Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
20 април 2012
Мислења
28
Поени од реакции
46
Абе вие глупави сте или тренирате ве читам цело време... па нормално дека се Албанци бе ало,
ова им е одмазда и одговор за убиството на двете млади момчиња од албанска националност кои што беа убиени од македонски полицаец.И сега наместо да отепаат двајца наши тие отепаа дупло четворица,а тој 5 тиот повозрасниот рибар не бил ни планиран,но сепак што поголема загуба за нас,толку поголемо оправдувањето на нивната цел.

Член од
15 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
35
Se si mislam deka MVR nema nisto ama bas nisto za ubicite, raspolagat samo so rekonstrukcija na slucajot i teorii za toa sto se slucilo i koj moze da bide. Spored faktot deka se sigurni deka kolata sto ja pronajdoa e na ubicite mislam deka svedok im ima potvrdeno deka toa e kolata sto bila na ezeroto, vprocem i vesta koja se pojavi neposredno pred objavuvanjeto na fotografiite so kolata deka MVR ima zastiten svedok, a vest koja ne ja ni potvrdija ni demantiraa go potkrepuva moeto ubeduvanje deka imat svedok vo slucajot . No isto taka mislam deka ubicite namerno ja imat ostaveno kolata za da ja otkrie MVR, a so toa da dade poraka deka ubicite se nedostizni za MVR. Se se vrtka isto kako so atentatot na pokojni Kiro i tamu se digna geva se stigna do ami osmicata, kolata koja bese iskoristena vo atentatot i vaka e taka e, na traga sme, izvrsitelot do denesen den ne e najden. I da imale svedok toj ne gi videl licata na ubicite zatoa sto bil ukopan vo zemja za da ne go vidat, a ja videl kolata od kako taa si zaminuvala od mestoto. Mislam deka mnogu,mnogu tesko ke gi otkrijat, sepak tekov na istragata pokazuva deka ubicite najverovatno bile plateni i visoko profesionalno spremni da izvrsat takva zadaca. Mozda se raboti za istiot centar sto sakase da predizvika destabilizacija koga go izvrsija atentatot na Kiro i togas u igra bese osomnicen Albanes i imase i foto robot i sega so ubistvoto na pet mladi luge koga se osomniceni albanci , ili druga rabota e krvna odmazda za dvajcata ubieni vo Gostivar. Ne gledam pricina za izvrsuvanje na ova grozomorie od strana na nekoja osloboditelna vojska ili organizacija zatoa sto nema soopstenie od nekoja takva i prevzemanje na odgovornost, bas dokolku se javese odma posle nastano 99% posto toa ke predizvikase vooruzeni incidenti megu Makedoncite i Albancite, toa e ona na koe se somnevav posle ubistvata no sega toj motiv poleka kako da se bledee. Vo sekoj slucaj spored nacinot,vremeto ,mestoto i zrtvite ova e klasicen terorizam, nesto sto go spomnav prethodno.
Mnogu e cuden osecajot da se ceka za informacija i konecen ishod se razbira pozitiven od vakvo delo sto ne pogodi site no Vladata gi nametna vakvite ocekuvanja zatoa sekoja press konferencija ni e razocaruvanje ocekuvame deka ke bidat fateni vo sekoja naredna minuta , od prvin bese zbunuvacko i neznam nekako haoticno se ova sto se sluci nemavme ni vreme da gi zalime zrtvite, praznikot go pominavme ni na nebo ni na zemja. Duri sega licno koga gi povtoruvam snimkite na youtube srceto mi se kine, decava koga ke gi vidam ocite so solzi mi se polnat neznam vo sok sme uste kako nacija, neverovatno izgleda. Ubijcite mozda sakaa da go postignat ova mozda ne neznam no od sega nataka ke cekam vo sekoj nareden sekund da bidat fateni,likvidirani, razotkrieni ne e bitno samo da se razotkrijat......

Член од
29 март 2012
Мислења
32
Поени од реакции
16
Ajde vaka malku za odgovor za site gluposti sto se napisaa na temava.

1. Nemoze ovie ubistva da se odmazda za tie 2 ubistva vo Gostivar zatoa sto negovata familija dal BESA deka nema da ima odmazda, o toa znaci deka cim dal besa nema sansi da ima odmazda. Potoa Krvna osveta moze da zeme samo clen od familijata na ubienite, na clen od familijata na ubiecot. Taka da ova teorija paga vo voda. I nema sansi da e tocna.

2. Zosto Albancite da ja destabilizirat Makedonija? Pa luge toa ne e vo interes i na samite Albanci. Destabilizacija na Makedonija moze da bide samo vo interes na Grcija i Srbija. Ako sakat Albancite da ja destabilizirat Makedonija, nemase da ubijat 5 nevini deca...Zosto da ubijat deca koga imat moznost so drugi metodi da ja destabilizirat. Ova e ocigledo e deka delo na nekoj sto ne mozel preku Albancite da ja destabilizirat Makedonija, pa probal so ubistva na 5 nedolzni lica.

3. Jas sum 99% deka ova se dela na tajnite sluzbi na Grcija, ili Srbija.

Член од
15 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
35

1. Nemoze ovie ubistva da se odmazda za tie 2 ubistva vo Gostivar zatoa sto negovata familija dal BESA deka nema da ima odmazda, o toa znaci deka cim dal besa nema sansi da ima odmazda. Potoa Krvna osveta moze da zeme samo clen od familijata na ubienite, na clen od familijata na ubiecot. Taka da ova teorija paga vo voda. I nema sansi da e tocna.

2. Zosto Albancite da ja destabilizirat Makedonija? Pa luge toa ne e vo interes i na samite Albanci. Destabilizacija na Makedonija moze da bide samo vo interes na Grcija i Srbija. Ako sakat Albancite da ja destabilizirat Makedonija, nemase da ubijat 5 nevini deca...Zosto da ubijat deca koga imat moznost so drugi metodi da ja destabilizirat. Ova e ocigledo e deka delo na nekoj sto ne mozel preku Albancite da ja destabilizirat Makedonija, pa probal so ubistva na 5 nedolzni lica.

Dobro eve da e taka sto bi postignale so desabilizacija na Makedonija, grcija i srbija.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Какви тајни служби каква Грција, Србија дај ве молам немојте со вакви смешни работи.Нека ги фатат тие што ги убија децата, па нз, затвор не ме задоволува мене, нека измислат нешто друго.

Член од
31 јануари 2012
Мислења
16
Поени од реакции
7

1. никој не вика дека е КРВНА ОДМАЗДА-туку дека е ОДМАЗДА на некои радикали да им покажат на т.н по алб.славомакедонците дека ниедна жртва не ќе остане неказнета
2.исто така ова им одговара и на србо-грците,за да докажуваат дека албанците се дестабилизатори на цел балкан,и ова до кај некаде го разбирам.
3.кој може да гарантира дека нема вооружени алб.групации кои сеуште живеат со идеата за голема албанија и статускво за нив е предавство на каузата.....кога сите знаеме дека такви постојат како ана и др.
4.зарем во албанските редови нема српски шпиуни? кои би одработиле за двете страни?-мислам дека е полно со нив..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Случајот е решен. Чекаме завршница на доказите ,за да има и мерка притвор.
Викаш решен е а ? Петок е да те потсетам само ... или под ова решен е, подразбираш 2 дена and counting за да не информираат што и како ? Очигледно различно го толкуваме зборот '' решен '' со оглед дека случајов беше решен во Вторник а ја ништо решено не начекав деновиве.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.246

Dobro eve da e taka sto bi postignale so desabilizacija na Makedonija, grcija i srbija.
Крвна одмазда , Албанска крв за Македонска крв .. така иде тоа кај муслиманите општо не само кај вас ... и покрај тоа што пристигнаа 1239781283123 пораки од Косово дека не смееме многу да бидеме релаксирани , Македонците продолжија да го газат правиот пат, па дојдоа дечките да не опаметат. Може би дал беса ама знаеме какви сте вие , ќе дојде некој трет кој не поднесува Македонци, христијани општо и ќе заврши работа !!! Не е ова прв случај каде без врска удираат како одмазда за веќе предходен инцидент !!! Зар тепачките предходно ги организираше Србија или Грција .. што беа криви сите тие деца кој го изедоа заради некој си џандар кој скина 2ца албанци ... немаа никаква врска освен тоа што беа Македонци .. ама така иде тоа кај вас .. роботчиња , приказни за мали деца испрани мозоци ... тврдите едно правите друго !!! Дволични лицемери !!!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Нека ги фатат извршителите на ова професионално убиство но ако биле професионалци што нашле да убиваат деца нека идат да убијат некој богаташ, банкар или политичар а не деца кои си биле таму кај што биле. Нека ги најдат и нека добијат по заслуга што им следува но ова не требало да се случи не сега отпосле ќе ги фатиме, за време кога сите одмараат и слават празник баш полицијата и безбедносните структури треба да работат турбо. Обезбедување е баш сите кога не работат они да работат, сакам да ги фатат и да ги казнат извршителите на ова професионално но кукавичко дело, но сепак да работеле ко што треба Полицијата и обезбедувањето требало да реагира за да не дојде до ова. И да ги фатат тоа нема да ги врати на овој свет преминатите (убиените) Мора да се мисли однапред а не после што и да ги фатат тоа не ги враќа убиените.

Член од
31 јануари 2012
Мислења
16
Поени од реакции
7
Нека ги фатат извршителите на ова професионално убиство но ако биле професионалци што нашле да убиваат деца нека идат да убијат некој богаташ, банкар или политичар а не деца кои си биле таму кај што биле. Нека ги најдат и нека добијат по заслуга што им следува но ова не требало да се случи не сега отпосле ќе ги фатиме, за време кога сите одмараат и слават празник баш полицијата и безбедносните структури треба да работат турбо. Обезбедување е баш сите кога не работат они да работат, сакам да ги фатат и да ги казнат извршителите на ова професионално но кукавичко дело, но сепак да работеле ко што треба Полицијата и обезбедувањето требало да реагира за да не дојде до ова. И да ги фатат тоа нема да ги врати на овој свет преминатите (убиените) Мора да се мисли однапред а не после што и да ги фатат тоа не ги враќа убиените.
не полицијата-агенцијата за разузнавање требало да работи со то нивните доушници

Член од
29 март 2012
Мислења
32
Поени од реакции
16
Крвна одмазда , Албанска крв за Македонска крв .. така иде тоа кај муслиманите општо не само кај вас ... и покрај тоа што пристигнаа 1239781283123 пораки од Косово дека не смееме многу да бидеме релаксирани , Македонците продолжија да го газат правиот пат, па дојдоа дечките да не опаметат. Може би дал беса ама знаеме какви сте вие , ќе дојде некој трет кој не поднесува Македонци, христијани општо и ќе заврши работа !!! Не е ова прв случај каде без врска удираат како одмазда за веќе предходен инцидент !!! Зар тепачките предходно ги организираше Србија или Грција .. што беа криви сите тие деца кој го изедоа заради некој си џандар кој скина 2ца албанци ... немаа никаква врска освен тоа што беа Македонци .. ама така иде тоа кај вас .. роботчиња , приказни за мали деца испрани мозоци ... тврдите едно правите друго !!! Дволични лицемери !!!
Aj be ne bidi tolku prost.

1. Zosto nekoj albanec od Kosovo da dojde vo Makedonija da izvrsi 5 ubistva za nekoj si nepoznati albanci od Makedonija koi bile ubieni od policaec. Zosto toj ili tie luge da go stavat svoj zivot na rizik i da dojdat vo Makedonija da ubivat deca za odmazda. Pa sigurno na niv ne im bilo potesko od familijata na tie 2-ca ubieni. Ako veke sakate da terate na toa deka ova e odmazda, zosto da se sluci posle mesec dena... I se prasuvate li vie zosto bas toa mesto. Pa da bile kosovari ne bi znaele i deka postoi ezero na toa mesto, kako sto jas ne sum znael a ziveam vo blizina.

2. Kosovarite imat svoi problemi i da bidete sigurni deka na nikogo tamu ne im cue za problemite koi gi ima Makedonija.

Член од
31 јануари 2012
Мислења
16
Поени од реакции
7
Aj be ne bidi tolku prost.

1. Zosto nekoj albanec od Kosovo da dojde vo Makedonija da izvrsi 5 ubistva za nekoj si nepoznati albanci od Makedonija koi bile ubieni od policaec. Zosto toj ili tie luge da go stavat svoj zivot na rizik i da dojdat vo Makedonija da ubivat deca za odmazda. Pa sigurno na niv ne im bilo potesko od familijata na tie 2-ca ubieni. Ako veke sakate da terate na toa deka ova e odmazda, zosto da se sluci posle mesec dena... I se prasuvate li vie zosto bas toa mesto. Pa da bile kosovari ne bi znaele i deka postoi ezero na toa mesto, kako sto jas ne sum znael a ziveam vo blisku.

2. Kosovarite imat svoi problemi i da bidete sigurni deka na nikogo tamu ne im cue za problemite koi gi ima Makedonija.
Слушај-кај косоварите е лесно да се најмат кекои воени ветерани,со криминални афинитети со PTSP/за кој сигурно не би било проблем ,секако со логистика од -домашните.алб.../и секако од таму можи сигурно повеќе личности да се мобилизираат за ваков чин отколку од мак./егзекуторите се од косово со логистика од мак.албанци....тешко е да се свати?а

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Слушај-кај косоварите е лесно да се најмат кекои воени ветерани,со криминални афинитети со PTSP/за кој сигурно не би било проблем ,секако со логистика од -домашните.алб.../и секако од таму можи сигурно повеќе личности да се мобилизираат за ваков чин отколку од мак./егзекуторите се од косово со логистика од мак.албанци....тешко е да се свати?а
i onaka od kejf da si dojdat za zabava da ubivat 5 lica !!! Morbidno e vaka da se razmisluva definitivno

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Поентата е никој не е сигурен и никој не добива по заслуга и мислењето дека какви ти се мислите таков ти е животот е наједноставно глупост. Сигурно они немале мисли некој да ги убие. Убијците професионалци а полицајциве испаднаа аматери и сега ќе ги фатат ама они требале да делуваат тоа да не се случило.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Ne e sigurno ni kaj nas Albancite , dali se ili ne storitelite Albanci posle ova sto go vidovme ovie denovi , moze i da se Albanci Kosovari , kojznae ,ali prema logikata , tie imaat problem so Mitrovica veke 13 godini , znaci tolkavi profesionalci bile i nemozele da gi rascistat smetkite so niv koi brojot ne im ide poveke od 2% niz celata teritorija pa dosle tuka ?
-ANA , ne gi prestavuva Albancite ,za ANA niti znaat Albancite za tie nesto niti zele nekoja akcija dosega od strana na takanarecenata ANA , pak vikam kojznae , mozebi ..
-Eve citam sega za OPELOT u ALSAT-M deka nemalo vrska so slucajot , vesta e preneseno od FOCUS !
Znaci ako e tocno , ostanuva MVR bez nikakov dokaz .

Kajgana Shop

На врв Bottom