Тато и мама православни, јас атеист

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Еве ти една парабола од мене.

Глупакот и кога ќе падне на грб си го крши носот.

Верувам дека ќе остане загатка за тебе до крајот на твојот живот...
Ако глупакот падне на грб тој ќе свати дека паднал, значи сепак не е глупав значи глупавиот сепак има ум...

O

onlya

Гостин
Незнам дали ќе ме свати некој, но оној што ќе ме разбере ќе знае за што зборам со параболата.
-Оној кој се откажа од Мене, Јас не се откажувам од него бидејќи го носи мојот поклон во себе и не го давам на другиот, бидејќи тоа е мое Јас го давам и Јас го земам и за истото ќе му пресудам за доброто и злото.-

Незнам дали вредеше оваа парабола да е кажам, но на многумина ќе им остане загатка за цел живот.
Мене искрено не ми е загатка. Луѓето не се раѓаат и умираат затоа што на некој кои некои го викаат Бог така му текнало. Многу јасно си се знае како умираат луѓето, а се друго е само ублажување на болката барем ја така го сфаќам тоа.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Така и си мислев, навивачи (за ФК МПЦ) еден куп, верници ни за лек, побргу јас и ти ќе станеме верници отколку некои недоделкани квази верници :D
Знаеш што е уствари целата работа? И атеисти и верници еден куп. И верниците, квази верници само за празници како што во твојот пост пишува, а и атеисти квази кои за овие празници ги почитуваат сите традиции и си празнуваат, па дури и си ги честитаат.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Знаеш што е уствари целата работа? И атеисти и верници еден куп. И верниците, квази верници само за празници како што во твојот пост пишува, а и атеисти квази кои за овие празници ги почитуваат сите традиции и си празнуваат, па дури и си ги честитаат.
Значи пуно несвесни АГНОСТИК ! :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Далеку сум од квази атеист.
--- надополнето: 18 април 2012 во 23:56 ---
Значи пуно несвесни АГНОСТИК ! :D
Агностик е само придавка кон теист или атеист. Самиот збор агностик не значи ништо.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Далеку сум од квази атеист.
--- надополнето: 18 април 2012 во 23:56 ---
Не зборам за тебе од кај тоа? Општо за сите атеисти кои ги познаваш ајде вака наброј си ги, 5 у секој момент ти текнуваат. Беа ли пред црква за Велигден да си се чукаат со јајца? :)

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Арно е бре... трајте..
ако немаше религии само државни празници ке имаше...
ако немаше религии ке немаше празници со муфта пиење и јадење, ке чекавме само родендени...

кај мене мајками и таткоми се побожни... но јас не верувам во сите глупости шо се зборуваат во религиите...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не зборам за тебе од кај тоа? Општо за сите атеисти кои ги познаваш ајде вака наброј си ги, 5 у секој момент ти текнуваат. Беа ли пред црква за Велигден да си се чукаат со јајца? :)
Јас само си кажувам, не реков дека си рекол за мене.
А верувај ќе ти набројам 50 атеисти (Т.Е. сите атеисти кои ги познавам), па дури и верници, кои не беа пред црква.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Јас само си кажувам, не реков дека си рекол за мене.
А верувај ќе ти набројам 50 атеисти (Т.Е. сите атеисти кои ги познавам), па дури и верници, кои не беа пред црква.
Значи не се сложуваш дека има премногу квази атеисти?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Тато и мама муслимани , јас терорист - слична тема на некој арапски форум од далечниот исток...

Kajgana Shop

На врв Bottom