Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
туку што ја опцу :pos:
Јок :cool:

Тоа е општ израз кој означува почит кон тоа што го кажала и восхит ако навистина го мисли истото и во реалноста.
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:35 ---
Не е културно да ти подели некој комплимент за деколтето, посебно ако не те познава :)
Значи - ќе го одјебеме најкултурно што можеме.
Не бе некој што не те познава. ТУку некој пријател.

Што ти ќе сториш ако јас ти дадам таков комплимент, на пример?

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Јок :cool:

Тоа е општ израз кој означува почит кон тоа што го кажала и восхит ако навистина го мисли истото и во реалноста.
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:35 ---

Не бе некој што не те познава. ТУку некој пријател.

Што ти ќе сториш ако јас ти дадам таков комплимент, на пример?
епа јеботе коњ :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Каде се купува детектор за напалени мажи кога се излегува?
Во Лиска.
Метафората ти е погрешна.
Ти објаснив зошто.

А иначе, маж во брак, не може да силува?!
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:29 ---

А тебе јасно ти е дека човекот има нешто друго, освен инстикти во него?
Нешто што се вика самоконтрола, што ни волци, ни магариња немаат?
А тебе јасно ти е дека нема сите исто ниво на самоконтрола? И дека животинскиот нагон понекогаш му преовладува, па ти ако сакаш цел живот воспитувај го?

Не знам шо не ти е јасно од ова шо го кажувам. Факти се едно, желби се друго. Ако сакаш да има помали шанси ќерка ти да биде силувана, прво треба незе да ја воспиташ. Кратко и јансно.
Мене лично, ако сакаш и гола излези ми, јас можам да се контролирам, ама факт е дека има луѓе што реагираат на разголено женско тело како вампири што реагираат на крв. Е ако сакаш да се заштитиш од нив, че си се потприбериш малку. Сега јасно е?
--- надополнето: 20 април 2012 во 11:39 ---
Ајде бе, до тоа ментално ниво се мажите па со гладни волци да ги споредуваш? Последен пат кога проверив, би требало да постои нешто што се вика свест и совест и кај нив како пол.
Јас последен пат ко проверив не треба да има силувања, па еве како што гледаш има.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Во Лиска.
А тебе јасно ти е дека нема сите исто ниво на самоконтрола? И дека животинскиот нагон понекогаш му преовладува, па ти ако сакаш цел живот воспитувај го?

Не знам шо не ти е јасно од ова шо го кажувам. Факти се едно, желби се друго. Ако сакаш да има помали шанси ќерка ти да биде силувана, прво треба незе да ја воспиташ. Кратко и јансно.
Мене лично, ако сакаш и гола излези ми, јас можам да се контролирам, ама факт е дека има луѓе што реагираат на разголено женско тело како вампири што реагираат на крв. Е ако сакаш да се заштитиш од нив, че си се потприбериш малку. Сега јасно е?
џабе се пак че ти речи дека треба мажите да се контролира

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Во Лиска.

Ако немаат самоконтрола значи проблемот е во Нив, а не во жените. Јас лично кога се облекувам, за себе го правам тоа и на крај на памет не ми паѓа да размислувам што некои напаленковци ќе мислат.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Ако немаат самоконтрола значи проблемот е во Нив, а не во жените. Јас лично кога се облекувам, за себе го правам тоа и на крај на памет не ми паѓа да размислувам што некои напаленковци ќе мислат за тоа.
па тогаш соочи се со последиците.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Во Лиска.

Абе сеа и ти забегуеш у муабетов.

Што значи според тебе да се подприбере некоја девојка? Каков стил каде треба да практикува?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Ако немаат самоконтрола значи проблемот е во Нив, а не во жените. Јас лично кога се облекувам, за себе го правам тоа и на крај на памет не ми паѓа да размислувам што некои напаленковци ќе мислат за тоа.
Кажи ми јас кога реков дека проблемот не е кај нив?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
па тогаш соочи се со последиците.
Со кој последици да се соочи една девојка?

Па пријателе силувањето е еден вид растројство, не е тоа нешто што е нормално и природно.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Она што го пропушти е фактот, сама да си го избере партнерот за таквиот перформанс, а бидејќи при силувањето тоа не е случај, паѓа целово твое мислење во вода и не е во никој случај оправдано.
да но тоа правило има исклучок некои сакаат случаен секс и кога нема да сакаат после ќе им се уарни иако од прво као нејќела ама после коа ќе ја фати убаво кога ќе ја стегне заузда за косата држејќи ја, постои примери како баш им се уарнило иако од прва не и се свиџал.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Нека си бараат чаре за проблемот, јас нема да им го мислам.
итоа како че му го мислиш, само работава е пред да се случи или после тоа, чаре има за него 6-7 години в затвор, а за тебе ?

Kajgana Shop

На врв Bottom