Во што веруваат атеистите?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
не знам дали прочита тоа што и пратив на Луциа...
http://bigthink.com/ideas/25144
Сега го прочитав има премногу OR.
This gives us a startling picture of the big bang, that our universe was born perhaps from the collision of two universes (the big splat theory), OR sprouted from a parent universe, OR simply popped into existence out of nothing.
За третото не верувам, јбг таков сум, скептичен, но погледни ги првите 2

D

Daedalus

Гостин
Немој со ваква проста математика жити се...Мислам дека немало протони во почетокот на ББ биле нешто кварки дури и тие биле во некоја електромагнетна форма. Не разбирам ништо од теоријата. Ама не се срешава проблем со математика од 7 одделение. Незнам ни што тупите толку кога не се разбирате ни двајцата има експерти за оваа област.
Иначе, протонот е составен од 3 кварка, кои ја сочинуваат дефиницијата на протонот и неговата маса. Така што и во форма на кварк масата е иста. Причината поради која оваа огромна маса ја собирала во една точка(хипотетички), е поради тоа што истата се анулира со гравитацијата...Со методи на компресија, истата не може да се компресира во една точка....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
па технички може да се анулира со гравитацијата и баш да исчезне...и кога ќе се разделат па да се појави....it sounds like magic <3 woooo :P
Е све е могуќе, може утре Тор да ме тресне со хамерот по глава, да ми рече глуп еден како можеш да не веруваш во мене :D

D

Daedalus

Гостин
Сега го прочитав има премногу OR.
This gives us a startling picture of the big bang, that our universe was born perhaps from the collision of two universes (the big splat theory), OR sprouted from a parent universe, OR simply popped into existence out of nothing.
За третото не верувам, јбг таков сум, скептичен, но погледни ги првите 2
па да де, ко што рековме....слободни сме да шпекулираме...иначе многу работи се or у моментов.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Иначе, протонот е составен од 3 кварка, кои ја сочинуваат дефиницијата на протонот и неговата маса. Така што и во форма на кварк масата е иста. Причината поради која оваа огромна маса ја собирала во една точка(хипотетички), е поради тоа што истата се анулира со гравитацијата...Со методи на компресија, истата не може да се компресира во една точка....
Неточно. Масата на кварковите е неколку реда на величини помала од масата на протонот кој го сочинуваат. Масата на протонот доаѓа во најголем дел од енергијата на поврзување на кварковите.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.704
,,,,,,,aha go nachekav,,,,,zdravo druzhe ateist,,,,,,:) kako nalaga redot ,, da te prasham za zdravje ,,i da si chestitame veligden,,,,za mnogu godini neka e ,,,,tuku da te prasham,,,ovaa rubrika kako ste ja krstile,,,,,,,ne bi da odolgovlekuvam ,,samo prosto i ednostavno ,,,daj odgovor na prashanjeto postaveno vo naslovot na temava:coffee:,,,,
Е све е могуќе, може утре Тор да ме тресне со хамерот по глава, да ми рече глуп еден како можеш да не веруваш во мене :D

D

Daedalus

Гостин
Неточно. Масата на кварковите е неколку реда на величини помала од масата на протонот кој го сочинуваат. Масата на протонот доаѓа во најголем дел од енергијата на поврзување на кварковите.
One of the reasons that we can't just use simple algebra to get the quark masses is that the quarks are bound so tightly together. They are so tightly bound that if you try to pull them apart you just make more particles and never (not yet anyway) get a loose quark. The quarks lose much of their mass in binding energy.

кварковите губат од масата и енергијата кога се поврзуваат, но оригиналната маса на сите три е иста со масата на протонот...I believe...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
,,,,,,,aha go nachekav,,,,,zdravo druzhe ateist,,,,,,:) kako nalaga redot ,, da te prasham za zdravje ,,i da si chestitame veligden,,,,za mnogu godini neka e ,,,,tuku da te prasham,,,ovaa rubrika kako ste ja krstile,,,,,,,ne bi da odolgovlekuvam ,,samo prosto i ednostavno ,,,daj odgovor na prashanjeto postaveno vo naslovot na temava:coffee:,,,,
О фала господине Шутрак, добро.
Јас не ја отворив темата туку некој од твоите собраќа верници со намера само нему позната.
За одговорот види на предходната страна последен пост.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.704
О фала господине Шутрак, добро.
Јас не ја отворив темата туку некој од твоите собраќа верници со намера само нему позната.
За одговорот види на предходната страна последен пост.
i glej sega ,,ova mi bil drugar ne saka da vozvrati na chestitkata:icon_mrgr:,a od kaj si siguren deka nekoj vernik ja zapochnal ovaa tema ,,,,,jas mislam deka ,,,shtom si se fatil i tuka naoro da igrash ,znachi veruvash pa makar i tor da te tresne so toa chekanot,,,,,,ako veke ne te tresnal,,pa imash amnezija vo koja rubrika si,,,,,:D

D

Daedalus

Гостин
Aha got you!!! Признај Мајке ти...И ти си верник :mad:
wtf??? Ме издаде....зарем не ти реков да нашиот култ остане тајна, додека не ги сториме сите верници, атеисти, и потоа да владееме со светот неморален, кадешто се ќе биде дозволено, и нашите души полни со ПЛЕВЕЛ ќе бидат доминантни

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=4181292939&id=13&prilog=0&setIzdanie=22558
делот со плевелта го земав од овој ценет професор:confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom