Во што веруваат атеистите?

• Креатор на темата Креатор на темата МАЈОР
  • Време на започнување Време на започнување
гематрија море, не геометрија:P
http://en.wikipedia.org/wiki/Gematria

некои кабалисти и слично ги користат овие смешни принципи на кодирање да најдат скриени кабалистички магиски ритуали во Тората и Талмудот
Е де па ти, шо се буниш, една буква, две, голема работа

Истот е веројатно и со Библијата.

Треба да се открие кодирањето и алгоритмот и ќе знаеме што сакал да ни каже некој поинтилигентен од нас.;)
Тој што ја напишал да го викнеме :) да ни откодира

Тој што ја напишал да го викнеме :) да ни откодира

Никој не го дава кодот:P Ова познато ти е.:)

Пошто ние праиме некој вид реверс инжинеринг тешко ни оди разбирањето на Библијата:P

Епа не е исто. КРИГЛЛА ПИВО и КРИГЛИ ПИВО е огромна разлика:D
Е не е исто КРИГЛЛА и КРИГЛА ;)
--- надополнето: 19 април 2012 во 23:25 ---
Никој не го дава кодот:P Ова познато ти е.:)

Пошто ние праиме некој вид реверс инжинеринг тешко ни оди разбирањето на Библијата:P
А на торент да пробаме, може има код за без пари....:)

А на торент да пробаме, може има код за без пари....:)

У принцип на крај секогаш се сведува дека е поисплатливо да почнеш од нула, секако откако ќе заклучиш дека имаш доволно сознанија да го сториш тоа, и сам да си искодираш све, отколку да праиш реверс инжинеринг.

Можеби е дојдено времето некој да се замисли околу кодот у светата книга:)

У принцип на крај секогаш се сведува дека е поисплатливо да почнеш од нула, секако откако ќе заклучиш дека имаш доволно сознанија да го сториш тоа, и сам да си искодираш све, отколку да праиш реверс инжинеринг.

Можеби е дојдено времето некој да се замисли околу кодот у светата книга:)
Јас мислам дека е време за нов софтвер, подобро отколку со риверс инжинеринг да се бават вернициве

Јас мислам дека е време за нов софтвер, подобро отколку со риверс инжинеринг да се бават вернициве

Нов софтвер доколку стариот не ја брка работата или пак новиот ќе донесе многу поголем ќар.

Мене ми личи дека стариот сеуште доста добро си ја брка работата.

Еве почнувам да го разгледувам кодот задњиве денови, но со метафоричен пристап со сознанијата од 21 век, и со таков пристап не гледам засега баг у кодот:)

Нов софтвер доколку стариот не ја брка работата или пак новиот ќе донесе многу поголем ќар.

Мене ми личи дека стариот сеуште доста добро си ја брка работата.

Еве почнувам да го разгледувам кодот задњиве денови, но со метафоричен пристап со сознанијата од 21 век, и со таков пристап не гледам засега баг у кодот:)
Све зависи од аспектот, кој како гледа, има доста невработени теолози од факултетов :)

Све зависи од аспектот, кој како гледа, има доста невработени теолози од факултетов :)

Тие се обидуваат да го деградираат речиси беспрекорниот код, пласирајќи различни толкувања.

Сите ќе прошетаме со сондата по стомакот на бремена жена, ама нема сите да видиме тоа што треба да видиме;)

'Освен тоа, за оној што верува дека нема случајности, и самото време на извршувањето на злосторот (најголемиот христијански празник) се коси со секаков теистички пристап кон животот – кој и да го сторил тоа, без разлика на нацијата, професијата, возраста или полот – бил АТЕИСТ.'

'Не сум од оние што веруваат дека во 21 век човек не треба да оди на лекар затоа што верува во Бога, но не сум ни од оние што веруваат дека без Бог човек би можел да биде човечен. - Venko Andonovski

'Освен тоа, за оној што верува дека нема случајности, и самото време на извршувањето на злосторот (најголемиот христијански празник) се коси со секаков теистички пристап кон животот – кој и да го сторил тоа, без разлика на нацијата, професијата, возраста или полот – бил АТЕИСТ.'

'Не сум од оние што веруваат дека во 21 век човек не треба да оди на лекар затоа што верува во Бога, но не сум ни од оние што веруваат дека без Бог човек би можел да биде човечен. - Venko Andonovski
во истиот пост говори за душите создадени од плевел...душите атеистички:D Како да не го сакам?
--- надополнето: 19 април 2012 во 23:58 ---
Ни Библијата не е за секој, ЛП бој;)
Само Човек е ЛП БОЈ, ајдеее индиска серија :P ја сум......ја сум Елвис...елвис не е мртов еве ме пејам!!!:vozbud: Ау да, гранит е божја карпа...сега видов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom