Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
С

Само Човек

Гостин
Ајде малку околу темава. Денес разговарав со еден пријател кој црта. Имало се мешале хемикали за златната боја и ако ја намачкаш денес по 2-3 години се осветлува. Ова укажува каква е мпц. Срамота.? Во манастирите низ Македонија има останатпо прави верници.Црквите се срашен материјализам за жал.Но има кој да им суди

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Драги мои христијански верници, и сите вие кои верувате дека Бог се занимава со молерско фарбарски услуги, имам едно да ви кажам.

Арно ви прават. Навистина арно ви прават. Порано мислев дека заслужувате сожалување, но реално заслужувате само презир. Вие го имате направено најстрашниот грев, гревот против интелектот, и за тој грев сте осудени. Се ви зедоа. Наскоро ќе ви ги земат и водата и воздухот. И водата и воздухот не ги заслужувате.

Ако луѓето од средниот век имаат алиби, затоа што беа држани во темницата на неписменоста, вие немате никакво оправдување. Сите информации ви се на два клика од вас, а вие се тетеравите по танката линија помеѓу тупата религиозност и суеверието. Но не е повеќе ниту жално, смешно е.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Абе гледам читам и се чудам се атеисти овде.
Шо толку бог ви има згрешено да го мразите.Сигурно сте сакате на сите да ви помогне милионери да станете но тоа чудо не се случило ,па затоа плукате.Бидете среќни што имате да живеете леб да јадете.
А ова во црквава јас не верувам дека некој би се осмелил да шкрта по фрески.
Ова е божјо чудо!!!
Како да мразам нешто што не постои?
--- надополнето: 16 април 2012 во 05:11 ---
Зарем се може со зборови да се објасни, зарем за се имаме одговор ? Ти кога ќе ми ја објасниш ЉУБОВТА јас тогаш ке ти објаснам СЕ што сакаш. Според хриситијаните секогаш и имало вакви како тебе кој иделе против, контра чудата Христови. Одговорот на ова прашање е кај секој од нас. Ако според тебе ова е резултат на исчистените фрески зошто нагло не блеснала цела црква во златно-црвна боја, туку постепено се добива тој сјај ? Според мене не е битно кога се случило ова чудо, битно е дека пораката е пратена до сите нас.
Објаснета е. И немам намера да ти ја објаснувам, погуглај, мада имаш и на форумот.

Може да ми ја дешифрираш пораката? Учтиво те молам?!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
Тоа што се деси у Св. Димитрија е предвесник на трагедијата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
А на мајките кои дента родија деца, предвесник на радоста на животот.
Ве молам....
Мајки раѓаат деца секој ден.
Ме боли уво вашите ограничени атеистички радари до кај фаќаат. Ја кажав што мислам.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Ме боли уво вашите ограничени атеистички радари до кај фаќаат. Ја кажав што мислам.
За секоја мајка раѓањето на нејзиното дете е најважен настан во нејзиниот живот.
Лична перцепција на настаните е во прашање.

И внимавај на речникот, не си во твојата селска биртија ;)

T

Tetro

Гостин
Тоа што се деси у Св. Димитрија е предвесник на трагедијата.
Да. После една недела се случија убиствата, па после 3 дена молк излезе премиер да каже "Бог ќе ги казни", а г.г. Стефан изјави "Правдата ќе ги стигне". Колку се само црквичињата ВЛАДИНИ покраини со бесни изјави.

D

Daedalus

Гостин
луѓе умираат секој ден....по истата аналогија..
.Дали за секој човек во светот(христијанин еве) кој статистички умира на секои 10 сек, крвари одредена икона/статуа некаде во неговата земја?
Не е ли малце поограничено одреден феномен да се поврзе со друг настан а да не се земат сите фактори во предвид? Од друга гледна точка идолопоклонение е непотребно во Новиот Завет. Зашто Семоќно битие како Бог би ја пријавувало трагедијата со чистење на икони, а не би ја спречило???
Што ако испадне дека не било тоа чудо(има више одредени признанија/показатели за тоа)??? Тогаш?
Доколку Бог нејќел, тие луѓе немаше да умрат,нели(омнипотетентен и омнискиентен)?

Дали тоа значи дека Бог сакал да умрат истите?

Еве аналогно на ова, и јас кажувам свое мислење, и не тврдам дека ме боли уво за твоите религиозни догматски сфаќања, али барам твое мислење за овие прашања...Фер и без расправии...

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Бог се занимава со молерско фарбарски услуги,
Јас пак цело време го мислев дека е тишлер. Али кога ќе размислам...МИТ има еден куп бесплатни онлајн курсеви, секое утепано бокче може да се надгради само со седење пред монитор. Да не те чуди ако наскоро го видиш Вишну како станал програмер.

С

Само Човек

Гостин
Пак почнаа бре.Сум забележал дека атеистите имаат краток фитиљ. Тоа е немање мир. Духовно ниво многу ниско.
ПС Британскиот математичар и физичар Роџер Пенроуз кој заедно со Сивен Хокинг работел на црните дупки ја пресметал веројатнста од биг бенг да настане токму ваква вселена. Резултатот 1 од 10на10на123 . Овој број е толку апсурдно голем што во себе има повеќе нули отколку честици у вселената. одговорот дека нешто е случајно е исто толку тежок колку и тоа да нема одговор

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
И внимавај на речникот, не си во твојата селска биртија ;)
Не ми плачи мене, него одма пријави лошо мислење. "Ме сакаат" властите од форумот, ќе има резултат!

За остатокот имате у предходниот пост, прилично концизно објаснето за радарите и тоа....

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Пак почнаа бре.Сум забележал дека атеистите имаат краток фитиљ. Тоа е немање мир. Духовно ниво многу ниско.
ПС Британскиот математичар и физичар Роџер Пенроуз кој заедно со Сивен Хокинг работел на црните дупки ја пресметал веројатнста од биг бенг да настане токму ваква вселена. Резултатот 1 од 10на10на123 . Овој број е толку апсурдно голем што во себе има повеќе нули отколку честици у вселената. одговорот дека нешто е случајно е исто толку тежок колку и тоа да нема одговор

Kajgana Shop

На врв Bottom