Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Јас сум женско и кога се облакам у штикли и мини сукњич го правам тоа за да си кренам самодоверба т.е. другарките да ми кажат „Уааау какви нозе имаш ти девојко не си нормална“ и 30% од машката популација да се сврти по мене додека одам по улица :)
Во кратки црти, да си кренам самодоверба, кога ми недостасува.
Sorry for being honest :)
Точно, убаво си кажа. Прво другарките да ти попаѓаат во несвест, потоа некоја не толку згодна како тебе да те погледне наопаку, а самото ,,гледање наопаку,, значи дека повеќе од 30 посто од мажите те гледаат ококорени :)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.939
Поени од реакции
12.525
Тоа ме потсеќа на муабетот меѓу муслиманката и христијанката.
Демек, дијамантите се најубави, па затоа се чуваат скриени во торбички..... hell yeah.
Епа таа умрено/патетична философија создава насилства...демек дијаманти...па торбички. Демек ќе поседуваме луѓе и нагони абе ајде....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Не ми е јасно зошто сите жени го негираат аргументот кога некој вели дека сите жени се дотеруваат за мажите т.е. поточно, да привлечат внимание од мажите.
А како ќе добијат внимание од мажите? Треба да бидат попривлечни од останатите, нели?
Во стадо овци, прво се гледа црната :)
--- надополнето: 21 април 2012 во 01:57 ---
Да бе а уште поубаво би било и ти малку со своја глава да мислиш а помалку да веруваш на тоа што читаш.....било матријархарт како не било :vozbud:
Никој не ти е крив што си бегал од часови по историја во основно.
Ама неедуцираноста не е одлика со која би требало да се пофалиш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Досадно ти е сега, и реши пак да ме јадиш? :) :P
Тој пост конкретно се однесуваше на тој што го цитирав, што почна кокошки, петли и арамии да кажува, па јас му вратив во ист контекст.
Не бе, се разбравме јас и ти.
Само низ различни наочари гледаме на нештата.
Ама дебилен е и примерот со христијанката и муслиманката.
Као, ај да се тешиме, не може нам нико ништа, јачи смо од судбине.
--- надополнето: 21 април 2012 во 01:59 ---
Што ако те силуваат и ете свршиш? :)
се случува ли тоа некад?
А како би го знаеле ние тоа?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.939
Поени од реакции
12.525
А како ќе добијат внимание од мажите? Треба да бидат попривлечни од останатите, нели?
Да, црната...и сите се љубоморни на црната, и затоа е отфрлена од стадото. Макар и да е силувана и отфрлена, таа секогаш ќе биде повеќе (збогатена со искуство) од останатите што живеат во шаблон...
--- надополнето: 21 април 2012 во 02:03 ---
Што ако те силуваат и ете свршиш? :)
се случува ли тоа некад?
Немој тоа во јавност. Се случило, ама демек не е нормално. Нека остане табу...сепак. Гледаш овде дека се зборува и за силување во брак ако не и се сакало на дотичната во моменатот...

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
А како би го знаеле ние тоа?
Онака ми текна безвезе ситуација нели, гарант ке се погледнат чудно силувачот и силуваната и после се. хахахахахаха :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
А зошто би имала доброволен секс со некого, ако не уживам во истиот? Па посебно со некој што би ми бил љубовник?
А ако би ти бил љубовник ако не уживаш во сексот?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Е добро де, знам.
Зошто би ти бил швалер, ако не уживаш во сексот со него?
Истото и јас го прашав :) Испадна дека членот само има потреба од секс :) И ептенски сме офтопик :)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
--- надополнето: 21 април 2012 во 01:57 ---

Никој не ти е крив што си бегал од часови по историја во основно.
Ама неедуцираноста не е одлика со која би требало да се пофалиш.
:facepalm: Колку само вистина има во историјата...никогаш нема да сфатам како само може некој да ги зима работите здраво за готово така пишувало и тоа е точно...жените владееле абе ајде...сигурно...исто како што сега владеат и ќе владеат во иднина...колку сакате може да се лажеме...барем тоа е лесно али еднаквоста се создава вештачки а таквата еднаквоста никогаш нема да постои во реалноста...можеби само во книгите од основно ;) а да и жените не се облекуваат поради мажите..чекај ова не го учевме по историја...се збунив сега..o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom