P
PewDiePie
Гостин
А тие НЕнеговите уште потрагично пренесоа.Немој бе така од твоите се.
Некој е во право или медиумите или протестантите.
А тие НЕнеговите уште потрагично пренесоа.Немој бе така од твоите се.
нема мои твои кога се работи за држава и нација. ја само се надевам дека сите што се партиски обоени ќе го сватат тоа.Немој бе така од твоите се.
Occupy Wall Street не донесе никакви резултати. Додека дечките и девојките со право седеа на улица, господата во одела се смешкаа и си броеа милиончиња. За жал...Јас од прееска дрднам и поентата ми е тоа. И во Грција се запалија и ограбија милион продавнички, мали продавнички кои ги држат луѓе кои немаат никаква врска со тоа.
Друго е ти да изразиш револт на вистинско место. Пример - Occupy Wall Street. Фино лепо си отидоа на Wall Street и таму протестираа. Протестираа против корпорации, не отидоа да кршат продавнички и излози на недолжни луѓе.
Јас цело време алудирам на тоа. Дека на крајот се сведува на тоа и дека гневот се насочува кон погрешно место.
Муабетот ми беше дека тогаш гневот беше насочен на право место.Occupy Wall Street не донесе никакви резултати. Додека дечките и девојките со право седеа на улица, господата во одела се смешкаа и си броеа милиончиња. За жал...
Дури сега гледам што се случувало, за жал не бев на протестот, но што и да се случило го оправдувам, бидејќи народот знае како му е, а секоа јавно искажување на незадоволство е оправдано кога се друго не функционира. Повторно, за жал...
Брат не откривај толку деталиСо сета должна почит кон сите членови што дискутираат на темава,ама сите што не искочивте на протестот,а тука дробите вака било така било,срам да ви е.
Најјаки сте сите на форум и на ФБ,ебате патриотите во наводници.
Јас очекував поголема масовност на протестов денеска,ама па и размислив добро и сфатив дека на некој му е побитна партиската книшка отколку државата.
Ебала ве партиската книшка.
Но за почеток,за кревање на гласот на Македонецот и ова денеска беше доволно,но не требаше кршење на ништо.
АМА !!
Двајца шконци на мост кај лавовите,гестикулираа кон нас и секако провоцираа.Едниот го изеде котекот додека другиот беше Усаин Болт и се спаси.
Од таму бидна што бидна.
Прекинете да лепите етикети напалени дечишта ти реков ми рече,имаше и доста постари луѓе,а имаше и девојки,а вие што не бевте на протестот а се јачате на форумов,продолжете си.
И замерка до Комити кој како “организатори“ на протестот побитно им беше да ги истакнат клубските бои отколку државните.
Не ме сфаќајте погрешно,но протестот не беше за да се мафта со бајраци Комити Запад,беше да се сплотиме како еден,како Македонци.
Ако беше за тоа,сите ќе земеа ќе мафтаа бајраци од навивачките групи и тоа ќе беше тотална калакурница.
Памет за друг пат,ова што пишав е добронамерен совет.
Поздрав и продолжете да го потите на темава.
Не ти велам дека треба да ќутиме. Е баш тоа не треба да го правиме, ама верувај ми со насилство никаде нема да стигнеме.ОК, ај ќе си ќутиме и така тоа 20 години си го правиме.. од сега па натаму освен што ќе си ќутиме и ќе си се молиме.
Брат не откривај толку детали
Инаку немаше клупски бои.
Тоа се знамиња кои се однесуваат за Македонија.
Нема врска ни со вардар ни со Комити.
Едното знаме е БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА, а другото е една изрека од Гоце Делчеб, така да констатацијата не тив е на место околу Комити