Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
Хм, сакаш да кажеш дека се носиш провокативна облека и потпетици од кои нозете те болат, само заради себе? Едно е да си фураш свој стил (фенси шмизла, рокерка, хипстерка итн) само зошто тебе ти се допаѓа таквиот начин на облекување а друго е минич, длабоко деколте и нападна шминка. За тоа ретко кој ќе ти поверува дека чисто ради себе го правиш.

Не дека тоа би оправдало евентуално силување (ни-ка-ко), него едноставно не ми се верува дека една девојка би се облекла така "само заради себе" а не да импресионира некој тип или ете да си билда его преку зјапањата и лигавењата на напалени мажи по рандом дискотеки...
Пак ќе повторам.
Не, никој не го прави надворешниот изглед ради сам себе. Надворешниот наш изглед треба да прати порака до околината. Затоа мене ми се смешни сите металци и остала ,,парк,, багра, смешна е нивната порака.
Но, жените МНОГУ ПОМАЛКУ се дотеруваат за мажите, а многу повеќе за другите жени.
И тоа не го прават свесно :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Уште една случка од животот.
Имам познаник многу голем кавалер, со манири едно друго и кани една девојка кај него на макијато.
А девојката ме среќава и ми вика: А бе тој твојот пријател ептен чуден! Да не е педер? Одам кај него, дотерана, намирисана, избањата, а тој пушта музика, прави кафе, дрн дрн, и на крај ме испрати до дома! Нити да ме залапа ништо! Ебати педерот ебати!

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Имам познаник многу голем кавалер, со манири едно друго и кани една девојка кај него на макијато.
А девојката ме среќава и ми вика: А бе тој твојот пријател ептен чуден! Да не е педер? Одам кај него, дотерана, намирисана, избањата, а тој пушта музика, прави кафе, дрн дрн, и на крај ме испрати до дома! Нити да ме залапа ништо! Ебати педерот ебати!
Девојката си има проблеми.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
Само на форумџииве им се дешава некоја нафрцкана дома да им отиде и да не сака :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Девојката си има проблеми.
Па јас мислам дека ова не е баш ретко (мислам на однесувањето на девојката). Е сега, ако и се нафрли, може ќе каже: Ебати манијакот!
Тоа, се разбира, зависи од тоа дали и се допаѓа дечкото или не.

Имаше една што лето-зима носеше мини и нон-стоп коментираше дека машките се манијаци оти ја гледале.

Се што сакам да кажам е дека не треба толку еднострано да се гледа на тоа. Ако мажот е искусен и здрав, кога ќе види дека кај жената нема, желба за секс, нема да настојува.
Ако почнале, ќе престане.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Па нормално дека така ќе изреагира. Се знае зошто се кани дома на кафе или зошто се оди кај некој дома на кафе (зборам каде дечкото и девојката би биле сами дома).
Самото значење „Дојди кај мене на кафе“ значи дојди да се муваме. Девојката си го спуштила „носот од небо“, се согласила на „кафето“, и откако отишла добила само макијато. Значи очигледно дека останала со повредено его, дека не е доволна за него и со помислата дека е „глупава“ бидејќи кафето и асоцира на секс...
Доколку сакаш со девојче да си направиш муабет се оди на неутрален терен (кафич, во парк со кафе од автомат :) и т.н)

п.с Ако се најдеш во таква ситуација каде дечкото не покажува видливи знаци дека сака парење, ти сама го превземаш првиот чекор за да му дадеш на знаење што сакаш. Доколку сепак не сака ти „даде“, значи навистина е педер :D

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Познат ви е муабетов: леле колку е јака, би ја ебел и би ја лежел (лежел - се мисли на затвор)?
Ова се кажува на шега ама многу лесно може да се претвори во реалност а сум го слушал во многу пати. Во секој маж се крие потенцијален силувач а во секоја жена потенцијален уживател, битно да се трудиш и надеваш да не дојде до крајности тое. Нема начин тоа да се спречи или лечи едноставно Е. Како што реков на кого не му се бендисува играта наречена Човек нека се исклучи од матриксот :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Па јас мислам дека ова не е баш ретко (мислам на однесувањето на девојката). Е сега, ако и се нафрли, може ќе каже: Ебати манијакот!
Тоа, се разбира, зависи од тоа дали и се допаѓа дечкото или не.

Имаше една што лето-зима носеше мини и нон-стоп коментираше дека машките се манијаци оти ја гледале.

Се што сакам да кажам е дека не треба толку еднострано да се гледа на тоа. Ако мажот е искусен и здрав, кога ќе види дека кај жената нема, желба за секс, нема да настојува.
Ако почнале, ќе престане.
Eпа ако има повеќе девојки што се однесуваат така, тогаш сите тие имаат проблеми.
Прилично едноставно е. Пошто, ако одиме по таа логика, тогаш ако девојка покани машко на кафе дома, и ништо не се случи меѓу нив, машкото треба исто да изреагира, односно да ја нарече лезбејка, само поради тоа што девојката го викнала дома како другар, а не за да се сексаат.

Глупости.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Каква врска има тоа што ме цитираш со тоа што го прашуваш?!

Прво јас никаде не сум изјавила дека се дотерувам ради мажите, којзнае ти од каде го извлече ова. Второ, сите жени се дотеруваат и ставаат детали заради себе, и ради другите жени. Многу од тие детали мажите воопшто и не ги приметуваат.
--- надополнето: 20 април 2012 во 17:48 ---

Облечена, расоблечена... секој со свои критериуми.
За Магде е пристојно ,онака како што ќе се појавиш пред шефот или татко ти,.
Јас мислам дека е тоа доста менлива граница.
По мене секое машко се дотерува за да привлече внимание на некоја девојка а секоја девојка се дотерува за да привлече внимание на некој дечко така да мислам дека не си во право.
Можеби хигиена си одржуваш ради себе, ама облеката поготово онаа што покажува поголем дел од телото е САМО ради привлекување на машки, секако доколку си стрејт, ако си лезбо, тоа е веќе друга приказна, или машките ако некој е педер од нив тоа е веке нешто друго.
Бидете малку реални, што криете толку, ти како девојка сакаш да изгледаш убаво згодно, ама не ради да си се свиѓаш самата на себе, туку на некој друг да му се засвиѓаш да почнеш да се дружиш, да се вљубиш и да водите љубов секој ден по три пати.
Исто так и ја, ја кога се дотерувам за во град, тоа дотерувањe го правам ради спротивниот пол, да привлечам убави погледи, да шармирам, и исто како и ти да пука огномет три пати во ден. Јас сам себе не сакам да си сум си привлечен, тоа уствари му доаѓа како да сум педер, ако сексуално си привлечен самиот себе си уствари посакуваш машко што го гледаш на огледалото, а тоа машко си ти самиот. :)
Ти ако се облакаш самата за себе ондак си лезбејка или, има ли некаков стручен назив за вљубените сами во себе освен називот нарцис?
Инаку силувањето по мене настанува поради недоволно љубов и недоволна отвореност и искажување на чувства према некоја личност што ни е привлечна.

N

Nessa Alcarin

Гостин
По мене секое машко се дотерува за да привлече внимание на некоја девојка а секоја девојка се дотерува за да привлече внимание на некој дечко така да мислам дека не си во право.
Можеби хигиена си одржуваш ради себе, ама облеката поготово онаа што покажува поголем дел од телото е САМО ради привлекување на машки, секако доколку си стрејт, ако си лезбо, тоа е веќе друга приказна, или машките ако некој е педер од нив тоа е веке нешто друго.
Бидете малку реални, што криете толку, ти како девојка сакаш да изгледаш убаво згодно, ама не ради да си се свиѓаш самата на себе, туку на некој друг да му се засвиѓаш да почнеш да се дружиш, да се вљубиш и да водите љубов секој ден по три пати.
Исто так и ја, ја кога се дотерувам за во град, тоа дотерувањe го правам ради спротивниот пол, да привлечам убави погледи, да шармирам, и исто како и ти да пука огномет три пати во ден. Јас сам себе не сакам да си сум си привлечен, тоа уствари му доаѓа како да сум педер, ако сексуално си привлечен самиот себе си уствари посакуваш машко што го гледаш на огледалото, а тоа машко си ти самиот. :)
Ти ако се облакаш самата за себе ондак си лезбејка или има ли некаков стручен назив за вљубените сами во себе освен називот нарцис.
Тоа би значело дека секоја девојка која е во озбилна врска треба да се облекува како баба, бидејќи веќе нема да има потреба да привлекува машки погледи. :confused:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Тоа би значело дека секоја девојка која е во озбилна врска треба да се облекува како баба, бидејќи веќе нема да има потреба да привлекува машки погледи. :confused:
Оти бе вака ги превртувате работиве. НЕ. Не треба како баба да се облекува, ама треба да се облекува пристојно кога во околината има други мажи. А „курвински“ можи да си се облекува пред дечкото со кој што е во озбилна врска, ради страст во врската.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Eпа ако има повеќе девојки што се однесуваат така, тогаш сите тие имаат проблеми.
Прилично едноставно е. Пошто, ако одиме по таа логика, тогаш ако девојка покани машко на кафе дома, и ништо не се случи меѓу нив, машкото треба исто да изреагира, односно да ја нарече лезбејка, само поради тоа што девојката го викнала дома како другар, а не за да се сексаат.

Глупости.
Тој не ја викна дома како другарка, туку како девојка.
Само што човекот смета дека сексот не е сЕ и дека треба малку подобро да се запознаат, едноставно да и се претстави, да се дружат малку.
Мислам дека девојката не е навикната на такви фини дечки, па и се виде немажествен човекот што не ја ни залапал.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Па дечко и што е тогаш, марсовец?
Таа привлечност треба да се одржува а ке се одржува ако двајцата продолжат да си искажуваат привлечност и љубов, со убава облека и надворешен изглед, но и со комуникација, разбирање и доза хумор.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
Ти ако се облакаш самата за себе ондак си лезбејка или, има ли некаков стручен назив за вљубените сами во себе освен називот нарцис?
Инаку силувањето по мене настанува поради недоволно љубов и недоволна отвореност и искажување на чувства према некоја личност што ни е привлечна.
Добро, за да цитираш некого, прво треба да прочиташ што кажал.
И убаво објаснив.
Жените на себе ставаат многу детали кои вие воопшто не ги приметувате.
Вие се курчите пред другите мажјаци со ,,аутото,, а жените воглавно врска немаат ,,шо е бе тоа толку посебно,,.

Тоа природно, жената се обидува да биде поубава од другите жени (да, за да биде забележана од мажите) но почесто жените меѓу себе повеќе се забележуваат ,,какви се,,, отколку мажите што забележуваат.

И никаде не реков дека некој ради сам себе се облекува (убаво или не). Туку ради пораката што сака да ја пренесе на својата околина (генерално, мажи, жени, родители, комшии.... итн).

Инаку, изгледа го разбравте делот ,,за другите жени,, како ,,да им се допадне на другите жени,,.

Не, жената не се обидува да им се допадне на другите жени, туку да создаде завист кај нив.
Истото го прават и мажите, према другите мажи :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Оти бе вака ги превртувате работиве. НЕ. Не треба како баба да се облекува, ама треба да се облекува пристојно кога во околината има други мажи. А „курвински“ можи да си се облекува пред дечкото со кој што е во озбилна врска, ради страст во врската.
Зошто?
И што е пристојно, здолниште под или над колената и колку сантиметри?
Не ги превртуваме работите, но самото тврдење дека девојките се облекуваат само за да изнудат машки погледи е погрешно.
Секоја девојка сака кога ќе се погледне во огледало да е задоволна од тоа што го гледа. Не поради другите поради себе, значи накрај се исплатила целата таа работа што си ја вложил да изгледаш убаво. Овде не се исклучува фактот дека понекогаш сакаме да не гледаат, тоа ни е доказ дека навистина изгледаме убаво, а со тоа сме поисполнети, расположени, радосни. :)
Кога ќе престанеме да ги гледаме луѓето по тоа што носат на телото и побитно ќе ни е што носат во „душата“, тогаш „курвинското“ облекување нема да ти изгледа курвинско туку нормално.

Kajgana Shop

На врв Bottom