- Член од
- 29 јануари 2012
- Мислења
- 5
- Поени од реакции
- 0
Dali nekoj znae dobra krema za izblednuvanje fleki od akni?
јас три вечери по ред така направив, паста па право во кревет на спиење и лицето не ми беше исушено секој си има посебно лице дали лицето ќе се исуши зависи до осетливоста на лицето, ма да и имаше некакво подобрување на акните ама не којзнае колку и сега па ми излегоа многу млеко пијам а и читам на интернет дека од тоа може да се појаватЗначи , не ставајте никогаш паста за заби и право во кревет на спиење. Пастата за заби се става на акната , ке почекаш 20/25 мин да се исуши целосно и потоа ке го измиеш цело лице .
Престани да конзумираш млеко и млечни производи. Треба да поминат 6 месеци за да видиш резултати(може и помалку). И не прашувај доктор за ова, пошто ќе ти каже дека нема врска млекото, за да ти зема дополнителни пари од третмани. Исто така и фармацевтските компании никогаш нема да признаат. Како и да е, пробај 6 месеци и ќе видиш. Јас првите резултати ги видов по 3 месеци. Кај мене се покажа млекото како проблем, иако јас не јадам ни јајца ни пилешко. И да знаеш, во некои производи има скриен млечен производ, а може да има млеко во производи кои не очекуваш како во некои лебови на пр. , така да секогаш читај состојки.Kazete nekoe reseni protiv aknite uzasno mi e liceto -.- dali nekoj ima otideno kaj ancevski dali pomaga? ili kaj nekoj drug sto stvarno ke pomogni ? ako ima nekoj koristeno od kolekcijata Lepten neka pisi dali ima efekt?
Измешај 1 лажичка бел шеќер, 3 капки 3% хидроган, сок од еден лимон и една чаша бело вино.Оваа смеса треба малку да се повари на тивок оган. Нанесувај навечер бидејќи со лосионов не треба да се изложуваш на сонце. За една-две недели треба да забележиш резултати.Имам флеки/лузни од поранешни акни, знаете некој препарат, крема или било што за избледување на лузниве?
Соната не е препорачлива за пролет/лето заради сонцето. Јас ја користев до пред еден месец и докторката ми ја замени со eucerin dermopurifyer ноќна крема.Пробајте за акни, да се мачкате со една хрватска крема Сона, доста помага но не е за чуствително лице.
Затоа истата се советува да се става навечер, во многу тенки количини, по можност преку два дена =]Соната не е препорачлива за пролет/лето заради сонцето. Јас ја користев до пред еден месец и докторката ми ја замени со eucerin dermopurifyer ноќна крема.
За оние што прашуваа за флеки и лузни од акни добра е Epitheliale од A - Derma, меѓутоа не очекувајте резултати преку ноќ.
Да, САМО навечер, но не и преку пролет и летоЗатоа истата се советува да се става навечер, во многу тенки количини, по можност преку два дена =]