UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
G

Gray Foxx

Гостин
Гледам некој си игра курташак со паметот. Лондонски ѕид, изиграле со муда Челзи, бла бла бла.
Ништо ново и различно не изиграа од Реал, Милан, Арсенал итн. Чех ја направи разликата, а и ненормално огромната среќа.
Да резимираме: пречка, статива, извадено од гол линија, феноменални три одбрани на Чех, смешно промашување на Санчез, Фабрегас, Бускетс :eek: и Челзи изиграле со муда?????
Омразата кон Барса достигна ново ниво. :D
Добро бе, признајте си у огледало дека сте ретардирани. Така барем ќе имате простор за прогрес. Подруго е кога знаеш што е проблемот, дури можеш и решение да најдеш. :cautious:
И за крај арно ми текна. 2009 година ви текнуе? Барселона 1 шут, гол дадоа. Челзи се изнапромаши, пенали не им досудија. Дали тогаш викавте дека Барса изиграла со муда и дека имала Каталонски ѕид? :icon_lol:

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Гледам некој си игра курташак со паметот. Лондонски ѕид, изиграле со муда Челзи, бла бла бла.
Ништо ново и различно не изиграа од Реал, Милан, Арсенал итн. Чех ја направи разликата, а и ненормално огромната среќа.
Да резимираме: пречка, статива, извадено од гол линија, феноменални три одбрани на Чех, смешно промашување на Санчез, Фабрегас, Бускетс :eek: и Челзи изиграле со муда?????
Добро бе, признајте си у огледало дека сте ретардирани. Така барем ќе имате простор за прогрес. Подруго е кога знаеш што е проблемот, дури можеш и решение да најдеш. :cautious:
И за крај арно ми текна. 2009 година ви текнуе? Барселона 1 шут, гол дадоа. Челзи се изнапромаши, пенали не им досудија. Дали тогаш викавте дека Барса изиграла со муда и дека имала Каталонски ѕид? :icon_lol:
Уште пред да почни натпреварот,знаеше дека ќе биде фаворит Барселона!
Дури и во кладилницте ги потценија Челзи со 4,70 коеф. на ДОМАШЕН терен!Дали вака или така битно тепаја?Фудбалот ако сакаш да се курчиш пасови ова она епа нека играат така, во фудбалот битно е топката вгол да ја пикниш! Си имаја 1-2 шанси си искористија и то е то,после следуваше бункер,јасно им е дека технички се далеку подобри шпанците!

Beowulf

Deep Fear
Член од
11 мај 2009
Мислења
362
Поени од реакции
35
Било каква победа за Челзи против Барселона е заслужена.

А

Анноун

Гостин
Не , тогаш викавме "Овој не е нормален" , "Ќор ли си бе ?" , и неколку други пцовки до судијата затоа што го сруши рекордот во недосудени пенали за еден тим во еден единствен меч.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Колку ми е смешен постов, бидејќи ова болдираново е демек како добро нешто, тактички. После ќе дојдат фановите на Барселона и ќе убедуваат дека Пеп бил страшен тренер. Со болдираново го закопа човекот, а јас само би додал (според натпревари против Реал, Интер и Челзи еве кога губеле) дека "Барса се и ѕверски тим кој не ја менува својата тактика дури ни кога губи, игра како да води 2 разлика". : )
Не знам стварни што ти е смешно, тоа што го напишав е така, ништо не измислувам.
Тоа за тебе ако не е тактички добро, за мене е. Многу е подобро за мене да видам една Барса како вчера одколку да видам пример Барса како што беше завчера Реал под палката на Мурињо.

Впрочем и двата тима изгубија, само што Барса вчера со подобра реализација комотно можеше да го реши патникот за финалето, али јебига, сами си се криви.

Тактиката е одлична друже, не за џабе тимот има помалце од 20 порази у последни 200 утакмици.

Системот на Барса од најмали до најстари категории е ист, и така тера веќе 20 и кусур години, без разлика кој е тренерот.

И што молимте сум го закопал Пеп. Пеп е одличен тренер, али да се убедувам со тебе или со некој трет дали е тоа така или не, не ми паѓа на крај памет.
Впрочем еден ден може ќе биде на клупата на твојот Интер, па ќе се увериш во неговите способности и тренерски квалитети.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Да не искочи дека не им бегаат прскалките на крај?

А сеа се малце помал навивач на Барса? :facepalm::facepalm::facepalm::icon_lol:
Ќе видиме :)

Не се замарам како порано, сега сум повеќе по тенисот, повеќе се фокусирам на Надал отколку на фудбалот и Барса.

Ќе ми биде мило ако ја освојат лигата на шампионите годинава, но нема да ми биде којзнае колку мака ако не успеат. :)

G

Gray Foxx

Гостин
Уште пред да почни натпреварот,знаеше дека ќе биде фаворит Барселона!
Дури и во кладилницте ги потценија Челзи со 4,70 коеф. на ДОМАШЕН терен!Дали вака или така битно тепаја?Фудбалот ако сакаш да се курчиш пасови ова она епа нека играат така, во фудбалот битно е топката вгол да ја пикниш! Си имаја 1-2 шанси си искористија и то е то,после следуваше бункер,јасно им е дека технички се далеку подобри шпанците!
Ти бе абер имаш од фудбал? Значи ако одиме по твојава мутава логика исто така се курчење и дриблинзите на Нејмар, Роналдо, Меси, Агуеро, Нани итн...
Курчење било пасови ова она. :tapp:
Шо не се курчат тогаш сите така, ебате човеците.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не знам стварни што ти е смешно, тоа што го напишав е така, ништо не измислувам.
Тоа за тебе ако не е тактички добро, за мене е. Многу е подобро за мене да видам една Барса како вчера одколку да видам пример Барса како што беше завчера Реал под палката на Мурињо.

Впрочем и двата тима изгубија, само што Барса вчера со подобра реализација комотно можеше да го реши патникот за финалето, али јебига, сами си се криви.

Тактиката е одлична друже, не за џабе тимот има помалце од 20 порази у последни 200 утакмици.

Системот на Барса од најмали до најстари категории е ист, и така тера веќе 20 и кусур години, без разлика кој е тренерот.

И што молимте сум го закопал Пеп. Пеп е одличен тренер, али да се убедувам со тебе или со некој трет дали е тоа така или не, не ми паѓа на крај памет.
Впрочем еден ден може ќе биде на клупата на твојот Интер, па ќе се увериш во неговите способности и тренерски квалитети.
Не дај боже да дојде во Интер, ќе пројде полошо од Бенитез. Едно е да ја имаш Барселона со Меси, Чави и Иниеста на кои им викаш "дади гол" и гледаш како се остварува тоа, а друго е да крпиш тим со Станкович, Пацини и други играчи. Барса не ја смени тактичката замисла ниту со Интер, па затоа попија 3 гола на гости, а дома кружеа околу шестнаесетник и ги играа Кркич и Меси со нафрлања на глава.

Кркич и Меси против Лусио и Самуел со глава, затоа што беа неутрализирани, тоа беше тактиката на Пеп и Барселона. Вие сте горди затоа што не губите, ама тогаш со Интер, а и вчера изгубивте. Плус, нема секогаш да биде Барселона толку доминантна, неизбежно е да се крене и друг тим кој ќе биде појак и тогаш Барселона ќе мора да се прилагодува. Тапа муабет ми вртиш, уствари навиваш за нив затоа што се најјаки и си го играат курот со сите, не менуваат тактика за никој...

Кога ќе дојде времето они да се прилагодуваат, ќе бидеш сеуште за нив?

П.с. Интер ти го спомнувам бидејќи Барселона ги пратам рекреативно, не на секоја утакмица, а тоа беше последна голема утакмица каде што ги анализирав нив и нивната игра подетално. Токму таа тактичка неприлагодливост ве чинеше финале, али вие се тешевте дека Интер ве тепал со анти-фудбал и преведувачот ја провоцирал вашата публика. И да, заштеди си ги навредите за Интер, знам за 40те години, пацерските игри моментално и неиграњето во ЛШ идната година.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ти бе абер имаш од фудбал? Значи ако одиме по твојава мутава логика исто така се курчење и дриблинзите на Нејмар, Роналдо, Меси, Агуеро, Нани итн...
Курчење било пасови ова она. :tapp:
Шо не се курчат тогаш сите така, ебате човеците.
Море сими, на натпревар што е целта ? На едната страна има гол (составена од две стативи и една пречка) и на другата страна?
Некој се повеќе технички подобри и секако со пасеви си играаат дури и во својата половина,некој едноставно мора да дадат гол дали со се топка ќе влезат дали божја сила дали ова или она,битно тепаја Челзи. И нормално треба да им се честита , за кое што ние не успеавме да тепам 1-3 шлак, шлук :tapp:.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Не дај боже да дојде во Интер, ќе пројде полошо од Бенитез. Едно е да ја имаш Барселона со Меси, Чави и Иниеста на кои им викаш "дади гол" и гледаш како се остварува тоа, а друго е да крпиш тим со Станкович, Пацини и други играчи. Барса не ја смени тактичката замисла ниту со Интер, па затоа попија 3 гола на гости, а дома кружеа околу шестнаесетник и ги играа Кркич и Меси со нафрлања на глава.
Јасно е тоа, нормално дека огромна улога имаат играчите, моментално овој Интер ни Петко ни Станко не го оправаат, доколку нормално не се сменат многу работи.

Кркич и Меси против Лусио и Самуел со глава, затоа што беа неутрализирани, тоа беше тактиката на Пеп и Барселона. Вие сте горди затоа што не губите, ама тогаш со Интер, а и вчера изгубивте. Плус, нема секогаш да биде Барселона толку доминантна, неизбежно е да се крене и друг тим кој ќе биде појак и тогаш Барселона ќе мора да се прилагодува. Тапа муабет ми вртиш, уствари навиваш за нив затоа што се најјаки и си го играат курот со сите, не менуваат тактика за никој...
1Болд, знаеш и сам дека тактиката беше друго, никако неможеа да го пробијат тој бедем со нивните кратки и карактеристични пасови па на крај се одлучија ете на нафрлени топки што за мене беше погрешно. Али секој греши де.

За 2 болд, незнам зашто ми тераш таков муабет, па зар Барса од стално била волку доминантна ? Не, имало периоди кога у Шпанско завршувале 4/5-ти, али играта не ја смениле, секогаш играле отворен напаѓачки фудбал.

3 Болд, Како дојде до овој заклучок живти се ?

Кога ќе дојде времето они да се прилагодуваат, ќе бидеш сеуште за нив?
Пак тапа муабет, ако се прилагодат они ќе се прилагодам и јас.

П.с. Интер ти го спомнувам бидејќи Барселона ги пратам рекреативно, не на секоја утакмица, а тоа беше последна голема утакмица каде што ги анализирав нив и нивната игра подетално. Токму таа тактичка неприлагодливост ве чинеше финале, али вие се тешевте дека Интер ве тепал со анти-фудбал и преведувачот ја провоцирал вашата публика. И да, заштеди си ги навредите за Интер, знам за 40те години, пацерските игри моментално и неиграњето во ЛШ идната година.
Ај од бодлот ќе почнам. Зашто мислиш дека ќе ти терам таков пацерски муабет со навреди ? Стварно не си ми јасен.

Е сега, викаш таа тактичка неприлагодливост не чинело финале. Зашто мислиш дека со друга тактика Барса на првиот натпревар немаше да прими 5 гола.
Незнам колку си ја глеал Барса, али тоа е тим каде што одбраната кога е под притисок знае доста да кикса.

Со нивната игра и нивниот голем посед, притисокот кај одбраната е многу помал, обично загрозени се од некој контра како вчера или од некоја набацена топа, ретко од позициона игра да им дадеш гол.

Со Интер 3-те гола ги примија од контра, али искрено не сум баш сигурен дека со друга тактика ќе беше нешто подобро.
Многу работи тогаш им се поклопија на Интер, и се деси тоа што се деси.
Чим Барса постигна само еден гол на реваншот, ондак јасно е дека тој ѕид кој беше формиран од Мурињо немаше никој да го пробие.

G

Gray Foxx

Гостин
What irony to hear Chelsea "fans" chanting "Same old Barca, always cheating" during a match which saw THE worst exhibition of cheating from a player I have ever seen in any sport. Take a bow Didier Drogba, you piece of vermin.
:rolleyes:

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom