Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Мислам дека и голем број на силувањата се продукт на нередовен секс. Редовниот секс е многу битна работа. До сега лично не ми се десило да напињам нити пак ми напињале. Едноставно ако си у врска со некој и го познаваш, една воздишка може да ти каже се.

Иначе за некои работи од набројаните, се согласувам. Имам слушнато другари кои коментирале дека некоја јака женска само поради тоа што е јака "си го бара".

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Не не.. јас сум многу passive aggressive. Да не навлегувам во детаљи, ќе треба цензура, а уметноста не се цензурира. :pipi:

Да тргнеме сарказам на страна, незнам како стигнавте до класифицирање на потребата за секс во редовна врска како силување. Демек со сите срања кои идаат со вас, ние обожаваме да се носиме со истите? Тоа ти е врска, компромис. Некад мора да се ебеш иако ти се несака. Нефер е животот.
Јас не се ебам кога не ми се сака.
Ти еби и кога не сакаш.
И ако сакам да ме ебеш ќе ме ебеш. Ич не ми е гајле што не сакаш.
Ќе те силувам :X3:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас не се ебам кога не ми се сака.
Ти еби и кога не сакаш.
И ако сакам да ме ебеш ќе ме ебеш. Ич не ми е гајле што не сакаш.
Ќе те силувам :X3:
Е ако де, тогаш те ебат, а ти си пасивен играч:P

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
N

Nessa Alcarin

Гостин
Да тргнеме сарказам на страна, незнам како стигнавте до класифицирање на потребата за секс во редовна врска како силување. Демек со сите срања кои идаат со вас, ние обожаваме да се носиме со истите? Тоа ти е врска, компромис. Некад мора да се ебеш иако ти се несака. Нефер е животот.
Се согласувам со тебе. Но постојат случаи (зборам за нефункционални врски), кога имаме насилен момак, кој без да ги почитува чуствата на девојката, сака да биде по негово. Мојата мазохистичка страна ја оправдува бруталноста во сексот, но брутално силување е далеку од согласен секс.
Едното НЕ!, со другото не, не, не .... се разликуваат.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Синтетички и органски лубриканти?
--- надополнето: 20 април 2012 во 16:33 ---

Анал?
Абе даде кај лубрикант ќе успееш да ставиш? Ја држиш со двете раце притисната на грб, а она мрда и сака да се ослободи... Ќе буташ свинско без коски, ете тоа ќе правиш.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе даде кај лубрикант ќе успееш да ставиш? Ја држиш со двете раце притисната на грб, а она мрда и сака да се ослободи... Ќе буташ свинско без коски, ете тоа ќе правиш.
Убао со пиша чоекот, ако си профи и лубрикант ќе и стаиш и лисици и ќе ја натераш после тоа да кажуе дека и се сакало:cool:
--- надополнето: 20 април 2012 во 16:42 ---
Мики оваа пумава може да ни излезе од некоја темна уличка и да не иссилува, така ми стои :confused:
Не е до толку опасна:P , не верувам дека со двајца ќе се справи.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Аха, значи според некој од членовите би требало комплетно да ја ограничиме слободата на изразување (било преку облека, говор, музика) и тоа се со цел да не случајно некој замери или не му се свиѓа што гледа или слуша, па да реши тука, на лице место да се предаде на сопствените недефинирани животински нагони.
Според мене, покорисно би било да се престане со ширење на небулози од типот „твоја одговорност е ако те силуваат“ и малце повеќе да се вежба на личната самоконтрола.
Силувањето е противзаконски акт и не може да се оправда со провокативна облека, флерт или пијанство.
Не знам зашто моите постови ги разбирате како: „Ако се шета провокативно она е крива што била силувана“
Во секој пост кажав дека не одобрувам силување.
Ако можеш да ставаш крема за заштита од сонце, кондом за заштита од сексуално преносливи болести и трудноча, ако можеш да се мачкаш со секакви креми за да не те касаат комарци, ако можеш да пиеш апчиња за да не настинеш, ЗОШТО да не можеш да си го заштитиш она што те прави најранлива како жена и да облечеш парталче плус?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не знам зашто моите постови ги разбирате како: „Ако се шета провокативно она е крива што била силувана“
Ако можеш да ставаш крема за заштита од сонце, кондом за заштита од сексуално преносливи болести и трудноча, ако можеш да се мачкаш со секакви креми за да не те касаат комарци, ако можеш да пиеш апчиња за да не настинеш, ЗОШТО да не можеш да си го заштитиш она што те прави најранлива како жена и да облечеш парталче плус?
Јас само би додал на твојов пост, дека секоја треба да знае каде и кога и вреди да го стави тоа парталче плус, и се разбира спротивното каде и кога да стави парталче минус.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Јас то 5 страни то го кажувам, ама инаето е голем...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Абе ќе си а врзеш, нема да одиш неспремен, јаже, лисици, помагала и алатки неоходни. нема фаќање уџум, мислам ако си про, ако не може да избега.:вонзем:
Убао со пиша чоекот, ако си профи и лубрикант ќе и стаиш и лисици и ќе ја натераш после тоа да кажуе дека и се сакало:cool:
--- надополнето: 20 април 2012 во 16:42 ---

Не е до толку опасна:P , не верувам дека со двајца ќе се справи.
Who knows.... :giggle:
--- надополнето: 20 април 2012 во 16:52 ---
Каде е границата за парталче плус?
--- надополнето: 20 април 2012 во 16:53 ---
Нормално дека не може, тебе прв ќе те фати, а јас ќе се растрчам да повикам помош :D
--- надополнето: 20 април 2012 во 16:46 ---

Ова може да се сведе на муабетот со деколтето"Се расоблекла, а и пречи да и зјапаат во цицките", скриј малку и помалку ќе манијачат по тебе.
Тоа е глупаво.
Ако ги извадам на мегдан, очекувам и да ги гледаат.
Ама гледање и допирање не е исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom