Собири и протести за петкратното убиство кај Смиљковско езеро

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
G

grande-juve

Гостин
Значи, да беше барем малку организирано, да имаше некои јавни личности кои би упатиле порака, да се знае дека ќе биде мирен собир за подршка на семејствата на убиените, е тогаш ќе се соберат и деца и мајки и дедовци и квантитет. Без ова, плус со мешање на партииве, толку. Инаку знаат Македонците да се соберат, пред самитот во Букурешт се собравме 30-40 илјади.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Моментално кај соборна поминаа едно добри 300 души!Нели се разбегале?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Многу е интересно тоа дека овој протест не го окарактеризираа како политички.На него не се појави Најчевска, затоа што знае дека навивачите цвикерите во аналот ќе и ги стават.Исто така Борјан, Геровски и останатите немаа образ да се појават, затоа што знаат дека на овој протест нема да има лигуши и attention whores wanna be анархисти, либерали, комуњари, партиски платеници, борци за права на кучињата, мачките, змиите, солунски шопинг демонстрантки со сукњичка Misssixty, независни студенти wanna be политичари, борци против полициска бруталност, а истите живееле на Водно цел живот од пари што татко му ги искрал, а полицијата го штитела цело време(а, протестира против полициска бруталност).

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
лол тепале случајни минувачи? Ма дај не ме јеби бре, да ви се запали студиото и сите да изгорите внатре предавници гадни

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Вандализам и кретенизам на ниво! Тој мирен протест бидна протест за лечење фрустрации... Бев пред Влада и како што веќе кажав, кога почна да се собираат навивачките групи и почнаа да скандираат пароли за покољ во Македонија, кога почна да ебат сечии мајки.. се повлеков. Подоцна, пред собрание беше мирно, но имаше премногу, премногу полиција! Не бев ни свесен што се се случило во тој меѓупериод кога се исклучив... Прво и основно, треба да е срамат сите што го злоупотребија протестот под изговор дека ќе се изрази сочувство за убиените... Кој од тие вандали излезе да искаже сочувство? Само мал број луѓе го сфатија протестот и тие или си заминаа прерано, или стоеа на страна, далеку од дивеењето. Иначе, еве слика од Рекорд. покрај ова, имаше и буткани канти, но пред да успеам да ги сликам желките ги кренаа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Јас од прееска дрднам и поентата ми е тоа. И во Грција се запалија и ограбија милион продавнички, мали продавнички кои ги држат луѓе кои немаат никаква врска со тоа.
Друго е ти да изразиш револт на вистинско место. Пример - Occupy Wall Street. Фино лепо си отидоа на Wall Street и таму протестираа. Протестираа против корпорации, не отидоа да кршат продавнички и излози на недолжни луѓе.
Јас цело време алудирам на тоа. Дека на крајот се сведува на тоа и дека гневот се насочува кон погрешно место.
Occupy Wall Street не донесе никакви резултати. Додека дечките и девојките со право седеа на улица, господата во одела се смешкаа и си броеа милиончиња. За жал...

Дури сега гледам што се случувало, за жал не бев на протестот, но што и да се случило го оправдувам, бидејќи народот знае како му е, а секоа јавно искажување на незадоволство е оправдано кога се друго не функционира. Повторно, за жал...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Со сета должна почит кон сите членови што дискутираат на темава,ама сите што не искочивте на протестот,а тука дробите вака било така било,срам да ви е.
Најјаки сте сите на форум и на ФБ,ебате патриотите во наводници.
Јас очекував поголема масовност на протестов денеска,ама па и размислив добро и сфатив дека на некој му е побитна партиската книшка отколку државата.
Ебала ве партиската книшка.
Но за почеток,за кревање на гласот на Македонецот и ова денеска беше доволно,но не требаше кршење на ништо.
АМА !!
Двајца шконци на мост кај лавовите,гестикулираа кон нас и секако провоцираа.Едниот го изеде котекот додека другиот беше Усаин Болт и се спаси.
Од таму бидна што бидна.
Прекинете да лепите етикети напалени дечишта ти реков ми рече,имаше и доста постари луѓе,а имаше и девојки,а вие што не бевте на протестот а се јачате на форумов,продолжете си.
И замерка до Комити кој како “организатори“ на протестот побитно им беше да ги истакнат клубските бои отколку државните.
Не ме сфаќајте погрешно,но протестот не беше за да се мафта со бајраци Комити Запад,беше да се сплотиме како еден,како Македонци.
Ако беше за тоа,сите ќе земеа ќе мафтаа бајраци од навивачките групи и тоа ќе беше тотална калакурница.
Памет за друг пат,ова што пишав е добронамерен совет.
Поздрав и продолжете да го потите на темава.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Occupy Wall Street не донесе никакви резултати. Додека дечките и девојките со право седеа на улица, господата во одела се смешкаа и си броеа милиончиња. За жал...

Дури сега гледам што се случувало, за жал не бев на протестот, но што и да се случило го оправдувам, бидејќи народот знае како му е, а секоа јавно искажување на незадоволство е оправдано кога се друго не функционира. Повторно, за жал...
Муабетот ми беше дека тогаш гневот беше насочен на право место.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.579
Со сета должна почит кон сите членови што дискутираат на темава,ама сите што не искочивте на протестот,а тука дробите вака било така било,срам да ви е.
Најјаки сте сите на форум и на ФБ,ебате патриотите во наводници.
Јас очекував поголема масовност на протестов денеска,ама па и размислив добро и сфатив дека на некој му е побитна партиската книшка отколку државата.
Ебала ве партиската книшка.
Но за почеток,за кревање на гласот на Македонецот и ова денеска беше доволно,но не требаше кршење на ништо.
АМА !!
Двајца шконци на мост кај лавовите,гестикулираа кон нас и секако провоцираа.Едниот го изеде котекот додека другиот беше Усаин Болт и се спаси.
Од таму бидна што бидна.
Прекинете да лепите етикети напалени дечишта ти реков ми рече,имаше и доста постари луѓе,а имаше и девојки,а вие што не бевте на протестот а се јачате на форумов,продолжете си.
И замерка до Комити кој како “организатори“ на протестот побитно им беше да ги истакнат клубските бои отколку државните.
Не ме сфаќајте погрешно,но протестот не беше за да се мафта со бајраци Комити Запад,беше да се сплотиме како еден,како Македонци.
Ако беше за тоа,сите ќе земеа ќе мафтаа бајраци од навивачките групи и тоа ќе беше тотална калакурница.
Памет за друг пат,ова што пишав е добронамерен совет.
Поздрав и продолжете да го потите на темава.
Брат не откривај толку детали ;)

Инаку немаше клупски бои.
Тоа се знамиња кои се однесуваат за Македонија.
Нема врска ни со вардар ни со Комити.
Едното знаме е БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА, а другото е една изрека од Гоце Делчеб, така да констатацијата не тив е на место околу Комити ;)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
ОК, ај ќе си ќутиме и така тоа 20 години си го правиме.. од сега па натаму освен што ќе си ќутиме и ќе си се молиме.
Не ти велам дека треба да ќутиме. Е баш тоа не треба да го правиме, ама верувај ми со насилство никаде нема да стигнеме.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Нареден протест ако има пак ќе дојдам и обавезно да се иде во Чаир да им се изебе таму мамичето и после да видиме дали ќе прават проблеми маме им ебам албанско !

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Брат не откривај толку детали ;)

Инаку немаше клупски бои.
Тоа се знамиња кои се однесуваат за Македонија.
Нема врска ни со вардар ни со Комити.
Едното знаме е БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА, а другото е една изрека од Гоце Делчеб, така да констатацијата не тив е на место околу Комити ;)

Koга веќе јадат гомна,нека ги повратат и пак нека ги изедат пошо преку кур ми е од такви гомнојадачи.
Пред протест се јачаат,за време на протест ги нема никаде,а после протест плукаат по се живо и диво.
Што сакате вие бе не знам.
Иначе океј е за бајраците,ама сите знаат дека тие се веат на утакмици на Вардар,тоа ми беше зборот мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom