Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
За исхраната прочитај ја темата Храна за кучиња
А за вакцинацијата сврти неколку страни поназад во темава.

Коските не содржат хранливи материи, такада коските можеш да ги даваш само како десерт за кучето или за занимација да има нешто да си грицка.
Телешките коски се супер и слободно можеш да даваш телешки коски.
Само пилешки коски никогаш немој да му даваш на кучето бидејќи пилешките коски кога ги јаде кучето не се ронат туку се кршат на остри парчиња како стакло, и често се случува да им направат лом во организмот на кучињата.
Јас знам неколку кучиња што умреле од пилешки коски.
Да да на телешки мислев, сега забите го чешаат, а немам некои толку тврди играчки и се мислев да му дадам коска да ја глода.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Дали знаете дали (и каде) има огледувачница за булдози, или пак дали знае некој што продава булдог со педигре? За другар прашувам, сака да си земе булдог...
Колку што знам булдозите не се за почетници? Нешто дека биле ептен тврдоглави, иако не се високо енергетски кучиња, може некој нешто повеќе и за ова да пише? фала позз

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Дечки имам куче женско демек пинч - небитно, сеа вака има 3 мали стари 10 дена и проблемот е што денес се поремети и почна да оди како пијано и да паѓа и да се тресе (носот му е сув) а тоа не е добро. Му ставија 5 инекции и 2 инфузии ама пак исто и на ветеринар викаат нешто како му фали во коските или така нешто поима неам. Знае некој нешто?

L

Lu

Гостин
Дечки имам куче женско демек пинч - небитно, сеа вака има 3 мали стари 10 дена и проблемот е што денес се поремети и почна да оди како пијано и да паѓа и да се тресе (носот му е сув) а тоа не е добро. Му ставија 5 инекции и 2 инфузии ама пак исто и на ветеринар викаат нешто како му фали во коските или така нешто поима неам. Знае некој нешто?
Доколку нема подобрување, однеси го кучето на друг ветеринар ... слушни второ мислење.

Дали знаете дали (и каде) има огледувачница за булдози, или пак дали знае некој што продава булдог со педигре? За другар прашувам, сака да си земе булдог...
Колку што знам булдозите не се за почетници? Нешто дека биле ептен тврдоглави, иако не се високо енергетски кучиња, може некој нешто повеќе и за ова да пише? фала позз
Каков Булдог ?
Има повеќе видови на Булдози ... Француски, Англиски, Американски.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Female mammals – Vaccine of antigens (derived from purified Porcine zona pellucida) encapsulated in liposomes (cholesterol and lecithin) with an adjuvant, latest US patentRE37,224 (as of 2006-06-06), CA patent 2137263 (issued 1999-06-15). Product commercially known as SpayVac,[44] a single injection causes a treated female mammal to produce antibodies that bind to ZP3 on the surface of her ovum, blocking sperm from fertilizing it for periods from 22 months up to 7 years (depending on the animal[45][46]). This will not prevent the animal from going into heat (ovulating) and other than birth control, none of the above mentioned advantages or disadvantages apply.

Aj nekoj shto se razbira da kazhe poveke okolu ova?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
а се наоѓаат ли во македонија и колку пари се??
Се наоѓаат, има повеќе легла на булови, сами финтата е што ретко квалитетно кутре се гледа кај нас. Повеќето се увезени од Хрватска или Србија. Знам за одгледувачница вао Битола, а исто можеш и да провериш дали ги има и на купимиленик.цом.
Цената на квалитетно кутре ти е од 500-800 евра, а се испод овие цифри е... погоди што:вонзем:

I

IBIZA SOUND

Гостин
nekoj da mi kaze nesto protiv krlezi
sega mu e sezona na krlezite,i vcera mu izvadiv 2 na kuceto i sekako ocekuvam uste da zakace :)
vo zemjodelska apteka ima nesto kako sprej i se sprica kuceto ednas nedelno okolu 180den(toa e najeftino,inaku vo vet.bolnica se okolu 400 500den i mi kazaa nekolku vidovi)
inaku ova sto e od zemj.apteka e za povike vidovi bubacki i neznam dali ke bide efikasno

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
sega mu e sezona na krlezite,i vcera mu izvadiv 2 na kuceto i sekako ocekuvam uste da zakace :)
vo zemjodelska apteka ima nesto kako sprej i se sprica kuceto ednas nedelno okolu 180den(toa e najeftino,inaku vo vet.bolnica se okolu 400 500den i mi kazaa nekolku vidovi)
inaku ova sto e od zemj.apteka e za povike vidovi bubacki i neznam dali ke bide efikasno
Купи си Фронтлајн ампула,би требало да помогне :)

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
Royal Canin - Club CC (Adult) PRO
ја користел ли некој оваа храна ??? нека каже некое искуство

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Royal Canin - Club CC (Adult) PRO
ја користел ли некој оваа храна ??? нека каже некое искуство
Ниско калорична храна, прекрасна за подебели и понеактивни кучиња, како и стерилизирани и кастрирани.
Канин си е канин, а под нискокалорична мислам 20 посто протеини.
--- надополнето: 22 април 2012 во 12:25 ---
Ампула, никави спрејови. Тоа сигурно се некои отрови, и кај баш во земјоделска отиде... иди на ветеринар, имаш (ако сакаш поефтино да пројдеш) ланчиња, а ако ти се даваат 400 денари (што не мислам дека е некоја цифра во однос на заштитата што ја пружа) стај му ампула и месец и пол слободен си од буви и крлежи.

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
па мене кучето ми е прилично дебело во споредба со другите лабрадори и не се шета многу така да веројатно см ја погодил. ми беше чудно бидејки ја купив многу евтино а е ројал па затоа прашав

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
па мене кучето ми е прилично дебело во споредба со другите лабрадори и не се шета многу така да веројатно см ја погодил. ми беше чудно бидејки ја купив многу евтино а е ројал па затоа прашав
Од прилике 140 за килограм му доаѓа ако ги земаш на килограм, на вреќа повеќе ти се исплати. А реално, премногу зависи и од кај ја земаш:)

Kajgana Shop

На врв Bottom