Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Во Лиска.
А тебе јасно ти е дека нема сите исто ниво на самоконтрола? И дека животинскиот нагон понекогаш му преовладува, па ти ако сакаш цел живот воспитувај го?

Не знам шо не ти е јасно од ова шо го кажувам. Факти се едно, желби се друго. Ако сакаш да има помали шанси ќерка ти да биде силувана, прво треба незе да ја воспиташ. Кратко и јансно.
Мене лично, ако сакаш и гола излези ми, јас можам да се контролирам, ама факт е дека има луѓе што реагираат на разголено женско тело како вампири што реагираат на крв. Е ако сакаш да се заштитиш од нив, че си се потприбериш малку. Сега јасно е?
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:39 ---

Јас последен пат ко проверив не треба да има силувања, па еве како што гледаш има.
Затоа силувачите треба да се казнуваат построго и појавно.
Како што направија регистар на педофили за почеток, така нешто и за силувачите треба.
После ќе се преиспита секој напален, што повеќе му значи во животот.

А секако, во Македонија и треба погласно да викнат жениве, доста пасивни се. Немаме ние силна борба против машката доминација. Се со време ;)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Нека си бараат чаре за проблемот, јас нема да им го мислам.
Ама после и ти барај си чаре за траумите, ако излезиш вака и те силува некој. Јас нема да ти ја мислам. Знајш како вика? Тепанио тепан, ебаниот ебан...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
итоа како че му го мислиш, само работава е пред да се случи или после тоа, чаре има за него 6-7 години в затвор, а за тебе ?
Ама за тие години, скраја да е, сапунчето да му падне...
Полошо ќе помине од мене.
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:50 ---
џабе се пак че ти речи дека треба мажите да се контролира
Па кој друг треба да се контролира?
На пример, јас гледам дечко и девојка, ама ептен сум напалена на дечкото.
Они седат заедно, а ја идам и го залапувам онака, од убаина.

Кој треба да се контролира, јас или тој?!

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Ама за тие години, скраја да е, сапунчето да му падне...
Полошо ќе помине од мене.
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:50 ---

Па кој друг треба да се контролира?
На пример, јас гледам дечко и девојка, ама ептен сум напалена на дечкото.
Они седат заедно, а ја идам и го залапувам онака, од убаина.

Кој треба да се контролира, јас или тој?!
силувај го бе :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
итоа како че му го мислиш, само работава е пред да се случи или после тоа, чаре има за него 6-7 години в затвор, а за тебе ?
Поентата е дека нема оправдано силување, без разлика како е девојката облечена и колку некој манијак ја посакува. Практиката покажува дека однесувањето или облеката на жените има мало влијание на крајниот исход. Значи НЕ е до нас, до изопачениот ум е. Човек од збор се разбира, животно не.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
да но тоа правило има исклучок некои сакаат случаен секс и кога нема да сакаат после ќе им се уарни иако од прво као нејќела ама после коа ќе ја фати убаво кога ќе ја стегне заузда за косата држејќи ја, постои примери како баш им се уарнило иако од прва не и се свиџал.
Се надевам не ти е од филмови за возрасни изведено ,,мислењево,,.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Затоа силувачите треба да се казнуваат построго и појавно.
Како што направија регистар на педофили за почеток, така нешто и за силувачите треба.
После ќе се преиспита секој напален, што повеќе му значи во животот.

А секако, во Македонија и треба погласно да викнат жениве, доста пасивни се. Немаме ние силна борба против машката доминација. Се со време ;)
И ако се казна построго и појавно, мислиш дека ќе ти поминат траумите? Пишав погоре, тепаниот тепан,ебаниот ебан.
И аман свати дека јас зборувам за нешто што се вика превенција. За твое арно, и за арно на ќеркати.
Ако си курназ ти, и ако одиш од некој идеали твој то е твоја работа, не е моја. Ти ќе трпиш трауми, не јас.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ја никад не би силувал - од намета нема селамета (босанска изрека) едино прв пат коа сум удрил женско било сред секс сама ми рече удри ме куби ме плесни ме и така иначе јас никад не би силувал - глупо е тоа и ниско! Стварта е да сака, не со сила - силом ураџено није поуздано и со сила убаина не бидува!
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:53 ---
Се надевам не ти е од филмови за возрасни изведено ,,мислењево,,.
не од филмови.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Јок :cool:

Тоа е општ израз кој означува почит кон тоа што го кажала и восхит ако навистина го мисли истото и во реалноста.
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:35 ---

Не бе некој што не те познава. ТУку некој пријател.

Што ти ќе сториш ако јас ти дадам таков комплимент, на пример?
Ќе те погледам ,,под веѓа,, и ќе си преќутам :) Оти знам дека ќе се заебаваш :) :) :)

Али во главно, ќе го прифатам комплиментот, и да не е заебанција, од некој што го познавам и ми е близок. Ама од некој рандом во дискотека, сигурно постои подобар начин да ми ,,пушти вода,, :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Поентата е дека нема оправдано силување, без разлика како е девојката облечена и колку некој манијак ја посакува. Практиката покажува дека однесувањето или облеката на жените има мало влијание на крајниот исход. Значи НЕ е до нас, до изопачениот ум е. Човек од збор се разбира, животно не.
Изворов од кај ти е, дека има мало влијание?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
И ако се казна построго и појавно, мислиш дека ќе ти поминат траумите? Пишав погоре, тепаниот тепан,ебаниот ебан.
И аман свати дека јас зборувам за нешто што се вика превенција. За твое арно, и за арно на ќеркати.
Ако си курназ ти, и ако одиш од некој идеали твој то е твоја работа, не е моја. Ти ќе трпиш трауми, не јас.
За арно на син ти, нека издрка пред да излезе од дома.
Чисто превентивно, да не окапе во затвор, со проширен анален отвор.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
абе шо ми вртиш во круг види ја :D јасно ми е еве добро, ај на друг начин да ти го кажам.
двајцата ја имате можноста да го спречите силувањето и ти и напајџачо. како?
напајчаџо со самоконтрола, ти со превенција т.е. со попристојно однесување и облекување.
тој не успева да се самоконтролира.
ти? не ни пробуваш нели?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691

Ти Сфаќаш дека не е исто истрауматизирана една или десет? Или не праи разлика, секако девет од тие си го барале, нека трпат.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Мислам дека максимална затворска казна за силување е 15 години но, ретко кога се досудува обично е 5-6 години казната. Ако е некој правник нека ме корегира.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
абе шо ми вртиш во круг види ја :D јасно ми е еве добро, ај на друг начин да ти го кажам.
двајцата ја имате можноста да го спречите силувањето и ти и напајџачо. како?
напајчаџо со самоконтрола, ти со превенција т.е. со попристојно однесување и облекување.
тој не успева да се самоконтролира.
ти? не ни пробуваш нели?
Ти не сфаќаш каква глупост е тоа, некоја да се облекува ,вака или онака, за некој да може да се контролира.
Ако не можете да се контролирате, тогаш да не се бориме ич за рамноправност, марш по дома сите мажи, ние можеме подобро да се контролираме, веројатно и светот во наши раце, подобар ќе биде.

Kajgana Shop

На врв Bottom