен беше the hot shot of the day/week, следниот уште подобар а тој после него два пати подобар.Сега во цела недела на една рака можам да ги избројам поените кои го одбележаа турниров.Уствари не сум ни сигурен дали имаше до сега некој таков поен кој ке го одбележи турниров.На Новак тој против Хасе можда ама и тоа е малце за еден ваков турнир.Бар во споредба со тоа што гледавме овде изминативе години.Каде отиде атрактивниот тенис на земјениве турнири кој сме навикнати да го гледаме?
Ај за Новак можеме да разбереме неделава, Надал ни лани ништо не покажа на земја, ама другиве сите тапа.Изгледа дека заврши ерата на специјалисти на земја, сите отидоа :(

На зелена земја имам гледано, ама во женска конкуренција(Чарлстон мислам дека беше, почеток на земјена сезона..), ова првпат ќе биди да гледам на оваква боја на земја, незнам, мене ќе ми е интересно да видам , е сеа тоа колку вештачко ќе изгледа ќе видиме за некое време.

На зелена земја имам гледано, ама во женска конкуренција(Чарлстон мислам дека беше, почеток на земјена сезона..), ова првпат ќе биди да гледам на оваква боја на земја, незнам, мене ќе ми е интересно да видам , е сеа тоа колку вештачко ќе изгледа ќе видиме за некое време.
Не да е нереално, ептен е нереално.. И како ќе ја прават земјата плава? Ќе ја фарбаат? Со самото фарбање мислам дека ќе добие на брзина и ќе биде побрза од обичната земја...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom